Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz: tisztességtelen a távozó miniszterek lelépési díja

A Fidesz szerint tisztességtelen, hogy a válság okozói milliókkal a zsebükben távoznak a kormányból.
Répássy Róbert, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pontosan nem is lehet tudni, ki mennyit visz, de összességében 10-12 millió forintra tehető a távozó liberális miniszterek, államtitkárok lelépési díja.

Répássy Róbert szerint elfogadhatatlan és felháborító, az emberekkel szemben pedig végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni. A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy "milliók ütik a markát az egészségügyben létrejött zűrzavar, káosz és fejetlenség egyik fő felelősének, a soha sehol nem látott fejlesztéseket koordináló államtitkárnak és az amúgy is teljesen felesleges pozíciót betöltő koalíciós koordinációs államtitkárnak." Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kivételével ráadásul mindannyian önként válnak meg pozíciójuktól.

Hozzátette, hogy pontosan azt sem tudni, mekkora ez az összeg, mert ugyan a miniszterek, államtitkárok fizetési listáját korábban már közzé kellett volna tenni, ez a mai napig nem történt meg. Szerinte összességében 10-12 millió forintról lehet szó.

Az ellenzéki politikus a koalíciós válság kapcsán elmondta, hogy ahelyett, hogy a kormánypártok az ország érdekeit néznék, a hatalomért torzsalkodnak. Répássy Róbert úgy fogalmazott: "szétesett az állam működése, leállt a gazdaság, a kormány hazudozásának és alkalmatlanságának az ország issza meg a levét." A jelenlegi helyzetet pedig szánalmas politikai valóság-shownak nevezte.

Budai Bernadett kormányszóvivő korábban úgy tájékoztatott, hogy a törvény szerint felmentés esetén három havi, lemondás esetén másfél havi illetményének megfelelő pénzt kap egy miniszter vagy államtitkár, ha tisztségét több mint egy évig, de kevesebb mint három évig töltötte be. Bár Horváth Ágnes éppen egy éve vezeti az egészségügyi tárcát, de előtte államtitkár volt ugyanott, így ő a bruttó 1 296 300 forintos miniszteri illetmény háromszorosával, bruttó 3 millió 888 900 forinttal távozhat. Fodor Gábor és Kákosy Csaba nem voltak legalább egy évig folyamatosan állami vezetők, így nekik nem jár pénz. Az államtitkárok havi illetménye bruttó 997 200 forint.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. egy vélemény 2008. április 08. 15:36
  „elfogult vagy maci52 ! miért szeretnéd, hogy Viktort elfelejtsük? neki is van a füle mögött sok minden, amit 4 év alatt elkalapált, meg amit a háttérből most is csinál .Elég ocsmányul írsz .”
 • 28. Don Kartács 2008. április 07. 12:52
  „Viktort is olyannyira elő lehet venni maci, mint bármelyik kormánypártit, mert amikor hatalmon van fosztogat, mikor kiesik a hatalomból meg oltogat.”
 • 27. maci52 2008. április 06. 22:11
  „Felejtsük már el Viktort,ki a fene irányít hat éve? A háború után a zsidók az összes hábúbűnöst összeszedték,még Délamerikából is hazavitték a klienset,a többit mindenki tudja.Ezekre is ez a sors fog várni,büntetlenül nem lehet megúszni egy ország teljes kirablását,Csányik,Bajnaik és hasonszőrűek saját kastélyaikban fognak kiszenvedni.”
 • 26. N.P. 2008. április 06. 15:13
  „Virtual.

