Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz: Magyarország a szégyenpadra került

A Fidesz szerint nyolc év szocialista "hazugságáradata", trükközése és alkalmatlan gazdaságpolitikája vezetett oda, hogy Magyarország a szégyenpadra került.
Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havi összefoglalója szerint Magyarországon csak nyomokban enyhül a recesszió.

A fideszes politikus közleményében úgy fogalmazott, a KSH-jelentés drámai képet fest Magyarország gazdaságáról. Lényegében az összes fontos mutató tovább romlik, miközben Európa már megindult a kilábalás útján - írta, hozzátéve, hogy a legfájóbb a munkanélküliség rohamos emelkedése: az elmúlt egy évben 150 ezer ember veszítette el munkahelyét.

Cser-Palkovics András véleménye szerint a Gyurcsány-korszak kormányai átverték az embereket, az elemzőket, az uniós hatóságokat, de mára világossá vált a helyzet, kiderültek a valódi adatok, mindenki számára látható, hova vezetett az MSZP-kormányok ténykedése.

A Gyurcsány-korszakot le kell zárni, a felelősöket meg kell büntetni, a magyar gazdasági növekedést be kell indítani, tíz év alatt egymillió új munkahelyet kell teremteni; ennek a programnak a végrehajtását vállalja a Fidesz - hangsúlyozta a helyettes szóvivő.

A rendelkezésre álló legfrissebb adatokra alapozott havi összefoglalójában a KSH úgy összegez, hogy miközben a világgazdaságról rendelkezésre álló adatok a múlt év közepétől a globális recesszió enyhülését mutatják, Magyarország gazdasági teljesítményében csak nyomokban érzékelhető kedvező fordulat.

Míg az ipari termelés visszaesésének novemberi jelentős lassulása alapvetően a bázishatásnak tudható be, más területeken, mint az építőiparban, foglalkoztatásban és a kiskereskedelmi forgalomban tovább romlott a helyzet a legutolsó rendelkezésre álló tizenegy havi adatok szerint 2009 végén.

Olvasóink írták

 • 7. achilleus 2010. január 28. 15:28
  „Egyébként az adatok, fideszesítés nélkül:
  A 2009-ben a gazdasági válság okozta globális visszaesés az év első felében elérte mélypontját. A második félévben a világ fejlett térségeiben már lelassult a gazdaság hanyatlása. A nemzetközi kedvező hatások a magyar gazdaságban alig érzékelhetőek, a bruttó hazai termék a harmadik negyedévben, az előző negyedévekhez hasonlóan több mint 7 százalékkal esett vissza - derül ki a KSH csütörtöki közleményéből.
  Utoljára frissítve: 2010. január 28., 11:35

  Az ipari termelés novemberben 7 százalékkal, a külkereskedelemben a kivitel értéke 3,1 százalékkal, a behozatalé pedig 8,8 százalékkal esett vissza. A korábbiaknál mérsékeltebben, 2,7 százalékkal csökkent az alkalmazásban állók száma is. Ezzel egyidejűleg több mutatószám a korábbiaknál kedvezőtlenebb képet mutat: a munkanélküliség szeptember-novemberben 10,6 százalékra emelkedett, novemberben az építőipari termelés 14 és fél százalékkal, a kiskereskedelmi forgalom pedig 7,3 százalékkal csökkent.

  A fogyasztói árak gyorsuló ütemben, novemberben 5,2, decemberben 5,6 százalékkal emelkedtek. Éves szinten az infláció a 2008. évi 6,1 százalék után tavaly 4,2 százalékkal nőtt. A nettó kereset növekedése novemberben 0,2 százalékra mérséklődött, így a január-novemberi reálbér majdnem két és fél százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Január és november között az ipari termelés 19,1 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. Az exportértékesítés 20 és fél, a belföldi értékesítés pedig 12,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - írja a KSH közleménye."”
 • 6. achilleus 2010. január 28. 15:05
  „2. hozzászólás Léni 2010.01.28. 14:27
  "Örülök, hogy elsőnek véleményt nyilváníthatok ezeknek a hazugságoknak a hallatán!"

  Lekéstél! ;-) /A többi szót sem érdemel./”
 • 5. IVY 2010. január 28. 15:04
  „2. Léni
  Téged ezért a sz.r dumáért fizet vki??!!!!”
 • 4. Léni 2010. január 28. 14:39
  „Most éppen nincs az ország szégyenpadon, de az elkövetkezendő időben könnyen
  odakerülhetünk a fidesz és az édes gyermeke, a jobbik miatt! Már most "jóhírünket"
  keltették!”
 • 3. Agyalapi 2010. január 28. 14:30
  „Egyetértek: jó lenne, ha a Fideszben valaki tisztázná már a hazugság fogalmát. Lehet, hogy leégne az arcuk.”
 • 2. Léni 2010. január 28. 14:27
  „Örülök, hogy elsőnek véleményt nyilváníthatok ezeknek a hazugságoknak a hallatán!
  Hogy ki hazudik és ki nem a mai napig, arról jól tenné a fidesz, ha mélyen hallgatna.
  A kampányukon is csak egy dologról esik szó, a Gyurcsány és az MSZP mocskolásán
  kívül nekik semmi nem fontos! HOGY AKARNAK KORMÁNYOZNI? MIT AKARNAK CSINÁLNI?
  MILYEN ELKÉPZELÉSÜK VAN? Ez mind huszadragú.Elgondolkoztató az is, hogy a fidesz
  híveknek ez elég? Arról szól 8 éve az ország élete, hogy ez a szegény viktor elvesztette a
  választást /kétszer/! Ennek van minden alárendelve, az ő személyes sértettsége
  motiválja az ország életét. Ez kell nektek, hát megkapjátok, sőt , meg is érdemlitek!”
 • 1. Agyalapi 2010. január 28. 14:23
  „..."a magyar gazdasági növekedést be kell indítani, tíz év alatt egymillió új munkahelyet kell teremteni; ennek a programnak a végrehajtását vállalja a Fidesz."
  Jó pofa ez a Cser-Palkovics, amikor azt hiszi, 10 évig fognak uralkodni, meg egyáltalán: hogyan lát előre 10 évre? Azt még értem, hogy Orbán messzebb lát az orránál, de ez a szerencsétlen helyettes szóvivő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oberfrank Pál lett a veszprémi színház igazgatója

Oberfrank Pál színművészt választották meg csütörtökön a veszprémi Petőfi Színház igazgatójává; a… Tovább olvasom