Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Figyel a mqveleti központ

Egy mqveleti irányítóközpontból koordinálja a rendőrség a március 15-i eseményeket, a BRFK és az ORFK közös Teve utcai központját kedden mutatták be a sajtó részére. A központban mintegy 30-an dolgoznak mától.

Ha a közrend megbomlik

A korábbinál több – összesen 40 ezer – csatornán futhatnak be az információk a központba, így percre pontos információik lesznek egy esetleges rendbontásról. Az ORFK közrendvédelmi és közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a sajtótájékoztatót követően kijelentette: „Ha a közrend megbomlik, készen vagyunk, hogy helyreállítsuk.”

Határozott fellépést vár Demszky

Demszky Gábor budapesti főpolgármester azt várja a rendőrségtől, hogy a törvényes keretek között a leghatározottabban lépjen fel a törvényes rend védelmében március 15-én. Erről az SZDSZ elnökével közösen tartott, keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

Nemzetközi megfigyelőkkel

Egy nemzetközi megfigyelőhálózat képviselőit Magyarországra hívja március 15-re a tavaly október 23-i rendőri beavatkozás vizsgálatára létrejött civil jogászbizottság – jelentették be a testület vezetői. Mintegy 100–150 külföldi állampolgárt várnak Budapestre.

Külön ünnepelnek

Elutasította az Európai Parlament Fidesz-delegációja az MSZP-delegáció azon javaslatát, hogy ünnepeljék közösen március 15-ét Strasbourgban. Szájer József néppárti delegációvezető levelére a szocialistákat irányító Tabajdi Csaba bejelentette, kezdeményezésére az MSZP, az SZDSZ, az MDF, az RMDSZ és az MKP európai parlamenti képviselői közösen tartják a március 15-i megemlékezést, szerdán megkoszorúzzák Petőfi Sándor strasbourgi emlékmqvét.

Lobogók nélkül

Szabad március 15-ét akar a Fidesz – mondta a párt sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás, aki azt is hangsúlyozta: arra kérik az ünnepi rendezvényükre érkezőket, hogy semmilyen pártzászlót, transzparenst és önkényuralmi jelképet ne vigyenek magukkal. Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint sajnálatos, hogy az újnyilas zászlótól nem határolódik el a Fidesz, az állami lobogótól viszont igen. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs jubileuma

Erősport

Magabiztos győzelemmel hangolt az előtte álló feladatokra… Tovább olvasom