Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz: nem csökkenhetnek a nyugdíjak!

A párt Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnökének azon felvetésére reagált, amely szerint a nyugdíjak drasztikus csökkentésére lenne szükség.
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja és a párt országos nyugdíjastagozata határozottan visszautasítja Heim Péternek, a Századvég Gazdaságkutató elnökének azon felvetését, amely szerint a nyugdíjak drasztikus csökkentésére lenne szükség - közölte Rogán Antal, a párt frakcióvezetője és Iván László, a tagozat elnöke kedden.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a nyugdíjasok így sincsenek könnyű helyzetben, ezért nem engedhető meg, hogy nyugdíjuk csökkenjen. "Sőt! A Fidesz, ahogyan eddig is, úgy ezután is kiáll a reálértékek megőrzése mellett, a nyugdíjak infláció mértékének megfelelő folyamatos növelésével" - fogalmaznak.

Több internetes oldal közlése szerint Heim Péter a köztelevízió vasárnapi, A lényeg című műsorában azt mondta: a romló demográfiai viszonyok miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyúljunk hozzá a nyugdíjakhoz, azok mértékét a bérekhez képest a jövőben csökkenteni kell. A kormány munkahelyvédelmi csomagja jó eszközöket tartalmaz alapjában véve, viszont a munkahelyek megőrzését és bővítését csakis a gazdasági növekedés garantálja - jelentette ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke. A költségvetési politikát illetően a közgazdász elmondta, hogy a kiadási oldalon drasztikusabb vágásra lenne szükség, főleg a szociális kiadások esetében.

Olvasóink írták

 • 6. Mozimasiniszta 2012. július 11. 09:23
  „5.-ös ! lehetne ennyi a nyugdíj, ha azok kapnák a nyugdíj alapból a járandóságukat, akik oda be is fizettek !
  DE ! mivel a "megélhetésiek" és a "kárpótoltak" na meg a "pótlékoltak" is a nyugdíj alapot szipolyozzák, épp csak a harmada jut... A 2/3-os kormánynak el kellene jutni odáig , hogy aki soha egy kanyi vasat nem tett az asztalra, az bizony csak a szociális alapból , a megélhetési minimumot kapja segélyként...”
 • 5. lukrecia 2012. július 10. 22:03
  „Ma beszéltem egy emberrel. Állt előttem a kasszánál és viccesen megjegyezte- "ide hordja a boltba az összes nyugdíját. " kint a bolt előtt tovább beszélgettünk hiszen áradt belőle a mondanivaló. Azt mondja 185 000 Ft havi nyugdíjat kap. Kérdem ez nettó?? Azt mondja szerencsére igen. Nem birtam ki , megkérdeztem mit dolgozott nyugdíja előtt. Gépbeállító volt egy KFT-nél.
  ´185 havi nyugdíjjal már ki lehet jönni. De ki becsüli meg a jelenlegi szakmunkát????”
 • 4. DMagóg 2012. július 10. 20:51
  „"Fidesz: nem csökkenhetnek a nyugdíjak!"

  Ettől féltem, hogy megvédik! Borítékolható: Csökkenni fognak!”
 • 3. Power 2012. július 10. 20:01
  „Kivétel a gyevi bíró és a visszamenőleg elvett nyugdíjak...

  15 ezer nyugdíjas perli a magyar államot
  http://www.50plusz.net/id-3954-15_ezer_nyugdijas_perli_magyar_allamot.html”
 • 2. szatyi 2012. július 10. 19:58
  „Ajjaj! Ezek szerint csökkenni fognak!”
 • 1. tzs_szeged 2012. július 10. 19:24
  „Egyszerű matematika.
  Vagy a nyugdíjkorhatárt emelik folyamatosan, mondjuk évenként fél évvel kb. 70 éves korig, vagy a nyugdíjakat kell relatíve csökkenteni. Más út nincs. Utóbbinak a feltételeit meg is teremtette a Fidesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NFM: nincs szó államosításról a felsőoktatásban

Az állami felsőoktatási kollégiumok, sportlétesítmények, menzák, további szolgáltató egységek a… Tovább olvasom