Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Folytatják az M6-os beomlott alagútjának építését

Folytatja a kivitelező az M6-os autópálya építkezését az alagutakkal együtt, erre tett ugyanis javaslatot az autópálya építkezésénel történt alagút-omlás kapcsán elkészült független szakértői jelentés.
A német-magyar szakértőkből álló csoport azután készítette el jelentését, hogy az "A" jelű alagút július 24-én beszakadt és 60 ezer tonna föld zuhant az alagút vájatába. A szakemberek akkor megtiltották, hogy a munkát az alagutaknál folytassák, 31-én mégis életveszélyesen megsérült egy munkás. Ekkor derült ki, hogy a cég a tiltás ellenére tovább dolgoztatott. Augusztus elején újabb földmozgás volt az alagút felett, de csak deformálódások történtek. A pécsi bányakapitányság 10 milliós bírságot szabott ki a kivitelezőre.

A most elkészült szakértői jelentés az elvégzett vizsgálatok, tanulmányok, számítások és mérések alapján javaslatot ad a leállított fejtési munkálatok folytatására az "A" Észak és a "C" alagutaknál, a "D" alagút fejtési munkálatainak megkezdésére; és javaslatot ad a "B" alagút belső héjának készítésére is.

A jelentés szerint az omlás hirtelen következett be és a szakértők szerint a vízbehatolás okozta a balesetet.

A tervek szerint a kivetelezők minél hamarabb újraindítják az alagutak építését, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor.

Olvasóink írták

 • 3. goromba 2008. szeptember 10. 18:41
  „Nembaj, úgyis beomlik, a lösz már csak ilyen, ha "ügyesek" akkor csak a forgalomnak való átadás után. A szakértő nevét szívesen olvastam volna, - csak hogy tudjuk kit kell felelősségre vonni.”
 • 2. mai 2008. szeptember 10. 18:12
  „Az ember újra és újra nézi a televízió felvételét: a két ürgelyuk fölött a lőszdomb magassága talán ha harminc méter. Mögötte kéklik az ég alja, egy vízszintes horizont. Se a Lomnic, se a Matterhorn, se a Gellért hegy. A tervezők nem hallottak a dózer nevű gépről?”
 • 1. Bill42 2008. szeptember 10. 15:25
  „EMBEREK,HONFITÁRSAK!
  Valaki mondja meg nekem mert Én bunkó faszkalap vagyok,hogy mi a francnak kell alagutakat furni egy vakondpup alá? Miért kelett völgyhidat épiteni milliárdokét,majdnem alföldi területen?
  A döntéshozó magyar elvtársak minden bizonnyal nemjártak horvátországba,mondjuk Zágreb és az elcsatolt Fiume között.Én hál Istennek sokszor megjártam gépkocsival.Nem alagutak,völgyhidakkal teletüzdelt uton hanem hegyi szerpentinem,autóuton. Egyszerüen botrány, hogy mi igy épitkezünk.Botrány???? Á dehogy,ez politika. A komcsik meg a szadeszesek igy jutnak milliárdokhoz.
  Na ezért tartunk ott,itt ahol tartunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kenderszag buktatta le a termesztőt

A kender jellegzetes szaga miatt bukott le egy debreceni marihuána termesztő, aki fóliasátrakban… Tovább olvasom