Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Fodor szerint sikeresek voltak az eddigi egyeztetések

Mind az Orbán Viktorral, mind a Gyurcsány Ferenccel tartott tárgyalást sikeresnek tartja Fodor Gábor. A liberális pártelnök szerint az, hogy a Fidesz elnökével leült tárgyalni, azért különösen fontos, mert hivatalos formában tizennégy éve nem tárgyaltak a liberálisok a konzervatívokkal.
A kormányfővel kapcsolatban pedig azt emelte ki az SZDSZ elnöke, hogy ígéretet kapott egy cselekvési program kidolgozására - hangzott el a köztévé Az este és Napkelte című műsoraiban. Fodor Gábor szerint a frakció valószínűleg nem dönt a szerdai ülésen arról, hogy Kóka János marad-e a frakcióvezető.

Fodor Gábor szerint sikeres volt a megbeszélés Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel is. Az SZDSZ elnöke a Fidesz elnökével tartott szombati megbeszélésével kapcsolatban kiemelte, hogy hivatalos keretek között 14 éve nem ültek le tárgyalni. Fodor Gábor elégedett a kormányfővel folytatott keddi tárgyalással is. Szerinte ugyanis előremutató, hogy ígéretet kaptak arra, hogy augusztus elejéig elkészítenek egy általános cselekvési programot, és augusztus végére kidolgozzák a részleteket is. A liberális párt elnöke megismételte: nem esett szó új koalícióról.

Az SZDSZ elnöke kérdésre elmondta, hogy annak nincs politikai jelentősége, hogy az Orbán Viktorral folytatott megbeszélésen nem volt ott Kóka János, ám Gyurcsány Ferenchez már elment a frakcióvezető. Mindössze arról van szó, hogy az előbbi egyeztetés idején külföldön volt Kóka János - tette hozzá Fodor Gábor.

Fodor Gábor a Napkeltében elmondta azt is, hogy valószínűleg nem dönt a frakció szerdai ülésén arról, hogy marad-e Kóka János a frakcióvezető. Demszky Gábor kijelentését, mely szerint ha a korábbi párt elnök nem áll fel önként a székéből, akkor ki kell kényszeríteni ezt a lépést, nem kommentálta Fodor Gábor. Mindössze annyit fűzött hozzá, hogy a pártnak van frakciója és nem fordítva.

