Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Fodor: Senki ne gondolja, hogy meg tud félemlíteni minket

Tarthatatlan, hogy az utcai randalírozók megússzák büntetlenül, miközben még a kisebb közlekedési szabálytalanságokért is százezer forintokra bírságolnak embereket - mondta Fodor Gábor az SZDSZ elnöke.
A politikus a Népszabadságnak adott interjújában közölte: ha valami aláássa az alkotmányos rendet, akkor ez az! Mint mondta: nem hisz a törvényi szigorításban, hiszen a hatósági, jogi eszközök most is megvannak arra, hogy a rendőrök, a bírák, és az ügyészek sokkal keményebben lépjenek fel.

Fodor Gábor a párt új arculatával kapcsolatban arról beszélt a lapnak: azt szeretnék demonstrálni, hogy az SZDSZ képes közös hangot találni bárkivel, aki a demokratikus játékszabályokat betartja. Véleménye szerint Kóka Jánossal meg fognak egyezni a frakcióvezetői posztról szóló vitában, és erről még nem zárták le az egyeztetést.

Olvasóink írták

 • 13. mai 2008. július 11. 19:55
  „Lehet alkotmányos jog a szabad véleménynyilvánítás de kimondva azt, hogy az megjelenésében nem sérthet jó izlést, közerkölcsöt. Az adott tojásdobálásos felvonulás során ez ellen vétettek a felvonulók egyes tagjai, amiért egyértelmű a rendezők közös felelőssége. Nem vonhatja ki magát az általánosítás alól az öltönyben napszemüveget viselő politikus, ha mögötte ilyen jelenségek voltak tapasztalhatóak. A rendezők felelőssége, hogy ne fordulhasson elő ilyen ellenreakciót kiváltó jelenség. Márpedig emiatt jogos volt a népharag eme megnyilvánulása.”
 • 12. szegedi 2008. július 11. 17:29
  „A természet rendjének az lenne a megfelelőbb ha nem randalirozhatnának büntetlenül uton útfélen.Igen is bárkinek legyen joga felvonulni.Ha valaki mégis ugy érzi,hogy a tojás dobálás csak véleménynyilvánitás,akkor a biróságon legalább nyolc kosár tojást kellett volnba a pulpitus elé dobálni!”
 • 11. dodó 2008. július 11. 17:03
  „"Fodor: Senki ne gondolja, hogy meg tud félemlíteni minket"

  Pedig jó lenne, talán kevesebb kárt okoznának az országnak!”
 • 10. No.6-Sy 2008. július 11. 14:09
  „Azt gondolom, hogy Fodor Gábornak általában jó meglátásai vannak; abban pedig kifejezetten igazat adok neki, hogy valóban nem szabad tűrni azt, hogy bárkik/bármely csoport bármiféle eszközzel megfélemlítsenek egy másik csoportot vagy embert, vagy félelemben tartsanak. Vonatkozik ez a társadalom nagy, nagyobb és kisebb szeleteire egyaránt.

  A moralitás az pedig egy nagyon fini dolog. :) Nem az Alkotmány által vagy bármely más, külső "tárgy" által és miatt lesz egy emberben mélyen alapuló erkölcs, mert az régen rossz. Ha megváltozik az Alkotmány, akkor megváltozik az erkölcsrendje? Aki külső forrástól teszi függővé a saját moralitását, az éppen olyan, mint a neveletlen kisgyerek, aki addig "jó", amíg látják a szülei.

  Az erkölcsi erő belül jelent - a személyiségbe introjálva, beépítve mondják a tudorok - egyedül igazán valamit. Ehhez az emberpalántának a megfelelő életkorban jó mintákat kell látnia - leggyakrabban szülőit, nevelőit - hogy legyen lehetősége kialakítania magában egy igen erős "oszlopot", amire tud támaszkodni. Hogy mi a jó? Például az általánosan vett emberi mérce szerint való. Irány a könyvtár! :)

  A jelenlegi társadalmi káosz jól mutatja, hogy nem volt megfelelő az a moralitás, amelyet negyven évig tanultunk. Akkor pedig nincs más hátra, mint újra fel kell fedezni azt, hogy mi a jó - ha már azt tudjuk, hogy mi a rossz. Úgy is mondhatnám, hogy újra kell definiálni önmagunkat: és ez nagyon fájdalmas. Egyénenként is meg társadalmilag is.”
 • 9. Egyetértek 2008. július 11. 10:27
  „"Tarthatatlan, hogy az utcai randalírozók megússzák büntetlenül, miközben még a kisebb közlekedési szabálytalanságokért is százezer forintokra bírságolnak embereket - mondta Fodor Gábor az SZDSZ elnöke. "”
 • 8. Emberke 2008. július 11. 10:14
  „"aki a demokratikus járékszabályokat betartja..." Ki írja a játékszabályt? Ki és mikor írja át a játékszabályt? Mi a fene folyik itt? Hogy lehet ilyet kijelenteni? Kezdem magyam úgy érezni, mintha egy gigantikus "ki nevet a végén?" társasjáték közepén bábu lennék, hol kiütnek, hol előrébb löknek, tetszik-e vagy sem, a dobókocka nem nálam van.”
 • 7. kiri01 2008. július 11. 09:23
  „A hír ahogy szeretném olvasni

  Tarthatatlan, hogy a parlamenti képviselők megússzák büntetlenül, miközben még a kisebb közlekedési szabálytalanságokért is százezer forintokra bírságolnak embereket - mondta ....”
 • 6. csanyiv 2008. július 11. 09:11
  „Miért, téged sakkban bírnak tartani?
  Csak nehogy mattot kapjál... :)”
 • 5. lilik 2008. július 11. 08:59
  „"Hajrá" zsidók,melegek,az SZDSZ veletek!”
 • 4. Ellenzéki 2008. július 11. 08:21
  „Na nehogy már egy kisebbségben lévő homoszexuális sakkban tartsa az ország többségét képező, a természet rendjének megfelelő szexuális életet élő lakosságát.”
 • 3. mai 2008. július 11. 08:14
  „Azt hiszem, hogy egy önmagára valamit is adó társadalom - gondolok itt a jelen Magyarországra is - gyengülése, bomlása, hanyatlása tüneti képe az, amikor különböző alkotó csoportjaik az utcákon felvonulva demonstrálják létezésüket. Papoljon nekem liberálisan bárki bármit, szerintem fontos volna tartani magunkat egy erkölcsi értékrendhez, amely határt szab az erkölcsi, politikai, stb. szabadosságnak. E kereteket az Alkotmánynak kellene tartalmaznia, nem pedig változtatható kormányzati intézkedésekkel szabályozni ahogy azt különböző pártok ma önös céljaiknak megfelelően eszközként használják.”
 • 2. nem értem miért 2008. július 11. 07:49
  „nagy a szád te kis ingyenélő szarházi!a cigánybűnözés ellen mikor lépsz fel ?papolsz demokráciáról ,de közben ti vagytok azok akik semmibe veszik!az alkotmányos rendet ti ássátok alá tolvaj ,senkiházi ,parazita népség vagytok!”
 • 1. kuruc 2008. július 11. 07:45
  „Hehe, újra működik a kuruc.info, nem sikerül elhallgatni a disznóságokat elvtársak.. És itt most mindegyik parlamenti pártra gondolok, kivétel nélkül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülő autóra lőtt a rendőrség Budapesten

Menekülő autósra lőttek a rendőrök csütörtök délután Budapesten, a Moszkva téren. A lövedék gellert… Tovább olvasom