Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Filmrendezők színháza a Trafóban

Március 9-én látható utoljára Magyarországon Mundruczó Kornél Frankenstein-terv című darabja, a Trafó Kortárs Művészetek Háza azonban nem marad filmrendező által jegyzett színházi produkció nélkül: március 10-én tartják Elfriede Jelinek Pejó Róbert által színpadra állított, Kézimunka című darabjának munkabemutatóját.
A filmes munkáiról is ismert Mundruczó Kornél által rendezett, és Bíró Yvette-tel írt Frankenstein-tervet már csupán hat alkalommal láthatja a közönség: február 28-án, március 1-jén, 6-án és 9-én egy-egy időpontban, március 7-én pedig délután és este is - tájékoztatott a Trafó.

A televíziós valóságshow-k és a színház elemeit vegyítő, szűk térre tervezett előadásnak ezúttal rendhagyó helyszín, egy, a Trafó közelében található Tűzoltó utcai üzlethelyiség ad otthont.

A Frankenstein-tervben szerepel Monori Lili, Rába Roland, Mezei Kinga, Wéber Kata, Tóth Orsi, Derzsi János, Spolarics Andrea, Terhes Sándor, Stork Natasa, Frecska Rudolf, Nagy Zsolt, valamint Kiss Ágota. A díszletet és a jelmezeket Ágh Márton tervezte.

Az idei Magyar Filmszemlén a legjobb rendező díját megosztva elnyerő Pejó Róbert Elfriede Jelinek Kézimunka (Stecken, Stab und Stangl) című darabját állítja színre a Trafóban.

"1995-ben egy rasszista bombája négy fiatal romát gyilkolt meg Burgenlandban, csak mert 'elkövették azt a hibát, hogy nem öltöttek időben számunkra ismerős külsőt és nevet'. Jelinek elítéli a tettet, melyet a fajgyűlölő kisebbség tagja követett el, de még inkább elítéli a többségi társadalom álságos gyászszónokainak és belenyugvóinak kórusát, hisz nekik köszönhetően az élet úgy megy tovább, mintha mi sem történt volna" - szól a drámáról a Trafó ismertetője.

A Nobel-díjas osztrák írónő első magyarországi színpadi bemutatójára a kortárs külföldi drámák hazai, és a kortárs magyar darabok külföldi bemutatására alakult PanoDráma vállalkozott. A Kézimunka szerepeit Csákányi Eszter, Kaszás Ágnes, Scherer Péter és Szalay Marianna alakítják, a látvány Izsák Lili munkája.

A március 10-i munkabemutató után a darab premierje április 21-23-án lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloldották a látogatási tilalmat az egri kórházban

Feloldották az influenza miatti, tavaly november végén bevezetett részleges látogatási tilalmat az… Tovább olvasom