Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Fidesz: nincs két év elvesztegetni való ideje az országnak

Minél előbb változásra van szükség, Magyarországnak nincs két évnyi elvesztegetni való ideje, mielőbb előrehozott választásra van szükség -mondta Répássy Róbert, fideszes országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.
A legnagyobb ellenzéki párt szerint a kormány által elveszített bizalmat csak egy előrehozott választással lehet visszanyerni, ráadásuk az ország gazdasági érdeke is ezt diktálja.

Az ellenzéki politikus minderről egy svájci intézet (IMD) 2008-as versenyképességi rangsora kapcsán beszélt, amely szerint a vizsgált 55 országból a 38. helyen állunk, Szlovákia 8, Csehország pedig 10 hellyel előz meg bennünket.

A romló versenyképesség okát a svájci elemzés a politikai instabilitásban és a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikában jelöli meg - mondta Répássy Róbert. Az ellenzéki politikus szerint a romló versenyképesség is a kormány alkalmatlanságát bizonyítja. Magyarországon gazdasági fordulatra van szükség, ennek azonban előfeltétele a politikai fordulat -mondta Répássy Róbert.

A kormány által elveszített bizalmat csak egy új választással lehet helyreállítani, de Magyarországnak gazdasági érdeke is, hogy előrehozott választás legyen -mondta a politikus, hozzátéve hogy minél előbb előrehozott választásokra van szükség, az országnak ugyanis nincs két elvesztegetni való éve.

Olvasóink írták

 • 17. Kapuvári 2008. május 18. 17:51
  „Hát kérem ilyen az élet!ha igazat mondasz szélsőjobboldali vagy!ha kimondod kik miatt van szarba a haza, fasiszta vagy!ha egy kicsit jobbat akarsz az országnak, csőcselék vagy!”
 • 16. Földönjáró 2008. május 17. 17:37
  „T. Egy lefasisztázott baloldali!

