Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: véget kell vetni a kormányzati pocsékolásnak

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egy év alatt több mint 118 millió forintot "pocsékolt el" tanulmányokra az adófizetők pénzéből, annak ellenére, hogy tucatnyi kommunikációs embert foglalkoztatnak 900 ezer-1 millió forint közötti kezdőfizetéssel - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Balsai István egy hétvégi sajtóhírre hivatkozva.
Balsai István szerint a kormányzati kommunikációban dolgozók kommunikáció helyett kiszervezéssel foglalkoznak, legalábbis szerinte ez a magyarázat arra, hogy 118 millióért rendelt meg tanulmányokat a MeH külső cégektől. "Minek kellenek ezek az emberek, ha nem azért, hogy rajtuk keresztül még 118 millió forintot mossanak tisztára?" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Balsai István emlékeztetett arra, hogy a megrendelt tanulmányokat többször is kritizálta a Fidesz. Akad köztük olyan, amelyik hemzseg a helyesírási hibáktól, de van olyan is, amely egy korábban elkészített elemzés másolata. A fideszes politikus kitért arra is, hogy a megrendelt tanulmányok között van olyan, amelyet egy mezőgazdasági gépekkel foglalkozó cég készített, és olyan is, amelyre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök barátja kapott megbízást.

Hétvégi sajtóhírek szerint összesen tizenkilenc tanulmányt rendelt meg 2007-ben a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati kommunikációs szakállamtitkársága. Összességében valamivel több mint 118 millió forintba kerültek, de két kivétellel átlagosan tízmillió forint alatt volt egy-egy anyag honoráriuma. A megrendelt tanulmányok egyebek mellett az adótudatossággal, az egészségtudatossággal, a hálapénzzel, az élettársi viszonnyal, a hulladékgazdálkodással és a kormány lakossági kommunikációjával foglalkoznak.

Olvasóink írták

 • 10. csocsola 2008. január 08. 16:19
  „Bizony, aki azt mondja, hogy a másik oldalon nincs balhé, az elég rövidlátó. Egyik párt sem szent, s aki azt gondolja, vegye elő a költségtérítés esetet: vagy ezért rajongtak a narancsos képviselők? Naugye. A politika mindigis a kapcsolati tőke kamatozásának melegágya.
  A tanácsadóra visszatérve meg sokféle tanácsadás van, s nemcsak érdemtelen dolgokra költenek. Egy vezető nem attól jó vezető, hogy mindent tud, hanem attól, hogy olyan emberekkel veszi körül magát (olyanokra bízza a munkát), akik profik a területükön. Azonban itt jön a gubanc, hogy Mo-on párttól függetlenül a közszférában nem a szakmai kvalitások számítanak...”
 • 9. Éva 2008. január 08. 08:09
  „kedves Gabesz!

  Tök Jó!

  Hazafi Attila bár az mszp honlapján hirdette magát
  Ékes József fidesz honatyától kapott megbizatást és parlamenti belépőt.

  Politikus a családban ettől még nem érintett.
  forrás Híradó !”
 • 8. naj 2008. január 08. 07:26
  „Ugyan gabesz,ezt te sem gondolhatod igazán!Javaslom neked menj el egy szemorvoshoz vegyék le a szürkehélyogot a a szemedről.A szelektiv gondlkodás is megfog változni.Csak ugy cimszavakbaPL:12 állami gazdaság,josip Tot,....stbugyis lehett ám lenyulni ahogy most történika fideszes önkormányzatknál.Sajnos pont te beszélsz gyülöletböl.Nema fidesz nemhajlando megszavazni a gyülöletbeszéd elleni törvényt!!!!!”
 • 7. gabesz 2008. január 07. 23:37
  „De igen jol egymasra talaltatok, vagy egyvalaki irogat több neven?
  Soroljam gyerekek?
  Zuschlag, Veres, Kabai, H.A., stb. - ezek mind MSZP-sek, de egy fideszest nem tudtok mondani, akit lecsuktak.
  Nyissatok mar ki a szemeteket, ne gyülölteböl beszeljetek!”
 • 6. Peti 2008. január 07. 23:28
  „Az a baja ennek a Balsai Istvannak,hogy nem az o zsebebe megy a love,mint a Viki idejeben. Szar ugy. De sajnalni nem kell mert abban a 4 evben lenyultak egy eletre valot!!!!”
 • 5. Okoska 2008. január 07. 22:41
  „Nem kell Budapestre menni egy kis pénzszórásért! Győrben az elmúlt évben 12.200.000.-Forintot fizettek ki ,,A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzat fenntartásában működő közoktatási intézményhálózatának szakmai és finanszírozási szempontokból történő teljes körű átvilágítása, javaslattétel a költséghatékony működésre,, az Okker Zrt. Pedagógiai Szolgáltató Intézetének!!! A vizsgálati anyagukban nem írnak pl. a szakképzés átalakításáról!
  Megnézhető források:
  http://www.gyor.hu/adatok/szerzodesokker.doc
  http://www.gyor.hu/adatok/szakjelentes2_.doc
  Sebtében és hirtelen, a jó pénzért vett átvilágítástól teljesen függetlenül, az ott leírt javaslatoktól eltérően jött most létre egy szakképző műintézmény. Nagy lett volna a kár az ostoba tanácsért ahhoz képest, amit Pesten szórtak el. Itt több száz millió szakképzési támogatásról és kb. ugyanannyi EU-s pénzről, mintegy 550.000.000,- Ft vélhető kárról lett volna szó. A szakképzési támogatás ráadásul évente megjelenő tétel!
  Külön pikantériája az ügynek, hogy ezt a jó pénzért vett, a hozzáértést részben a jogszabályi tájékozottságot jelentősen mellőző javaslatot a képviselők többsége nyáron még támogatta is! Pesten már efféle dologért már le is mondott valaki! Győrben erre nincs szükség, itt rendben mennek a dolgok, itt nem kritizál a Fidesz, fizet!”
 • 4. Éva 2008. január 07. 20:29
  „4/19
  ez jó arány!

  Csak ennyit kifogásolnak?
  Csak tudnám mi a csudáért hiányolják akkor a hatástanulmányok hiányát?”
 • 3. csocsola 2008. január 07. 19:49
  „Mi ebben a sok? Régebben ennél sokkal többet költöttek rá. Miért gondoljátok, hogy egy vezetőnek mindent tudnia kellene? Ti mindenhez értetek? Szánalmas sirankozás”
 • 2. S.Grandpierre Cecília 2008. január 07. 18:15
  „Akkor miért kapják a fizetésüket ezek a lopógépek ott fenn a bársonyszékekben? Minek nekik tanácsadó? A maguk fejéből semmi nem jön ki ennyi pénzért? Viszont a kétkezi munkásnak, maximális teljesitményt kell nyújtania minimálbérért. Mit gondolnak ezek? Még be is vallják, hogy nem értenek semmihez? Ezt legalább nyíltan teszik. Persze a közpénzen.”
 • 1. tomjank1 2008. január 07. 14:21
  „....és még egy rothadt koronautaztatást sem tudtak megszervezni a Dunán........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraindult a termelés a leégett cipőgyárban Csengeren

Hétfő reggel hat órakor újraindult a munka a karácsony előtt leégett Szamos cipőgyárban a Szabolcs… Tovább olvasom