Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Fidesz: van-e kapcsolat a Hajdú-Bét csődje és Bajnaiék osztrák sikere között

A Fidesz arra kíváncsi, van-e kapcsolat a Hajdú-Bét csődje és a Bajnai család egyik bécsi cégének felfutása között - közölte Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője hétfőn Budapesten.
A Heti Válasz múlt csütörtöki számában írt egyebek mellett arról, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök szüleivel közös befektetési cége Ausztriában adózik.

Ez alapján a Fidesz szóvivője ahogy a múlt héten, hétfői sajtótájékoztatóján is úgy fogalmazott, hogy "egy átláthatatlan osztrák cégháló" veszi körül a Bajnai családot, amely úgy döntött, vállalatain keresztül inkább adózik Ausztriának, mint hogy a magyar államkasszát gyarapítsa. Az Együtt-PM szövetség múlt csütörtöki közleményében azt írta: a választási szövetséget vezető Bajnai Gordon teljes egészében Magyarországon adózik jövedelmei után.

Zsigó Róbert szerint azonban a történetnek van egy másik elgondolkodtató szála is, mégpedig az, hogy az "osztrák cégháló" egyik vállalatának fő tevékenysége liba-, kacsa- és csirketermékek kereskedelme Közép-Európa és a Távol-Kelet között. A céget 1990-ben alapították, és a magyarországi Wallis Zrt. bécsi irodájából "nőtte ki magát" - mondta.

A kormánypárt szóvivője rámutatott, hogy mindeközben Magyarországon az ország legnagyobb baromfifeldolgozója, a Wallis többségi tulajdonában lévő Hajdú-Bét csődbe ment, felszívódott.

"Bécsben a Bajnai család baromfikereskedelemre szakosodott cége egyre nagyobb sikereket ér el, miközben Magyarországon a Bajnai vezette Wallis tulajdonában lévő baromfifeldolgozó (a Hajdú-Bét) csődbe megy, és vagyonát a Wallishoz mentették" - fejtette ki a szóvivő, aki ez alapján azt a kérdést tette fel: van-e kapcsolat a Hajdú-Bét csődbe vitele és a Bajnai család bécsi cégének felfutása között, hiszen mindkettő közel egy időben zajlott?

Együtt-PM: nincs összefüggés Bajnaiék cégének sikerei és a Hajdú-Bét csődje között

Nincs összefüggés a Bajnai család cégének sikerei és a Hajdú-Bét csődje között - közölte az Együtt-PM választási szövetség hétfőn.

Előzőleg Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón tette fel azt a kérdést, van-e kapcsolat a Hajdú-Bét baromfifeldolgozó csődje és a Bajnai család egyik, baromfikereskedelemre szakosodott bécsi cégének felfutása között.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség erre úgy reagált: Zsigó Róbert "újabb aljas politikai rágalmazást" követett el a volt kormányfő ellen. "Korábbi hazugságai megismétlésén túl azt a hamis látszatot igyekezett kelteni, hogy a Bajnai család egyik cégének sikerei és a Hajdú-Bét csődje között összefüggés áll fönn. Ez természetesen nem igaz" - olvasható a közleményben.

A Heti Válasz múlt csütörtöki számában írt egyebek mellett arról, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök szüleivel közös befektetési cége Ausztriában adózik. Ez alapján a Fidesz szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján ismét úgy fogalmazott, hogy "egy átláthatatlan osztrák cégháló" veszi körül a Bajnai családot, amely úgy döntött, vállalatain keresztül inkább adózik Ausztriának, mint hogy a magyar államkasszát gyarapítsa.

Az Együtt-PM válaszul megismételte: Bajnai Gordon minden jövedelme után teljes egészében Magyarországon adózik, Ausztriában mindössze egyetlen, a szüleivel közös vállalkozásban van tulajdonrésze, a cégnek azonban nem aktív tagja, a döntéshozatalban nem vesz részt, onnan jövedelme nem származik.

Az Együtt-PM azt is közölte, hogy Bajnai a hazugságok miatt megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Olvasóink írták

 • 5. x 2013. június 26. 12:18
  „http://fn.hir24.hu/interju/2013/06/21/angyan-jozsef-mindket-oldal-maffia/
  "Ezek azt kommunikálják, nincs más lehetőség: vagy az Orbán, vagy a Bajnai-Mesterházy-féle társaság. A háttérben maffiahálózat mozgatja a szálakat, az előtérben pedig váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak. Na, ezzel szemben kell fölállni egy tisztességes emberekből szerveződő szövetségnek."”
 • 4. _csutak_ 2013. június 24. 22:18
  „Szerényen jegyzem meg, hogy Abrahan Lincoln megölésével is meg lehetne vádolni, a Kennedyről már nem i szólva!
  Az impotens ellenzék pedig csak ül mint bálám szamara.”
 • 3. csergemerge 2013. június 24. 17:56
  „Van.”
 • 2. studyfy 2013. június 24. 17:11
  „Ez már betegség!”
 • 1. spiler 2013. június 24. 14:29
  „VAN E KAPCSOLAT BANKBA TETT PÉNZ KIVÉTELEKOR,hogy annyit se kapunk amennyit betettünk és még kamatot is kapunk rá-----NA FIDESZNYIKEK,,,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valótlan jövedelemigazolással vettek fel hiteleket Tolnában

Steinbach Zsolt tájékoztatása szerint egy, a Tolna megyei Kétyen élő család négy tagja alacsony… Tovább olvasom