Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Fokozott rendőri ellenőrzés az utakon

Húsvét hétfőn is tart még a fokozott rendőri ellenőrzés az utakon, amelynek célja az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrése, a balesetek megelőzése és az agresszív, illetve más közlekedőket irritáló szabálysértők kiemelése a forgalomból.
Ezen felül fokozott figyelmet fordítanak majd a lopott kocsik megtalálására is.A Budapesti Rendőr-főkapitányság tapasztalatai szerint a tavasz elején mindig nagyobb a főváros autós forgalma, mint a téli időszakban. Előkerülnek a télen garázsban tartott motorok, több a kerékpáros is. Az amúgy is zsúfolt utakon a közlekedést húsvétkor még jobban megnehezíti, hogy a családok nagy része az ünnepekre rokonlátogatóba indul.

A rendőrség szerint még mindig előfordul, hogy Húsvétkor néhányan ittasan ülnek a volánhoz. Ráadásul a tömegben nehezebben viselik el a sofőrök a többi autóst, gyakoribbá válnak az agresszív megnyilvánulások is. Az ittas vezetők kiszűrésére tartott ellenőrzések nemcsak a fővárosban, hanem az ország más területein is lesznek. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása szerint az előző évekhez hasonlóan a húsvéti napokon, a közúti ellenőrzésekkor a rendőrség az Országos Polgárőr Szövetség bevonásával kiemelten figyeli majd az ittas vezetőket, és figyelik a biztonsági övek használatát is.

Olvasóink írták

 • 14. Cseter János 2008. március 25. 09:48
  „Nem egy kéjérzést kiváltó munkakör a közúti ellenőrzés a rendőri posztokon az biztos! De aki csak e munkakörhöz ért az nemlehet a büncselekmények után a nyomozó munkára be fogni! Képzeljék el a kedves olvasótársaim, ha a hivatali visszaélések, a fehérgalléros bűnözés volna így kiteregetve, kivesézve, mint e közúti útonállás? Mert ezekről igen csak keveset hallunk, látunk, olvasunk!
  Normális ember a rendőri munkát minden területen elvárja a rendőröktől, sőt a sajtótól közreműködésétől is! No persze a sliffentyűk, a tökfilkók, most megint engem fognak sértegetni, mert felvetteem a hiányosságokat.”
 • 13. Szöllős Péter 2008. március 25. 05:58
  „nyak

  Ha kevés a rendőr az utakon, akkor azért nyafogtok, ha sok akkor meg azért. Ilyenek vagytok ti.”
 • 12. mani mani 2008. március 24. 22:52
  „Tudod maci52 ezt már protekciónak nevezik,nem elitnek.”
 • 11. X.Y. 2008. március 24. 20:38
  „szgd-i !
  Te azt írod ,az ellenőrzésekben a bevétel a főcél .
  Nem értem? Vezetsz Te egyáltalán gkocsit, vagy v.mi más járművet ?
  Ilyen megjegyzést !Vagy Te is iszol ?
  Csak hadd büntessék aki iszik !Aki nem iszik azt úgyse büntethetik meg !Nem szeretném ha a családom ,egy ittas ,felelőtlen vezető miatt sosem látnám a gyerekeimet !
  Le is csuknám az ittas vezetőket egy jó időre ,hogy legyen idejük elgondolkodni.
  Ha nem bír magával ,és iszik, ne üljön volán mellé !”
 • 10. maci52 2008. március 24. 19:54
  „Sajna a rendőrök sem egyformák.Ujszegeden az egyik garázs kocsmában rendszeresen iszi egy nymenő,utána bevágódik R gyártmányú kocsijába és még neki áll feljebb.A rendőrökkel együtt teniszezik,őt sose büntetik meg.Ez az elit??”
 • 9. látó 2008. március 24. 18:54
  „mtt, gyere Csongrád megyébe, ha meglátod a román úrvezetőket és kamionosokat, gyorsan visszarohansz Győr és Kisbér közé élvezni a szerb vendégmunkások udvarias vezetését.

  Nekem is vannak részegen vezető szomszédaim, sajnos őket sem kapják el.

  A kiemelt közúti ellenőrzés rendőrök nélkül zajlott!!”
 • 8. Didi 2008. március 24. 16:53
  „1.

  Bejelented a szomszédodat, és megfogják. Ez ilyen egyszerü! Ausztriaban, ez már rég ota müködik. Tudom, most azt mondják sokan, hogy ez szemétség. Igen, annak tünik! De csak addig, mig valaki meg nem hal. Akkor már más véleményen lennénk.”
 • 7. mtt 2008. március 24. 16:26
  „a 81.-es út mellet lakom, Győr és Kisbér közt, hihetetlen, hogy a (volt) jugoszláv vendégmunkások micsoda közlekedési morált engednek meg maguknak! Vérforraló, ahogy életveszélyes manőverekkel kűzdik előbbre magukat. Már előre félünk a péntektől, akkor mennek hazafelé, hvégén késő este meg vissza Ausztriába. Kíváncsi lennék, őket hányszor büntették, ill.traffipaxozták le? Szerintetek lehet rendőrt látni? Pedig elvileg több is van mint kéne...Akkor ők mind szabad naposak?”
 • 6. huha 2008. március 24. 15:02
  „Szegeden 1-2 rendört láttam azokis áltak cigiztek a felső Tisza parton. Ennyi”
 • 5. Kuci 2008. március 24. 14:16
  „Aki meg iszik s lebukik , mentelmi joga van . Lásd Vince Képviselő Csongrád ( inmár kétszer mi kell még , komolyab baleset ) . Akkor hogy is van ez .”
 • 4. szgd-i 2008. március 24. 14:03
  „Helyes az ellenőrzéscsak egy kis bökkenő van benne;
  Az ellenőrzések titkolt hátsó célja az állami bevételek növelése.
  A munkahelyem révén meg tudom erősíteni ezt a tényt. Az összes pénzel foglalkozó állami szervnél egy a cél a minnél nagyobb bevétel elérése MINDEN ÁRON!!! A kalsszikus büntetőjogi alapelvek és hozzá hasonló dolgok már rég az mesevilágba tartoznak....”
 • 3. Lizsu 2008. március 24. 12:16
  „A minimálbér rovására írható, hogy valaki iszik is meg vezet is.
  Király vagy mani”
 • 2. mani mani 2008. március 24. 11:37
  „Nem csak azt kellene ellenőrizni,hogy isznak-e,hanem ha igen miből lehet autózni is és inni is mert mindkét sport igen sokba kerül.Vagy ez is a minimálbér rovására írható?”
 • 1. notebook 2008. március 24. 09:29
  „Nekem két olyan férfi szomszédom is van, akik gyakran ittasak, ittassan vezetnek és soha senki nem ellenőrizte még őket. Ha már ellenőrzést emlegetünk, hogy a csudába úszták meg eddig???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehervagon tetején ért áramütés egy kisfiút

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a gyermeket, akit megütött az áram a Borsod megyei… Tovább olvasom