Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fókuszban az utánpótlás

Családi János személyében nemrég új elnöke lett a csornai sportegyesületnek. Komoly utánpótlás-nevelési rendszert kívánnak kialakítani a klubnál. Mqfüves pálya mellett sportcsarnokra is szüksége lenne a városnak.

Labdarúgás, kézilabda

Több mint három hónapja áll a csornai sportegyesület élén Családi János, a sportvezető ugyanis 2006. november elseje óta tölti be ezt a pozíciót. Elmondta: egyik célja, hogy a klub utánpótlás-nevelő rendszere szervezettebb keretek között mqködjön, mint eddig. Az egyesületen belül cselgáncs-, karate-, sakk-, kézilabda- és labdarúgó-szakosztály létezik. A felsorolt sportágak közül utóbbi kettőnek vannak komolyabb hagyományai a városban.
„ A labdarúgásban és a kézilabdában látjuk a jövőt, ez a két sportág mozgatja meg ugyanis a legnagyobb tömeget. Futballban hat korosztályos csapatunk van, a hétévestől a tizenkilenc évesig. Elsődleges célunk a megfelelő szervezeti háttér kialakítása volt. Örömmel mondhatom, edzőink vagy rendelkeznek az UEFA által előírt végzettséggel, vagy már beiratkoztak a tanfolyamra. A felnőttcsapat három aktív játékosa is a trénerek között van. Herángli Ferenc és Varga Péter feladata a szakmai munka összefogása és irányítása.”
Varga Péter hozzátette: a felkészítés minden korosztályban azonos szakmai terv szerint történik, így kialakul az egymásraépültség.
„ A nyugati és a jó magyar példákat egyaránt alapul vettük. Célunk, hogy a csornai fiatalok mellett a környékbeli falvak futballistáit is magunkhoz csábítsuk. Remek lenne, ha közülük néhányan magasabb osztályban is szerepelhetnének. Az elmúlt másfél évben hat-hét játékos került az első csapatba. Azt szeretnénk, hogy ők azonnal beépíthetők legyenek a felnőttegyüttesbe. Az edzések mellett elméleti továbbképzéseket, szakmai összejöveteleket is tartunk. Sajnos az 1988 és 1992 között született gyerekek kevesen vannak, az ő jelentkezésüket várjuk. Nagy szükségünk lenne egy mqfüves pályára.”
Fekete Béla, a kézilabda-szakosztály szakmai vezetője kifejtette, a női utánpótlás-lánycsapatokban közel ötvenen sportolnak Balassa Katalin és Mészáros Tímea irányítása mellett. A gyerekeket általános iskolákból toborozzák.
„ A felnőtteknél közel húsz játékos dolgozik, edzőjük Répás László. Az NB III-ban jelenleg a nyolcadik helyen állnak a tíz együttes közül, de bízom az előrelépésben. Nagyon hiányzik egy sportcsarnok, ami szerintem nélkülözhetetlen egy ekkora városban. Ősztől két felnőtt- és két utánpótláscsapatot kívánunk indítani. Bízom benne, mindez megvalósul.”
Családi János végezetül elmondta: a szülőkkel az eddiginél szorosabb kapcsolatot kívánnak kialakítani, hamarosan értekezleteket tartanak számukra. Tavasszal pedig futballistáknak szerveznek tehetségkutató akciót. A befektetett munkát három-négy éven belül szeretnék kamatoztatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laci imádja a spenótot, Anikó főz neki

Marsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak… Tovább olvasom