Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Fodor: nincs visszaút a koalícióba

Nem lesz MSZP-SZDSZ koalíció - legalábbis a jelenlegi körülmények ismeretében - mondta Fodor Gábor. A szabad demokraták hétvégén megválasztott elnöke beszélt az előrehozott választásról is, amely szerinte jelen pillanatban nem szolgálná az ország érdekeit.
Ellenzéki SZDSZ vezetésére készül Fodor Gábor. A szabad demokraták új elnöke elmondta: a koalíció a szocialisták miatt bomlott fel, mert letértek egy közösen kezdett útról. Mivel nem látja annak jelét, hogy az MSZP álláspontja az elmúlt hónapokban változott volna, biztosan nincs visszaútja a Gyurcsány-kormányba az SZDSZ-nek - fogalmazott.

Az előrehozott választásról Fodor Gábor azt mondta, hogy jelen pillanatban nem szolgálná az ország érdekeit. Hozzátette: a Fidesz felől olyanokat hallani, hogy megváltoztatnák az alkotmányt, átalakítanák a közjogi berendezkedést, amiket szerinte nem kell megváltoztatni. Az alkotmány, amit a rendszerváltáskor közösen írtak alá, kiállta az idők próbáját - mondta.

Arra a kérdésre, hogy Kóka János marad-e a liberális párt frakcióvezetője, Fodor Gábor nem adott egyértelmű választ, csupán annyit mondott, hogy tárgyalnak a kérdésről.

Olvasóink írták

 • 9. Dew 2008. június 10. 21:37
  „Az SZDSZ a saját sírját ásta meg. Állandóan szabad versenyről beszélt, miközben vezetői (pl Kóka) pont az állami megrendeléseket kihasználva, mindenféle versenyt kizárva jutottak pénzhez, annyira szétdúlták az egészségügyet, hogy nagyobb káosz uralkodik arrafelé, mint mielőtt belekezdtek volna (erről jut eszembe, a széfeket valamelyik csókostól, ha jól emlékszem valakinek a férjétől vették, plusz máig emlékszem egy TV műsorra, ahol Horváth Ágnes miniszter asszony lelkendezett Hollandiából, hogy hamarosan ilyen meg ilyen műtéteket is végre lehet majd hajtani Magyarországon, mire az egyik orvos vendég reflektálta, hogy ő már évek óta végez ilyen műtétet idehaza), a liberális oktatáspolitika totális kudarcával is nap mint nap szembesülünk (botrányos volt eddig minden érettségi, a legújabb, 15 éves általános iskolás által elkövetett késelés megtalálható jelenleg a Belföld rovat elején). És persze mindig ott voltak, ha a drogokat vagy különböző devidanciákat kellett népszerűsíteni. Csak romboltak, építeni semmit sem építettek, mellette vastagon megkülönbözetik, fasisztázzák a másként gondolkodókat, miközben a toleranciáról hablatyolnak. Mindegy, a sír készen áll. Sokan nem fognak gyászolni, az biztos.”
 • 8. kojo 2008. június 10. 21:06
  „Matriné a kormánygyülőlő, aki Orbán képével alszik és rendszeresen félrebeszél.Most is. Egyébiránt Fodor nem az a politikus,akinek érdemes odafigyelni a sápadt hangjára.Ő viszi ki a pártot a magyar parlamentből , ő lesz az SZDSZ sírásója!”
 • 7. nem szdszes 2008. június 10. 20:41
  „Fodornak két választása van vagy marad a koalicióban vagy Orbán szétveri ezt kis törpe pártot a Kisgazdák mintájára.Nem tudom hogy miért kinlódik az új választással,mert ezzel a támogatottsággal a futottak még kategóriába került a párt.A többi hasonló "nagy párt " sorsára jut/ MIÉP Kisgazdák stb) és a választáson a "labda közelébe "sem fog jutni.Szerintem az Orbán küldte át valamikor hogy verje szét a pártot.Most sikerült”
 • 6. Dew 2008. június 10. 19:46
  „Igaz, jogos. De Fodor kezdett követelőzni. :)”
 • 5. akutyafáját 2008. június 10. 16:55
  „Bocsánat:Orbán küldte a levelet Fodornak,nem fordítva ,Dew !”
 • 4. Dew 2008. június 10. 11:25
  „"Az alkotmány, amit a rendszerváltáskor közösen írtak alá, kiállta az idők próbáját"

  Ha jól tudom, az Alkotmány pont azzal kezdődik, hogy ez egy ideiglenes alkotmány, és alkotmányozó nemzetgyűlésnek kell végleges alkotmányt csinálni. Kis iróniával teszem fel a kérdést, miszerint akkor nem alkotmányellenes az Alkotmány meg nem változtatása?

  Egyébként ez a Fidesz felé történő puhatolózás jól jelzi az SZDSZ értékelvűségét. Két éve még két marokkal szórták a fasiszta jelzőket a Fideszre, most pedig, hogy az eddigi nagy tesó mellett biztos lenne a bukta, egyből futnak bújni a Fideszhez. Egyébként is, az SZDSZ-nem nincs támogatottsága, csak érdekkörök (lásd a Strabag-ügy), akiknek érdeke lenne a virtuális párt Parlamentben tartása.”
 • 3. Matri Úr 2008. június 10. 09:25
  „Drága nejem, csöppet gondolkodj még ezen. Az SZDSZ volt eddig a judeobolsevik törpepárt, a buzik pártja, és még sorolhatnánk közösen mi mindent aggatott rá a jobboldal.

  Hirtelen meg elkezdik nyalni a popsiját. Orbán is, udvarló szerelmes levelet küld az elnökének. Nekem ez gyomorforgató. Legyen már férfi az az Orbán, és ne hízelegjen ennyi év gyűlölködés után az SZDSZ-nek.”
 • 2. matriné 2008. június 10. 09:18
  „Illene a FIDESZ-szel összefogni, mint ellenzék és elzavarni ezt a kormányt az előrehozott választásokkal! Az értelemes enbereket úgy is újra megszavazzáa a nép!”
 • 1. boka 2008. június 10. 07:58
  „Csak azt nem értem, hogy mennyire komoly Orbán Viktorral folytatott levelezés? Ez egy PR-fogás, szerintem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dunába gurult egy kamion

A Dunába gurult egy kamion hétfőn kora este Kiskunlacházánál. A kamionról fát rakodtak le a parton,… Tovább olvasom