Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Folytatják a színlelt szerződések felszámolását

Az adóhatóság idén is folytatja a színlelt szerződések felszámolását és a sajtóhírekkel ellentétben nem lesz olyan tevékenység, amit kiemelten kezelnének.
Idén is bőven lesz munkája az adóhatóságnak a színlelt szerződésekkel. A több mint 1 millió 200 ezer hazai vállalkozásnak eddig csak töredékét tudták ellenőrizni. Idén az általános ellenőrzéseknél a színlelt szerződéseket is vizsgálják majd. A Világgazdaság című lap értesülése szerint az APEH jó néhány ügyvédi irodára készül bírságot kivetni, mert sokszor nem alkalmazottként, hanem megbízási szerződéssel foglalkoztatják az ügyvédeket. Az adóhatóság főosztályvezetője azt mondta: nem újdonság, hogy az ügyvédi irodáknak is fel kell számolniuk a színlelt szerződéseket.

- Eddig is vizsgáltunk ügyvédeket. Mi a színlelt szerződést ugyanúgy megtaláltuk a legkisebb bt.-nél és a legváltozatosabb tevékenységi körnél.

Hajdú Miklósnétól azt is megtudtuk, hogy eddig 53 millió forintot hajtott be az adóhatóság azoktól a cégektől, amelyek nem tettek eleget a kötelezettségnek. Az összeg nagyobbik része adókülönbözet, a többi - körülbelül 6 millió forint - bírság, illetve késedelmi kamat.

A 2004 óta ellenőrzött cégek közül nyár végéig 330 tett bejelentést és szüntette meg a színlelt szerződéseket, ez összesen 2600 dolgozót érintett, 12 vállalkozás viszont ezt nem tette meg, köztük egyéni vállalkozók, kft.-k, bt.-k is vannak.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozaik

Edzőképzés. A Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség MLSZ „D”… Tovább olvasom