Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Fodor Gábor válaszolt Orbán Viktornak

Fodor Gábor hétfőn válaszolt Orbán Viktor egy héttel korábbi levelére - tájékoztatta az SZDSZ a Független Hírügynökséget. Az SZDSZ sajtóosztályán közölték, egy lehetséges Fodor-Orbán találkozóról a következő hetekben egyeztetnek.
A válaszlevél tartalmáról egyelőre nem árultak el részleteket, információnk szerint a liberálisok elnöke örömét fejezte ki, hogy megindult a politikai párbeszéd a közéletben, így a Fidesszel is. Az SZDSZ sajtóosztályán közölték, egy lehetséges Fodor-Orbán találkozóról a következő hetekben egyeztetnek.

Fodor Gábor megválasztása hétvégéjén nyilatkozott úgy, hogy hajlandó a Fidesszel tárgyalni, akár az előrehozott választásokról is. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ennek feltétele: az új kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási törvényt és az állampolgárságról szóló jogszabályt.

Nem sokkal ezután - múlt hétfőn - Orbán Viktor levelet küldött az SZDSZ új elnökének, ebben azt írja: "a történelem úgy hozta, hogy a mi felelősségünk, hogy biztosítsuk Magyarország számára a kiutat a válságból, hiszen a kisebbségi kormány a saját hatalmi harcaival van elfoglalva". Mint fogalmazott: "mi készek vagyunk az együttműködésre, hiszen ma Magyarország számára az előrehozott választás egyben az előrehozott siker is." A Fidesz elnöke egy későbbi interjúban egyértelművé tette, hogy a jelenlegi parlament feloszlatásáról és az előrehozott választásokról szeretne megállapodni Fodor Gáborral.

Az SZDSZ elnöke ugyanakkor a leendő találkozóról azt közölte, hogy nem előrehozott választásról akarnak tárgyalni, hanem konkrét politikai programpontokról.

Olvasóink írták

 • 20. Bingo 2008. június 19. 15:24
  „Az 1%-osoknak feltételeik vannak. A melegségtől hőgutát kaptak. :)”
 • 19. xy- 2008. június 17. 15:17
  „Éppen az az érdekes, hogy nincsenek áldatlan állapotok!

  lassan beáll egy növekedési pálya.
  Mindez méltányos is az MSZP-VEL szemben, mert a megszorítások után neki is kell kapnia időt, hogy kibontakozhassék annak eredménye, amit véghezvinni akart.
  Jobb lett volna, ha sikerül az átalakításokat is véghez vinnie, de így is lett előrelépés, ha nem is akkor amekkora kellett volna.
  a rovat két cikke is ezt mutatja:
  Lassu növekedési pályán a gazdaság
  májusban többlete volt az államháztartásnak”
 • 18. Állampolgár 2008. június 17. 14:40
  „http://index.hu/velemeny/jegyzet/080613jaksit/
  Ajánlom mindenkinek!”
 • 17. No.6-Sy 2008. június 17. 09:44
  „Eddigi tudomásom és tapasztalataim szerint Fodor a Szavak Nagymestere, a gyereket is kicsellózza az anyjából. Emellett ritka értelmes ember hírében is áll. Igaz, hogy is volna jó vezető ész nélkül? Remélhetőleg tudja, hogy mit csinál, és nem adja el magát sem pedig a pártját egy tál lencséért.”
 • 16. rvil 2008. június 17. 09:18
  „Hát én nem értem ezt a sok MASZOPos hozzászólást!!!A kormányotoknak van vagy volt programja???Vagy volt csak nem valósította meg?Biztos az ellenék miatt...Ugye???
  Na mindegy magyarázzatok csak amit akartok...Teljesen el vagyok keseredve a mai álldatlan állapotok miatt...”
 • 15. xy- 2008. június 17. 08:21
  „a dolog paradoxona, hogy még a program címe sem eredeti.
  Az MSZP választási programjának 13. oldalán szerepel először az "erős Magyarország" kifejezés--ellenőrizhető!

