Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fodor még lát esélyt a megegyezésre

Fodor Gábor, környezetvédelmi miniszter április 30-ig még ellátja feladatát, de már nem hoz hosszú távú döntéseket, nem szeretne ugyanis kényszerhelyzetet teremteni utódjának.
Az SZDSZ ügyvivője kedden úgy nyilatkozott, hogy szerinte az SZDSZ már elért kompromisszumkészségének határához, de még lát esélyt arra, hogy a koalíciós pártok megegyezzenek.

Arról, hogy a kialakult helyzetben mi lehet a megoldás Fodor Gábor nem kívánt beszélni, mint mondta: még minden tárgyalás kérdése, és nem akar találgatásokba bocsátkozni. Kialakult egy politikai probléma, amit a miniszterelnök kijelentése okozott és a két párt vezetőinek közösen kell megtalálniuk a megoldást - mondta a politikus. Fodor Gábor a megegyezésre jelenleg még 50-50 százalékos esélyt lát, ez azonban szerinte az idő előrehaladtával egyre csökken. A liberális politikus egyébként csak rövidtávon tartja elképzelhetőnek, hogy a szocialisták kisebbségben kormányozzanak, szerinte tartósan erre nincs lehetőség.

Kóka János, az SZDSZ elnöke hétfő este ismertette az ügyvivői testület határozatát, amely szerint az SZDSZ április 30-val visszahívja minisztereit és államtitkárait a kormányból, nem kíván ugyanis koalíciós szerepet vállalni a továbbiakban a párt a jelenlegi, Gyurcsány Ferenc vezette kormányban.

A kormánypártok kedden délután kettőkor kezdik az egyeztetést a Parlamentben. Az MSZP és az SZDSZ öt-öt főből álló delegációja a hétfőn kialakult koalíciós válságról tárgyal.

Olvasóink írták

 • 2. Fodor Gábor 2008. április 02. 08:59
  „Kedves Népem!

  Van még 6 napom, hogy pont egy éve legyek hivatalban, ekkor már jár az önkielégítés. Kérlek benneteket, hogy ezt az egy hetet még várjátok ki türelemmel.

  Mert hát hogy is megy ez kis országunkban: ha sima pórnép vagy, akkor neked egy nagy lófax jár.
  - Te határozott idejű munkaszerződéssel dolgozol és ha nem hosszabbítanak, akkor így jártál. Én négy év után, ha megválasztanak, ha nem, kapok végkielégítést.
  - Ha te felmondasz/lemondasz, nem kapsz semmit, ellenben ha én lemondok, akkor nekem jár a sok lóvé, amit persze te fizetsz az adódból. Ugyanez vonatkozik miniszterre, BKV-vezetőre és a többi ingyenélő seggfejre is.

  De te választhatsz: ezt a görényt, vagy azt a görényt szeretnéd szponzorálni. Most mi vagyunk soron, legközelebb a másik oldal lesz.

  Üdvözlettel: az ország sorsáért nagyon komolyan aggódó és tenni akaró politikus. És most megyek egy jót röhögni rajtatok!”
 • 1. lugas6 2008. április 01. 15:56
  „Egyáltalán Milyen határozatot tud hozni az az SZDSZ, amelynek vezetőségét csalással választották meg? Nevetséges, amit művelnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a kormányválság a pozíciók szétosztásáról szól

A Fidesz szerint a koalíciós válság nem politikai ellentétekről, hanem a pozíciók szétosztásáról… Tovább olvasom