Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Fidesz: Veres nem tartja tiszteletben a népszavazást sem

Veres János nem tartja tiszteletben a népszavazást sem - reagált a Fidesz szóvivője, Szijjártó Péter a pénzügyminiszter vasárnapi lapinterjújára. Szijjártó szerint a kormány demokráciához való viszonya mit sem változott 2006 óta.
Veres János a Vasárnap Reggelben elmondta, hogy a kormány nem fogja kipótolni az orvosok és a felsőoktatási intézmények kieső bevételeit, ha a népszavazás miatt megszűnne a vizitdíj, a kórházi napidíj, vagy a tandíj. A tárcavezető hangsúlyozta: jelenleg mindhárom jogcímen beszedett pénz az intézmények bevételeit képezik és a kormánynak nincs olyan kötelezettsége, hogy a költségvetésből pótolja az esetleges kiesést. Veres János leszögezte: a kabinet nem fog a bevétel-pótlás érdekében adót emelni, hanem a háziorvosoknak, a kórházaknak, a főiskoláknak és az egyetemeknek kell a kieső összeggel kevesebből gazdálkodniuk.

Szijjártó szerint a kormány demokráciához való viszonya mit sem változott 2006 óta, továbbra is semmibe veszi az embereket, a hazudozás széles eszköztára után most a fenyegetőzést is alkalmazza. Nem elég, hogy az emberek átverésével vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat vezettek be, most, amikor küszöbön áll a szociális népszavazás, a pénzügyminiszter fenyegetőzéssel akarja elvenni ismét az emberektől az értelmes vita, a jövőről döntés lehetőségét. Ez az arcátlanság netovábbja - áll a Fidesz szóvivőjének közleményében.

Olvasóink írták

  • 2. 621 2008. január 07. 06:38
    „Ejnye ejnye szóf..s.ószógyártópetike! Mert a tömjénzsolti levele, a biztosítóknak, meg morvaihisztike szövege hogy a betegekért aggódó égerdr(?)"keresztbeteszünkje nem volt fenyegetés...
    Tán megint a demokrácia jegyében megint 72 órás ultimátumot kellene adni a kormánynak...”
  • 1. higi 2008. január 07. 00:36
    „Rtelmes vita,a jövőről döntés.. ha ha ha.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jeges Tiszába veszett egy szomáliai határsértő

Beszakadt a jég ezután eltűnt a Tiszában egy szomáliai férfi vasárnap hajnalban Tiszakerecseny… Tovább olvasom