Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

FIFA: informatikából is jeles

Szakemberek szerint a nemzetközi labdarúgó szövetség informatikai háttere az erős terhelés ellenére minden gond nélkül vészelte át a fovi-vb egy hónapos időszakát.
Miközben júniusban a világ a világbajnokság mérkőzéseit figyelte, Gérard Guillou, a FIFA főinformatikusa a szervezet számítógépes rendszerének elektronikus információáramlását, amely a május 31. és június 30. közötti időszakban több mint 12 terabájt adatmozgást produkált. A konvergált hang-adat hálózat különösebb hiba nélkül vette az akadályt, ennek ellenére az informatikai stáb mindvégig szoros megfigyelés alatt tartotta az Avaya által kiépített és karbantartott hálózatot.

Az európai szurkolók nagy számban figyelték a világbajnokságot az interneten. Weboldalán június 21-ig a FIFA 1,45 milliárd lap megtekintését regisztrálta, a csúcs napi 127,9 millió volt. Érdekes módon a japán és dél-koreai médiaközpontokban a vártnál kisebb volt a hálózati forgalom. Az Avaya nemzetközi szolgáltatásokért felelős alelnöke, David Simpson elmondta, hogy olyan hálózatot építettek ki, amely lényegesen nagyobb forgalmat is elbírt volna, így a problémák 98 százalékát emberi beavatkozás nélkül el lehetett hárítani. Az Avaya beszámolója szerint a világbajnokság alatt a csomagtovábbítási megbízhatósága az "öt kilences" (99,999 százalékos) szintet produkálta.

A hálózat gond nélkül megbirkózott azzal a 400 ezer e-maillel, amelyet a felpaprikázott olasz szurkolók küldtek a vitatható körülmények közt elvesztett Dél-Korea elleni meccs után. Simpson szerint a beépített extra sávszélesség mentette meg a becsületüket, Gouillou viszont azért volt elégedett, mert kevés szó esett az informatikai hátterről: sikerült elérnünk, hogy a figyelem a focira és ne az infrastruktúránk esetleges problémáira irányuljon - fogalmazott a szakember.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napközis horgásztábor

A Nádorvárosi Horgászegyesület megfelelő számú jelentkező mellett napközis horgásztábort szervez… Tovább olvasom