Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Figyelmeztetik az OEP ''potyautasait'' Nógrádban

Az OEP levélben figyelmezteti azokat, akik jogosultság nélkül veszik igénybe az ingyenes egészségügyi szolgáltatást. Egyenlőre csak Nógrád megyében értesítik az egészségügy "potyautasait".
Egyenlőre csak Nógrád megyében értesítik az egészségügy "potyautasait", de a megyében nyert tapasztalatok alapján az OEP várhatóan már januárban országosan is tájékoztatni fogja a lakosságot az esetleges hiányosságokról. Az OEP azoknak küld levelet, akiknek az egészségügyi ellátások igénybevételét megalapozó utolsó jogviszonya 30 napnál régebben megszűnt. A személyre szóló levélből arról is tájékozódhatnak az érintettek, mit kell tenniük helyzetük rendezése érdekében.

Kísérleti jelleggel az ország legkisebb lélekszámú, 215 ezer lakosú megyéjében, Nógrádban küldenek először egyeztetésekre figyelmeztető leveleket, ami a lakosságnak körülbelül 10 százalélát érinti megyei és országos szinten is – mondta el Soczóné dr. Farkasinszki Ildikó, az OEP nyilvántartási főosztályának vezetője. Az OEP célja a nógrádi teszteléssel nem az ijesztgetés, hanem az, hogy ösztönözzön mindenkit saját jogviszonyának rendezésére és felkészítse a lakosságot arra, hogy 2007-ben ellenőrizni fogják a betegek biztosítását.

Az első felmérésben több mint 20 ezer embernek küldenek értesítést, amelyre 15 napon belül visszajelzést várnak. A megyei egészségpénztárban január végéig hosszított ügyeletet tartanak és a 06-80-818-818-as, ingyenesen hívható zöld számon is segítséget nyújtanak – mondta Dérer István, az egészségpénztár nógrádi igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit jelent önnek a hűség napja?

Tovább olvasom