Olvasóink írták

 • 13. Szélsőjobbos 2008. június 25. 18:39
  „Egy törpepárt utolsó torzsalkodása, hatalom utáni kapaszkodása, kétségbeesett haláltusája!”
 • 12. matriné 2008. június 25. 18:13
  „No és, amikor nem nyilvános a tárgyalás elszívják a narkós pipát? Mert ugye ha átadják egymásnak a kábitós cigit attól a választók is elkábúlnak? Lehet hogy Viktor is elkábúlt. Főleg a korona hallatán? Mi az nakadálya annak hogy "Király " legyen egy banánköztársaságban, ha nem, akar valódi demokráciát? Mert ha akarna akkor nem tárgyalna semmire kellőkkel!”
 • 11. SAmu 2008. június 25. 14:11
  „A 4. kivételével mindenki igazat mond . maximálisan egyetértek.
  4. ott téved, hogy ezek mindig is tárgyalgattak egymással, csak nem nyilvánosan.
  Jobb, ha nem reménykedik, mert csalódni fog ( mint én is ismét) . Ide gyökeres , forradalmi változás kellene!!!”
 • 10. balazs_88 2008. június 25. 14:06
  „Agit propos duma?:D:D ejjha”
 • 9. Lásd Chile 2008. június 25. 13:40
  „Csak gratulálni lehet Fodor Gábornak!
  Úgy átverte "vezénylő tábornok "urat mint a sz@rt, hacsak az nem direkt akarta ezt.
  Tényleg nagy bajban vagyunk de a megoldás már réges régen nem a választásokban rejlik! Vadonat új alkotmány, vadonat új törvények melyeket erős kézzel be kell tartatni, vadonat új kerek asztal tárgyalások, vadonat új emberekkel ! Ezek nélkül végünk mert nincs egy rendes hadseregünk aki átvehetné a hatalmat 20 évre... nincs egy valamire való tábornok!
  Van viszont korrupció, simlis újságírás, végkielégítés hegy stb.”
 • 8. Homo Politicus 2008. június 25. 13:22
  „Hű, milyen szép lenne egy SZDSZ nélküli magyar Országgyűlés!
  2002-ben jobbról kiment a radikális jobb, balról menjen ki a szélsőbal. Utána már csak egy finom kis számonkérés kell, de
  komolyan és szigorúan. Adni kell 168 órát, hogy aki lopott fizesse vissza. Aki mutyiáron vett, fizesse be a különbözetet. Utána Sopronkőhida: kaptár!”
 • 7. Dew 2008. június 25. 13:16
  „"Fodor Gábor elégedett a kormányfővel folytatott keddi tárgyalással is. Szerinte ugyanis előremutató, hogy ígéretet kaptak arra, hogy augusztus elejéig elkészítenek egy általános cselekvési programot, és augusztus végére kidolgozzák a részleteket is"
  Ezek szerint az MSZP-nek nincs is programja?”
 • 6. disszertátor 2008. június 25. 12:18
  „Egyetértek theseussal. Fodornak azért sikeres, mert megint a farok csóválja a kutyát. Pontosabban mostmár a kutyákat. Nem tudom Orbán miért dől be neki... Az SZDSZ soha nem megy bele az előre hozott választásokba, nem érdeke, hiszen kiesne a Parlamentből. Inkább elmutyizik a MaSZoPpal 2010-ig, egymás nyakába borulnak, és koalában besétálnak az OGY-be... Hacsak nem közben megerősödik az SZDSZ... de miért is tenné?!
  Most az SZDSZ megpróbálja azt a taktikát, ami az MDF-nek bevállt. Mindenkivel tárgyal, de egyikkel sem "puszilják meg egymást"... csak ezzel az a probléma, hogy az MDF-nek sikerült, pont azért, amiért az SZDSZ-nek nem fog... Pontosan azért, mert az MDF nem mutyizott 14 évig a maszoppal...”
 • 5. theseus 2008. június 25. 12:08
  „balazs,

  szanalmas vagy ezzel az agit-propos szöveggel.

  Fodornak különben tényleg sikeresek voltak a tárgyalások, mert rengeteget szerepelt a médiában a nagy semmivel. Más célja nem is volt. Ingyenreklám egy 1 %-os, virtuális pártnak.”
 • 4. figyelgetek 2008. június 25. 11:04
  „Elég baj az, hogy a magyar Parlamentben vannak, akik 14 éve nem tárgyaltak hivatalosan!

  Ezért vagyunk ott, ahol vagyunk.

  Remélem, ez mától megváltozik.”
 • 3. balazs_88 2008. június 25. 10:51
  „Igazad van sz@ar, én nemis tudom hogy szegény Viktor mit fog csinálni 2010ig, már biztos 1000szer végigpróbálta ahogy megkoronázzák a szent koronával mostmár itt lenne az ideje.”
 • 2. sz@r 2008. június 25. 10:40
  „Fodor kihasználja, hogy Orbánt már egyetemista kora óta ismeri, Viktor meg bedöl neki, a háttérben gy.f. dörzsöli a tenyerét és 2010-ig szabadrablás lesz...”
 • 1. papsajt 2008. június 25. 09:51
  „Örülök neki,hogy beszélgettek a negy semmiről. Időhúzás az egész,hogy lehessen tovább lopni, és osztani a közvagyont.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredetinek tűnő másolat a diplomában

Több diák lebukott a Kaposvári Egyetemen, a gazdaságtudományi kar három végzőse például egyszerűen… Tovább olvasom