Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Fidesz: törvénytelen adatgyűjtés Csepelen

Törvénytelenül készít adatbázist a csepeliekről a helyi MSZP - állítják a kerület fideszes képviselői. Egy helyi internetes honlap elindításával kapcsolatban kérnek ugyanis személyes adatokat, illetve a weboldalra ellátogatóktól is az egyik menüpontban nevet, címet és e-mail címet kérnek. Az adatkezelést ráadásul egy olyan cég végzi, amelyik erre nem lenne jogosult.
A Csepelen élők az elmúlt napokban kaptak levelet a helyi önkormányzattól arról, hogy elindult a "Közösen Csepelért" program. A levél aláírója Tóth Mihály, a kerület polgármestere, illetve egy helyi kft, a Csepp TV vezetője. A válaszlevélben személyes adatokat kérnek a csepeliektől, az adatkezelést pedig a Csepp TV végzi.

Németh Szilárd, a kerület fideszes önkormányzati képviselője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a cég nem végezhetne adatkezelést, hiszen az adatvédelmi biztos honlapján nincs feltüntetve. Ez tehát törvénytelen. Németh Szilárd azt is közölte: az önkormányzat programjával együtt indított internetes oldalon van egy lehetőség, ahol üzenni lehet a kerület vezetőinek, ebben a menüpontban azonban szintén be kell írni a nevet, címet és e-mail elérhetőséget. Az ellenzéki politikus szerint így az MSZP törvénytelenül készít adatbázist.

Németh Szilárd szerint a Csepp TV-nek még nyáron szavazott meg a kerületi képviselő-testület ötmillió forintot azért, hogy ennek a programnak a kommunikációját megkezdje. A politikus ebből arra következtet, hogy a szocialista kerületi vezetés közpénzből végzi a törvénytelen adatgyűjtést.

A fideszes képviselő ezért arra szólítja fel a csepeli vezetést, hogy azonnal állítsák a törvénytelen adatgyűjtés, az eddigi begyűjtött információkat semmisítsék meg, és hozzák nyilvánosságra, mennyibe került az embereknek mindez.

A politikus elmondta azt is, hogy amikor néhány napja megnézték az érintett honlapot, a vírusjelző programjuk egy trójai férget talált. Ez az internetes vírus éppen adathalászatra szolgál. Németh Szilárd szerint ezt nem a készítők csatolták a honlaphoz, mégis érdekes, hogy éppen egy adatgyűjtő weblapon ilyen vírus megjelenik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermektragédia: a boncolás után sem tudni, mi történt

Elvégezték a boncolást pénteken a hét hónapos miskolci kisfiún, de annak eredményeként semmi olyan… Tovább olvasom