  Szerinted a FIDESZ mennyire becsülte az adófizetők pénzét, amikor az elbukott választások után kinevezett egy csomó hosszú évekre bebetonozott FŐTISZTVISELŐT? Közöttük O.V. sofőrjét.”
 • 25. Virtual 2008. április 06. 13:12
  „Az egyszerű állampolgárnak még közös megegyezés esetén sem jár semmi! A minisztert meg kirúgják és milliókat kap! Hogy van ez? Ennyire becsüli az MSZP és az SZDSZ az adófizetők pénzét? Rohadjanak meg!”
 • 24. fogtündéri 2008. április 06. 12:36
  „A TÁVOZÓ MINISZTEREKRE NEM VONATKOZIK A MUNKATÖRVÉNYKÖNYVE?PL,HOGY 3 ÉV FOLYAMATOS MUNKAVISZONY UTÁN KAPNAK VÉGKIELÉGÍTÉST?HOL VAN LEÍRVA,HOGY KÖZTISZTVISELŐ VAGY PARLAMENTI KÉPVISELŐKÉNT LELÉPTI DÍJ ILLETI A TÁVOZÓT,FŐLEG HA ÖNKÉNT MEGY EL POSZTJÁRÓL?
  AZ ORSZÁG SZARBAN A PROLI DOLGOZZON MAJD KIFIZETI A TÁVOZÁSI DÍJAT,MERT RÁ VAN ÍRVA :HÜLYE VAGY MAGYAR ÁLLAMPOLGÁ AKI DOLGOZOL ÉS PRÓBÁLSZ MEGÉLNI.”
 • 23. csingiz 2008. április 05. 20:44
  „Hát igen, kedves Don Kartács vannak dolgok amihez két fél kell!
  Csak hát szop...ás közben mégsem mindegy hogy a szerszám melyik végén van az ember...”
 • 22. bizony 2008. április 05. 17:40
  „Bizony én dupla pénzt fizetnék, képzeljétek el mennyivel kissebb lessz a kár ezután.”
 • 21. Don Kartács 2008. április 05. 11:23
  „Édes mindegy, hogy ki van hatalmon, bármi hiba történik azért mindkét oldal egyaránt felelős : az egyik azért mert megteszi a másik pedig hagyja, nincs ellenjavaslata, vagy csak gáncsoskodik, akadéskodik és nem nyilvánul meg érdemben. Ugyanúgy két fél együttes érdeme, ha valami jó. Szóval ne kenjetek mindent fideszesek az mszp-re, mert azokért a hibákért a fidesz épp olyan felelős, mint az, aki elkövette. A kormány önmagában nem tud hibázni, minden hibához két fél szükséges.”
 • 20. névtelen 2008. április 04. 22:47
  „ejnye-bejnye ,csikiz az igazság ?
  Még te itt ejnyézel, az újságot olvsó,ásítozó, kivonuló képviselők, szemrebbenés nélkül elrakják a millióikat !
  -ezt bezzeg megszavazta a Fidesz is , a többi aztán nem érdekli őket,
  csak az áskálódás .Volt idő a tudományuk bemutatására.
  2002- ben a két választás között,szórták a pénzt ,mint a pelyvát .
  -Rengeteg köztisztviselőt ,csakazért is felvettek, ásták a gödröket.
  Ne írj ,csak olvass!”
 • 19. ejnye-bejnye 2008. április 04. 19:10
  „Először azt gondoltam, hogy leírom a véleményemet a cikkben szereplő felvetéssel kapcsolatban, de aztán megláttam és elolvastam "névtelen" hozzászólását. Ezek után úgy döntöttem, hogy ahol "névtelen" ír én ott nem. Jó véleményalkotást mindenkinek.”
 • 18. névtelen 2008. április 04. 15:45
  „17.nek !
  Ezt , nem hiszem, hogy az E- eredeti nickje lenne.
  17-es alatt aki írt, tőle kérdem: te is ebben az országban élsz ?,akkor így v. úgy részese vagy az általad szajkózott " szétverésnek " !
  A parlamentben a te képviselőid is ott ülnek igaz ?Mi a fenét csinálnak ott ,felveszik a fizut a semmiért ?Kérd számon tőlük !
  Ne rajtunk kérd eszemadta, a képviselődön !
  - hu, rajtad is lenne mit számonkérni, és lehetett volna !-”
 • 17. E-- 2008. április 04. 15:23
  „A kormányt senki más nem tette tönkre, csak saját maga. Kedves balosok vegyétek már észre, hogy mindent másra kentek, amit ti követtek el. Nem féltek, hogy egyszer számon kérik tőletek???”
 • 16. E-- 2008. április 04. 07:17
  „11-hez!
  tudsz konkrét cáfolatot is?
  vagy a "tegyük tönkre a kormányt" logika mentén minden megengedett?!”
 • 15. utopia 2008. április 04. 06:28
  „A tiltakozásként ne vegyék fel a több milliós költségtérítést, aztán a következő jövedelmeiket meghatározó szavazáson, mondjanak nemet!”
 • 14. CSJ 2008. április 04. 05:22
  „Az a helyzet, hogy ezt a törvényt ami alapján a " járandóságukat" kifizetik a leköszönő minisztereknek, államtitkároknak, a parlament elfogadta. A FIDESZ is elfogadta. Akkor miért is probémáznak most?”
 • 13. hévalaki 2008. április 03. 21:17
  „@ -Szóval : K - , aki más véleményen van ,mint a tied, az hülye !
  # vazze #
  ez a " jobb " diktatórikus politikája.
  Hajaj.....mi vár ránk,ha ők kerülnek hatalomra.......”
 • 12. Don Kartács 2008. április 03. 21:08
  „A fidesz jobban tenné, ha hallgat. Az ő távozó ebei is elég szép összeggel távoztak, úgyhogy bagoly mondja verébnek eset áll fenn. Cseter pedig ugyanazt szajkózza már megint csak mindig más formába öntve : uncssiiiiii !
  Ha a fidesz kerül hatalomra semmivel sem lesz jobb, max rosszabb, mert a nagy "tegyük tönkre a kormányt" menetben elfelejtik, hogy mit akarnak, már ha akartak is volna valamit a saját zsebeik megtömködésén kívül.”
 • 11. K-- 2008. április 03. 20:29
  „E--
  Te úgy vagy hülye, ahogy vagy!!”
 • 10. ALPOK 2008. április 03. 18:58
  „Ezért nincs az államnak pénze, mert felelőtlenűl költekeznek! Hebehurgya miniszterek, akik rosszul végzik a munkájukat felháborító, hogy milliókkal a zsebükben távoznak. S közben nekünk kis embereknek, meg azt szajkózzák, húzzunk még azon a gagyaszíjjon. Az nem érdekel senkit, hogy lassan már nem lesz derekunk, úgy el van már szorítva? De még levegőt sem kapunk! Kapjanak már végre a fejükhöz!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2-4 milliót kell majd fizetnie a robbanást okozó férfinak

A vízművek a robbanást előidéző férfire terheli a csőcsere költségeit Miskolcon. 2 és 4 millió… Tovább olvasom