Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Fokozottan ellenőrzik idén a gázártámogatási igényléseket

A gázártámogatásra beadott igénylések fokozottabb ellenőrzésére, visszaélés esetén szigorúbb szankciókra lehet számítani; a kérelmek benyújtásakor a kitöltendő igénylőlapon a háztartás minden tagjának adóazonosító jelét fel kell tüntetni.
Az Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja szerint a kérelemhez most sem kell jövedelem-igazolásokat mellékelni, csupán nyilatkozatot kell kitölteni a jövedelmekről.

Fontos változás azonban, hogy a nyugdíjminimum emelkedésével egyidejűleg változnak majd a gázártámogatás sávhatárai. A jogosultsági feltételek viszont lényegében változatlanok maradnak, így 2008-ban is várhatóan a háztartások 60 százaléka részesül támogatásban - olvasható a honlapon.

Továbbra is a háztartás egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme alapján lesznek jogosultak a családok a támogatásra. A kérelmet gyakorlatilag bármikor be lehet nyújtani, a támogatás mindig a papírok beadását követő hónaptól jár - közlik.

A támogatás mértéke az első két jövedelmi kategóriában a tavalyival azonos marad, a két magasabb jövedelmi kategóriában pedig mérséklődik.

Az átlagfogyasztást figyelembe véve évi 3000 köbméter helyett 2000 köbméter a támogatott gáz mennyisége. A nagycsaládosok esetében a csökkenés ennél kisebb mértékű, mert 5000 köbméter helyett 4000 köbméterig vehetik igénybe a támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éves fiú késelt a budapesti Blaha Lujza téren

Az Index által közzétett videofelvételen szerepel az a 10 éves kisfiú, aki a Blaha Lujza téren… Tovább olvasom