Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Fogva tartják az eltűnt Natáliát?

Több mint három hónap telt el azóta, mióta a 19 éves Tímár Natáliának nyoma veszett New York államban. A család által felfogadott magánnyomozó közvetett bizonyítékokról számolt be a Daily Starnak, amelyekből arra következtett, hogy Natit fogva tartják és prostitúcióra kényszeríthetik.
A család által megbízott magánnyomozó nyilatkozott az oneontai Daily Starnak. Augustine Papay az előző hét végén Oneontában nyomozott. Az egykori gyilkossági nyomozó beszámolt arról, hogy Natália a naivitása és túlzott nyitottsága miatt kerülhetett rossz társaságba. Papay szerint a lány veszélyben van. Bár korábban a nyomozók azt állították, hogy a magyar lány saját akaratából hagyta el a befogadó családot és döntött úgy, hogy nem tér haza Magyarországra, a magánnyomozó most közvetett bizonyítékokról számolt be, amelyek alapján arra következetett, hogy a lányt akarata ellenére tartják fogva és kényszerítik prostitúcióra olyan New York-i emberek, akik szexkereskedelemben érintettek. Natália nem mehet sehová és nem is kommunikálhat senkivel. Papay megosztotta ezeket a bizonyítékokat a helyi rendőrséggel és az FBI-jal is, de hogy pontosan mik ezek, azt a Daily Starnak nem mondta el.

A Tímár család 1000 dollárt ajánlott fel azért az információért, ami Natália hollétéhez vezet.

Több mint három hónap telt el azóta, mióta a 19 éves Tímár Natáliának nyoma veszett
Több mint három hónap telt el azóta, mióta a 19 éves Tímár Natáliának nyoma veszett.

A magánnyomozó nyilvánossá tette az elérhetőségeit a Daily Starban, telefonon a (001-866) 533-50-99-es számon érhető el, e-mail címe: guspapay@gmail.com. Papay közölte, hogy minden információt és adatot bizalmasan fog kezelni.

Korábban: az FBI is bekapcsolódott

A 18 éves Tímár Natália útlevelét, Magyarországra szóló repülőjegyét és néhány további személyes holmiját sem találták a befogadó családjánál június 2-án - mondta Tom Overbaugh, a Rotary District 7170 Ifjúsági csereprogramjának elnökhelyettese, a Trumansburg Rotary Club képviselője. Overboaugh volt az, akihez az oneontai rotarysok a Daily Start irányították.

A napokban a magyar média több cikkben, tévéprogramban is foglalkozott az eltűnt tinédzserrel, megszólaltatva a lány nővérét és anyját is. Van olyan magyarországi híradás, amely szerint Tímár Natáliát drogkereskedők fogták el. Az USA magyarországi nagykövete olvasta a fenti a cikket, ezután értesítette az FBI-t - mondta Tom Overbaugh. Egy FBI-ügynök kedden kora reggel már fel is vette vele a kapcsolatot, hogy Nati ügyében beszélhessenek.

Oneonta rendőrsége rövid vizsgálatot tartott közvetlenül azután, hogy észrevették, hogy a lány elhagyta a befogadó családot - mondta Overbaugh. "Az állami rendőrség bűntényre utaló jelet nem talált" - hangoztatta a Trumansburg Rotary Club képviselője - "Az ügyet azzal zárták le, hogy a lány szabad akaratából távozott."

A nyomozást korábban vezető felügyelőt nem tudtuk elérni eddig, hogy kommentálja az eltűnt lány ügyét.

Natália az eltűnése előtt az idejét olyan fiatalokkal töltötte, akik a helyi rendőrség szerint érintettek lehetnek a New York City és Oneonta közötti kábítószer-kereskedelemben. Miután ezekkel a fiatalokkal megismerkedett, a lány iskolai teljesítménye visszaesett Overbaugh szerint. Találkozott Natival, aki elmondása szerint tipikus tinédzser, kedves, intelligens, csendes lánynak tűnt. Ráadásul nagyon jól beszélt angolul.

Tímár Natália egy korábbi videója, amelyet még
a télen tölött fel a YouTube.com-ra.

Tímár Natália új barátainak egy része szintén a gimnázium tanulója. A Facebook.com-on 140 barátja van Natinak, legtöbbjük Oneontában és környékén él, és júniusban fejezte be az iskolát - tehát a szintén végzős Natália évfolyamtársai ők. Van néhány olyan ismerőse is a lánynak, akik nem az oneontai gimnázium tanulói.

Először úgy gondolták, hogy a lány az eltűnése után közvetlenül New York Citybe ment valamelyik barátjával. Később derült ki, hogy három hétig még Oneontában volt azután, hogy otthagyta a befogadó családot. A nyom azonban ezután megszakad. A lányhoz korábban közel álló embereknek azt mondják, ötletük sincs, hogy hová mehetett Natália.

"Számunkra legalább akkora sokk Natália eltűnése, mint a család és a magyar rotarysok számára." - mondta Overbaugh. „Natáli az eltűnése óta legalább egyszer megpróbálta felhívni a családját, hogy tudassa, jól van."

Meg szerettük volna kérdezni az oneontai befogadó családot is, de többször is hiába kerestük őket. Tom Overbaugh szerint a család mindent megtett, amit megtehetett, minden vizsgálatnak és tesztnek megfeleltek, csak így lehetett befogadó család.

Overbaugh biztos abba, hogy a magyar lányt alaposan felkészítették és megvizsgálták a magyar Rotary szervezetben, mielőtt az Egyesült Államokba érkezett. "Amikor találkoztam a lánnyal és beszéltem vele, fel sem merült bennem, hogy arra gyanakodjak, hogy később ez történik vele."

Natáliát figyelmeztették, hogy rossz társaságba keveredhet. "Mindig figyelmeztetjük a gyerekeket, hogy óvatosan barátkozzanak!" - mondta a képviselő.

Tímár Natália jelenleg nem törvényesen tartózkodik az Egyesült Államokban. Diákvízummal érkezett, ami lejárt azzal, hogy önként kilépett a programból.

Olvasóink írták

  • 3. m 2008. szeptember 29. 23:49
    „Az iwiwre folyamatosan belép!Miért nem ellenörzi valaki honnan jön?”
  • 2. katcsi 2008. szeptember 16. 13:19
    „ez az ,szegény szülök is....”
  • 1. kertesz 2008. szeptember 16. 12:13
    „durva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

N. József: Itt öltem meg Prikkeléket!

Zokogva idézte fel a szörnyű gyilkosság részleteit N. József, aki állítása szerint egyetlen ütéssel végzett Prikkel Tamásné Marikával, a férjét pedig addig ütötte, amíg mozgott. Tovább olvasom