Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Fidesz: Veres János fejezze be a trükközést

Veres János fejezze be a trükközést arról, hogy a költségvetésben van-e és mennyi többletbevétel a megnövekedett inflációból, van-e megállapodás a közszféra jövő évi béremelkedésére, és terveznek-e adóemelést 2009-ben - szólított fel pénteken Tállai András Fidesz-képviselő.
A pénzügyminiszter kínos magyarázkodásra kényszerült nyilatkozatai miatt - mondta Tállai András. A volt pénzügyi államtitkár szerint az elmúlt hetekben egymásnak ellentmondóan foglalt állást több kérdésben. Először - a Fidesz állítását cáfolva - azt állította, hogy a költségvetésnek nem származik többletbevétele a tervezettnél magasabb inflációból, az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulásából. Aztán elismerte, hogy 140 milliárd forinttal több folyik be, de egymást is kizáró nyilatkozatai voltak arról, hogyan alakul a forint erősödése miatt az államadósság törlesztésének kamata, és ez hogyan függ össze a többletbevétellel - mondta Tállai. Ugyanezt rója fel amiatt, hogy először tagadták a jövő évi költségvetési tervezés köriratának létét, majd elismerték és nyilvánosságra is hozták, de tagadták, hogy lenne megállapodás a közszféra 2009-es béremeléséről, később ezt is beismerték. Veres János fejezze be a trükközést - mondta Tállai.

A Fidesz egyértelmű álláspontot vár arról, milyen változásokat tervez a kormány az adókban 2009-ben. Tállai András szerint először itt is kizárták az adóemelést, majd kiderül, mégis gondolkodnak azon, hogy növeljék a 20 százalékos áfakulcsot, az élelmiszereket pedig esetleg kis mértékben, 18 százalékra mérsékelnék. Álljanak ki az emberek elé, és mondják meg, mit terveznek - mondta a fideszes képviselő.

A politikus megismételte követelésüket, hogy az augusztustól 5,5, az ősztől várhatóan újabb 10-15 százalékkal dráguló távhő áfáját csökkentese a kormány, mert szerintük csalások százezrei nem kerülhetnek a megélhetési küszöb alá. Ha az amerikai kormány képes volt közbeavatkozni az ingatlanpiaci válságban nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítése érdekében, akkor a magyar kormánynak is be kell avatkoznia - mondta. Tállai András komoly figyelmeztetésnek tartja Simor András jegybankelnök nyilatkozatát, hogy új inflációs prognózisra van szükség.

Olvasóink írták

 • 4. Fordított 2008. augusztus 02. 13:30
  „Az átkosban, a rendszerváltás előtt sokszor mondtuk, hogy a magyar média hazudik. Most, hogy finom legyek: amit a Hír TV mond, annak legalább a felének a fordítottja az igaz. Itt volt most a ferencvárosi bomba ügye. A HTV azt állította, hogy nem is bomba volt, hanem egy gőzfejlesztő üst és minden szakmai alapot nélkülözött a kitelepítés. Utóbb kiderült, eredetileg tényleg bomba volt, csak az ínséges időkben kibelezték és a vasköpenyt felhasználták ipari célra. Nos, így próbálnak hangulatot teremteni minden ellen, ami nem a Fidesztől ered.”
 • 3. Eztis 2008. augusztus 01. 18:16
  „Kábítószert akartak elrejteni a hírTV két riporterének autójába - derült ki a Hír Televízió birtokába került hangfelvételekből. Az akcióról Helmeczy László ügyvéd, az MLSZ alelnöke beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe.

  Videók:
  Kábítószert akartak elrejteni a hírTV riportereinek autójában

  Helmeczy pénzt ígért a végrehajtásért, és vállalta, hogy értesíti a rendőrséget, ha a drogot betették munkatársaink kocsijába. A hírTV feljelentést tett az ügyben, az ügyészség hamis vád miatt nyomoz.”
 • 2. Ful 2008. augusztus 01. 13:55
  „Én hiszek a kormánynak, az ellenzéknek, az egyháznak, az apehnak...
  Csak ők is higgyenek nekem...”
 • 1. trainman 2008. augusztus 01. 13:11
  „Az Isteni gondviselés,a világgazdaság pénzbősége,meg TRÜKKÖK százai,amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,segítette,hogy ezt túléljük!A költségvetés köszöni szépen,jól van!Minket irigyel egész Európa!Ugrik a Pannon Puma!Nagy a jólét!Stb,stb!Hányinger az egész!Sajnálom aki még tud hinni ennek a kormánynak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehallgató szofvereket kínált a kivancsi.com

Szeged - Csak néhány hétig kínált mobiltelefonra telepíthető lehallgató szoftvereket egy szegedi… Tovább olvasom