  Igen jellemzően fejezi ki a FIDESZ törekvéseit Bauer tamás véleménye:
  a FIDESZ programja az ellavírozásra épít, fenntartani mindent valahogy, ami eddig "vívmány"volt, elodázni az átalakításokat, aztán majd lesz valahogy.

  a szükséges megszorításokat meg ha mégis el kell végeznie akkor van bűnbakja is
  csakhogy az átalakítások nem halogathatók soká!
  Arra nincs semmi elképzelés a jelenleg olvasható programjában
  még kitalálva sincs!merre felé vinne a változtatás”
 • 14. load 2008. június 17. 00:07
  „5. 1 másik vélemény
  ,,Igen, itt van egy példány az asztalomon. A címe: "Erős Magyarország"."
  El is olvastad?
  Egy baja van csak, hogy megvalósíthathatatlan.
  Az Új Széchenyi-tervben fejlesztik az infrastruktúrát, és növelik a kis és középvállalatok támogatását, közvetlen munkahely teremtő programokat finanaszíroznak. Közpénzből fejlesztik a vasutat. Öt százalékra csökkentik a lakásépítés áfáját, és visszaállítják a családi adókedvezményt. Méltányossági gyest vezetnek be és emelik az ápolási díjakat. Szent-Györgyi Albert ösztöndíjat vezetnek be és növelik a kutatés-fejlesztésre rendelkzésre álló pénzeket. Átütemezik a gazdák hiteltartozásait és feltőkésítik a családi gazdaságokat. Fizetésemelést és lakást juttatnak a rendőröknek. A NATO által kívánt szintre emelik a honvédelmi kiadásokat és felállítják a nemzetőrséget.
  Mert a program nagyarányú adó és járulék csökkentést is igér, felmerül a kérdés, hogy csökkenő állami bevételek mellett miből lesz minderre pénz?
  A válasz sajnos nincs benne a programban.”
 • 13. Lexi 1 2008. június 16. 23:54
  „TeaMan !
  Ez itt nem a reklám helye !De a reklámoknak nem hiszek !Általában becsapnak vele,unalmas a szólamuk !”
 • 12. TeaMan 2008. június 16. 23:38
  „Komolyan mondom, Ti mindannyian olyan okosak vagytok... Mindenkiről lehet olyat mondani, hogy "PERSZE HAZUGSÁG MINDEN". Csak hogy aki politikus, nem feltétlenül hazudik. Elmondja a saját kis véleményét, elmondja pártja programját, lehet választani. Ha megszólal, már egyből hazudik is? Bizonyítsátok! Csak dirigáltok össze vissza... "JAJ EZT ÍGY KÉNE ÚGY CSINÁLD NEKEM ÍGY MEG ÚGY INGYENÉLŐ VAGYOK". Ha mondtok valamit, támasszátok alá, hogy hiteles legyen! Nem szép dolog minden ok nélkül olyat mondani, csak azért, mert régi egy párt, hogy hazugsággal tömik tele az emberek fejét. Én egyébként kimondom: szerintem a Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen olyan párt ma Magyarországon, amelyikben meg lehet bízni!”
 • 11. Lexi 1 2008. június 16. 23:19
  „A véleményekhez :
  Ki is volt aki az SzDSz választása után,azonnal dörgölődzni kezdett ?
  Ki is kezdte a kézfogást ? Ki próbálta finoman irányítani,huncutul Fodort ? Meglátjuk,mennyi becsület lesz a Fodorban!Így is ,úgy is mindkét párt veszít az imázsából.
  2007 dec.ben lett programja a Fidesznek ? /5-ös k. /Elég későn!
  Ez is azért,mert készültek a reformok elleni szavazásra.Kellett az országjáró kampányhoz !
  Az egész mese habbal.”
 • 10. Baligász 2008. június 16. 23:05
  „Teljességgel érthetetlen, hogy a Fidesz elnöke a jelen helyzetben -meg egyáltalán- miért és miről akar tárgyalni egy 1%-ot sem jelentő, szélsőséges cionista militarista törpepárt elnökével?
  A hazai hitetlen zsidóság eme tömörülése teljesen lejárt lemez, a kutya se kíváncsi rájuk, lelepleződtek mára végérvenyesen. Egy ilyen politikai manőverrel csak ,,helyzetbe hozni" lehet ezt a nemtelen társaságot. És még egyszer a lényeg: a magyar társadalom 1 %-a sincs érintve a kérdésben. Akkor meg minek róla egyáltalán fecsegni?”
 • 9. a sokadik vélemény 2008. június 16. 22:30
  „Hmmm......
  Hihetetlen gusztustalan dolog, hogy az egyik ellenzéki párt vezetője tárgyalni kíván egy másik ellenzéki párt vezetőjével. Ennél gusztustalanabbat még valóban nem láttam még az elmúlt 18 évben. Jelzem, szörnyű!!!