  A hitelek egy részére a fennmaradáshoz biztos egyes önkormányzatoknak szükségük van, de sok olyan is van, mint a neszmélyi önkormányzat hitelének sorsa, csak esetleg még nem derült ki. Mert szerintem ilyenek is vannak, meg olyanok ahol az önkormányzatok értékrendjével van baj. És a hiteleket saját gazdálkodási hiba miatt kell felvenni.Na ezen is változtatni kéne, és mindjárt nem kellee annyi hitel.”
 • 15. matriné 2008. május 17. 16:17
  „Valaki azt írta e fórumban, hogy a Magyar Nép birkamód türelmes.Nem is csoda, hisz a választott politikusok nem azt teszik ami az ország érdeke lenne! Felelősségre nem vonhatók a felelőtlenek, ha csak saját maguk nem közösítik ki a konc miatt egymást! Egyrésze kivonúl a parlamentből amásik meg vigan hazudozik, mint ha az lenne a dolga. Végül is a semmit tevésért veszik fel a milliókat a közpénzből gátlástalanúl! Ma már az ovodások is tudják, hogy ez az ország vezetés megérett a váltásra! A teljesítőüképessége már rég lefelé tart a lejtőn! A fidesz és az kersztények meg azt várja ,hogy csodák történjenek tudva, hogy Isten csak akkor segit, ha megpróbálnak tenni is hatzásosan ez ügyben.”
 • 14. hol élsz? 2008. május 17. 10:17
  „49
  Ebben az országban élsz? Ki tette tönkre a gazdaságot, az egészségügyet,az oktatást és az erkölcsöt?
  49= IQ”
 • 13. demokrata 2008. május 16. 23:58
  „Az elemzések mindig a készíttető szája-íze szerint készülnek. Tehát az igazság valahol középen van. Vagy odaát???”
 • 12. Bingo 2008. május 16. 21:59
  „Orgona! Akkor "Ti" legyetek "becsapódva" és "elnyomva"!”
 • 11. orgona 2008. május 16. 21:44
  „Mar reg elvesztettük bizalmunkat a politikusok fele mindenki csak igerget jobnal jobbat, es a vegen bevagyunk csapodva elvagyunk nyomva!”
 • 10. Kapuvári 2008. május 16. 20:38
  „Jó lenne,ha nem pampognának a mélyen tisztelt fideszben,mert ott volt a lehetőség 2006 őszén, hogy megbuktassák a vörösöket,de el tesze-toszáskodták,mert csak a pofájuk jár, ugyanúgy elvannak a mutyizásban,mint a hazugék!elvesztegetett az az idő,amit pofázással tölt a magát ellenzéknek mondó társaság!”
 • 9. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 16. 20:31
  „T.49!
  A csökkenő nettó államadósságról: 2002 - 10 milliárd euró, 2008 január 40 milliárd euro. A "járó normatív támogatás" annyira elég, hogy 6000 milliárdos hitelt vettek fel az önkormányzatok és milliárdos kötvényeket szeretnének kibocsátani.
  Ajánlom a pszichiátriát! Már vizitdíjat sem kell fizetned!”
 • 8. 49. 2008. május 16. 20:19
  „T. Egy lefasisztázott baloldali !
  Az IQ-m az Önénél biztosíthatom, hogy magasabb, mert eddig még nem tudták az elmémet elhomályosítani. Az államadósság csökken, az önkormányzatok, meg abból gazdálkodjanak, amilyük van, ne pedig a kormánytól várják el a támogatást. Mindenki megkapja a számukra járó normatívát.
  A választást is azért akarják, mert ha a kormánynak sikerül a reformok hátralevő részét még megcsinálni, akkor a fellendülés miatt romolhat az esélyük a hatalom átvételére.”
 • 7. Didi 2008. május 16. 19:59
  „Mi lenne, ha az elörehozott választást Viktor elbukná?????
  A pakliban az is benne lenne!!”
 • 6. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 16. 19:47
  „Még két év és valóban jó úton haladunk a totális válság felé. A sok elqrásból csak adósság származott és a gazdaság lefelé ívelő spirálba került.
  Eladósodott az állam, az önkormányzatok, de a magánszemélyek is. A kormány 6 év leforgása alatt megnégyszerezte a nettó államadósságot. Az önkormányzatok már a működési költségeket is hitelekből fizetik. A lakosság minden második forintja hiteltörlesztésre megy.
  Üdvözlöm azokat, akik a válságot támogatják. Képzelem mekkora lehet az IQ-juk!”
 • 5. Állampolgár 2008. május 16. 18:51
  „És most fizethetjük a franctudja milyen házaspár, meg a MÁV szakszervezeti vezér művét is. A felesleges népszavazást. A TV-ben 3 milliárdról beszélnek. Gaskó úrnak mennyi pottyant ezért?”
 • 4. 49. 2008. május 16. 18:00
  „Nagy árat kell fizetnünk a Fidesz nyughatatlansága miatt. Abban a szent pillanatban, amikor a forint megerősödik, mindig kitalálnak valamit, aminek hatására újra meggyengül, ezzel is a lakosság életét keserítsék meg.
  Jó pár évet megéltem, de a Fidesz vezérkaránál mocskosabb politikusokat a földön sem lehet találni, ha már a hazai táborát nem tudja hergelni, akkor külföldre megy mocskolódni.”
 • 3. 1 vélemény 2008. május 16. 15:44
  „De sürgős a hatalom a Fidesznek !Szórítja őket az adósságuk törlesztése. A választásoktól, a parlament előtti ordibálás,minden nap más szónokolt,a nagygyűlésen bejelentett népszavazás előterjesztése. majd szavazás,parlm.ülésekről hiányzás,állandó nagygyűlési szónoklatok,mind ezért voltak,mert ők,a Fidesz megakarja szerezni a hatalmat.
  Erre ment ki a játék.Mindegy, milyen áron.”
 • 2. Tabornok 2008. május 16. 15:40
  „"A romló versenyképesség okát a svájci elemzés a politikai instabilitásban és a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikában jelöli meg - mondta Répássy Róbert."
  Robika nagyon okos, egyetértek. Az Ő bandájuk(pártjuk), meg a szocik okozták, okozzák az instabil politikai állapotot. Korrupt söpredék a mai elitnek nevezett politikus banda!”
 • 1. Tabornok 2008. május 16. 15:33
  „Bölcs megállapítás! Mi már 1989-ben tudtuk ezt. A politikusok miért nem??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elkerülő szakaszt adtak át a Balatonnál

Pénteken kora délután forgalomba helyezték a 71-es főút Balatonakarattyát és Balatonfűzfőt elkerülő… Tovább olvasom