Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Fizetik az agrár-környezetgazdálkodási támogatást

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal már 9,1 milliárd forintot utalt át a gazdáknak az agrár-környezetgazdálkodási támogatásokból.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal már 9,1 milliárd forintot utalt át a gazdáknak az agrár-környezetgazdálkodási támogatásokból – adta hírül szerkesztőségünknek Soproni Horváth Lajos sajtófőnök. A kifizetési kérelmek 23 ezret meghaladó száma, a támogatási célprogramok és az eljárásrend szerteágazó, illetve bonyolult volta, továbbá a feldolgozást szolgáló szoftver kiforratlansága, kezdeti akadozása ellenére július utolsó napjaiban összesen 9,1 milliárd forint támogatást utaltak át több mint 7500 kedvezményezettnek a Magyar Államkincstáron keresztül. Ebbe a körbe azok kerültek, akik februárban helyesen töltötték ki a kérelmüket, így hiánypótlásra nem volt szükség.

A kifizetések augusztusban folytatódnak. Akik terület-visszavonást vagy kötelezettségátruházást kértek, az adatok módosításának, illetve átvezetésének időigénye miatt valamivel később számíthatnak a pénzre, csakúgy, mint az ellenőrzésre kijelölt gazdálkodók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honvédségi logisztikai központok

Az országban működő logisztikai központokból tíz vonható be a honvédelmi feladatok ellátásába. Ezek… Tovább olvasom