  Figyelem!!! Új elem a 7 hozzászólásban: egy kormánypárti állampolgár az átalakítások (talán a reformok???) ellen szólal fel. Ilyet még nem láttunk kedves kormánypárti szavazók.
  Ezek szerint az elmúlt 2 szép, gazdasági sikerekben gazdak év "nagyröptű átalakításai" (talán a reformok????) melletti korábbi érvelés hamis volt?”
 • 8. Lemba 2008. június 16. 22:01
  „Kerdes 1 magyar velemeny-hez:
  Ebben az "Erős Magyarország - Magyar Polgári Szövetség Program"-ban bibliai edezetek vannak?
  Fiuk, a biblia tiltja a hazudozast!”
 • 7. és egy másik vélemény is 2008. június 16. 21:57
  „"A járulékrendszer átalakításával megint a középrétegek, a jól keresők és munkaadóik járnának jól - többek között az állam is, mint munkáltató. Bevezetnének ugyanis egy minimális járulékot, amit attól függetlenül be kellene fizetni, hogy mekkora az illető keresete."

  Részlet egy FIDESZ közeli gazdasági programból : http://nol.hu/cikk/494469/

  Totál nem másról szól a mi Viktorunk kapadozása, minthogy újra a trónra ülhessen. És ehhez mindenfajta gusztustalan lehetőséget megragad. Jelzem nem először, lásd: FIDESZ-FKGP Koalíció.
  Amugy...A költségvetés matematika.Innen elveszek, hogy amoda adni tudjak.
  Vagy szerintetek OV több pénzből tudna gazdálkodni, hogy ennyire dobálózik a nagyröptű átalakításaival ???
  Mer´ szerintem nem!!! Ha hatalomra kerül (a jó Isten ne adja), akkor majd tárja kezeit, hogy nem gondolták volna, hogy ennyire kevés pénz van a kasszában és sajna azokat az ígéreteket nem tudja beváltani, amiről a programja szólt.......

  ui: lehet jönni egyéb ellenérvekkel, minthogy a Népszabadság MSZP közeli lap.....Mert tudom, hogy ez lesz...”
 • 6. nickboy 2008. június 16. 21:47
  „A legnagyobb gond ma az Magyarországon, hogy a KORMÁNYNAK NINCS PROGRAMJA, amely maga mögött tudná a Parlament többségét.
  Nyílván lehet ostorozni az ellenzéket, hogy nincs program (ez egyébként nem igaz). De akkor még inkább kellene a kormányt, hogy nincs semmiféle kidolgozott elképzelése a jövőről.”
 • 5. 1 másik vélemény 2008. június 16. 20:46
  „1 vélemény: "Látta v.ki a programját?"
  Igen, itt van egy példány az asztalomon. A címe: "Erős Magyarország". Az alcíme: "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Programja". Kiadási dátuma: 2007. december.
  12 témában, összesen 94 oldalon mutatja be a Fidesz alapprogramját, mely az esetleges kormányprogramjának főbb sarkallatos pontjait tartalmazza.
  Úgyhogy arra kérlek, hamár az SZDSZ-esek is leszoktak erről, Te se vádold a Fideszt azzal, hogy nincs programja.”
 • 4. 1 vélemény 2008. június 16. 19:41
  „O.V. : "Magyarország számára az előre hozott választás egyben az előre hozott siker "
  Ugye úgy értette, az ő számára.Honnan tudja milyen siker lesz ?
  Látta v.ki a programját,netán a szakértőit ? Blabla-ígéret a hatalomért.”
 • 3. theseus 2008. június 16. 19:37
  „Nevetséges ez halogatós cirkusz! Hetekig akarnak egyeztetni arról, hogy egyáltalán találkozzanak?
  Ráadásul arról eleve nem akar Fodor tárgyalni, amiről Orbán, és amiről korábban állítólag még ő is tárgyalt volna - vagyis az előrehozott választásról.
  Kész röhej, amit ez az 1 %-os párt és új elnöke művel.”
 • 2. Dew 2008. június 16. 19:32
  „Összenőtt, ami összetartozott. Csak arra lennék kíváncsi, hogy egy újabb Fidesz-SZDSZ sértődés után hova tud bújni az SZDSZ? Vagy kinéz magának a párt egy MSZP közeli és Fidesz közeli elnökjelöltet, és ha beüt a krach, akkor tiszújító néven cserélgetik őket?”
 • 1. Lemba 2008. június 16. 19:14
  „"A történelem úgy hozta, hogy a mi felelősségünk, hogy biztosítsuk Magyarország számára a kiutat a válságból!"
  Tenyleg? Es ki vitte oda?
  Mikor fog Mrs. Dakota teat szurcsolni Mrs. Busch-al? Bocsanat itt a ket "first lady"-re gondoltam. Madarat tollarol, embert baratjarol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat új közmunkaprogram indul július 1-jétől

Július 1-jétől hat új közmunkaprogramot indít a kormány. Az 5-7 hónapig tartó programok költsége… Tovább olvasom