Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Folytatódik a Magyar Gárda feloszlatására indított per

A Fővárosi Bíróságon zajló tárgyalásra a korábbi, két tárgyalási naphoz hasonlóan hétfőn is csak fokozott biztonsági intézkedések mellett, előzetes regisztráció alapján lehet belépni.
Erre az első tárgyaláson tapasztalt érdeklődés és az akkor kialakult tömegjelenetek elkerülése miatt van szükség. A Magyar Gárda ellen a Fővárosi Főügyészség indított polgári pert és azt szeretnék elérni hogy a bíróság oszlassa fel az egyesületet.A Fővárosi Főügyészség azért kezdeményezte korábban a Magyar Gárda megszüntetését, mert szerintük a szervezet tevékenysége ellentétes számos jogszabállyal, és sérti a cigányság emberi méltóságát az a felvonulás, amelyet a Pest megyei Tatárszentgyörgyön szerveztek 2007. december 9-én.

Március 12-én tartották az első tárgyalást, akkor is nagy volt az érdeklődés, sokan akkor sem jutottak be a tárgyalóterembe. Tömegjelenetek voltak a folyosón, többen pedig azt állították, hogy gárda tagjai igazoltatták a tárgyalásra érkezőket. A második tárgyalási nap előtt már előzetesen regisztráltatniuk kellett magukat az újságíróknak és a látogatóknak, csak így engedték be őket. A második tárgyalás május 19-én volt, összeírták a peres feleket, ugyanis a Fővárosi Főügyészség mellett úgynevezett felperesi beavatkozó lett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Országos Cigány Önkormányzat is.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Állampolgár 2008. július 01. 11:57
  „25: Na tessék! Ez a félellemkeltés.”
 • 25. F.K. 2008. július 01. 10:13
  „20.
  Ha ilyen kemény vagy, gyere el a következő gyűlésre, azután majd meglátjuk, mi történik!
  De ha beszari vagy, akkor a pofádat se jártasd, mert szomorú leszel, ha más fogja be helyetted!”
 • 24. Timer 2008. június 30. 22:56
  „raffy2! Ha a Gárdára gondoltál, az nem az!”
 • 23. raffy2 2008. június 30. 22:17
  „valaki mondja meg mit jelent a félkatonai szervezet!!!!!”
 • 22. bespin 2008. június 30. 21:29
  „magyarok
  Ezt a marhaságoz honnan vetted,hogy parázik a nyugat?????
  A Magyar Gárdától?
  A halott Tom Lantos az fosott, mert Viki meg a Feri és a zsidók azt mondták, hogy ezektől kell ám félni, egy félkatonai szervezet. Félünk ám ,mert nekünk van mitől! Nekem speciel nincs! Neked???
  Menj el Galgagyörkre állj az orkok mellé.”
 • 21. Timer 2008. június 30. 21:17
  „Mintha már írtam volna valahol: liberálisan szabadon is lehetsz ostoba!”
 • 20. magyarok 2008. június 30. 21:15
  „bespin és ez mit változtat azon, hogy a Magyar Gárda egy félkatonai szervezet???? Miért parázik a Nyugat meg az USA az ilyen állatoktól, azért mert nincs félni valójuk? Én mindet egyesével szájba rugdosnám aztán mehetnének haza a családhoz vacsizni...

  Timer ezt nehezen hozhattad össze ha minden oldalra ezt írod, garatula :)”
 • 19. Timer 2008. június 30. 21:01
  „Elvtársak ideje lenne befejezni a szarakodást! Ott tartunk, hogy hamarabb kijön a rendőrség ha azt mondjuk, hogy itt a Gárda! A magyart meg agyonverhetik, mert csak két és fél óra múlva jön a rendőr! Elég szomorú tények ezek Önökre nézve! A Madzsihisz pedig nem a magyar zsidóságot képviseli, ezt ők maguk megmondták!”
 • 18. bespin 2008. június 30. 19:34
  „Mi van Délmagyar az már nem hír , hogy elnapolták szeptember 1.-re a pert????!!!”
 • 17. dodó 2008. június 30. 17:08
  „Több tucatnyi al- és felperesi beavatkozó jelezte, hogy csatlakozni kíván az ügyészség által kezdeményezett, a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatására irányuló perhez; a szervezeteket és magánszemélyeket a hétfői tárgyaláson ismertette a bíró a Fővárosi Bíróságon.

  A beavatkozók között volt, aki a bíróságot akarta kizárni a perből, illetve az ügyészség feloszlatását javasolta. Egy férfi - arra hivatkozva, hogy nem kapta meg az ügy iratait - nem fejtette ki a tárgyaláson, hogy miért akar beavatkozni. Egy másik fiatalember - aki állítása szerint több rendezvényen, zömében a Kossuth téren, felszólalt - a független közírók közös gondolkodásának és a szólásszabadság védelmének érdekében kérte beavatkozási kérelmének elfogadását. Egy, mint magáról elmondta, zsidó származású, pártoló tagságú gárdista beavatkozási kérelmének alátámasztására egyebek mellett arról beszélt: a Magyar Gárdát olyan bűnökkel vádolták meg, amelyeket soha nem követett el. Állítása szerint a gárdisták nem, a fegyveres őrző-védők azonban komoly félelmet kelthetnek az emberekben. Kritizálta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerepvállalását a perben, illetve a szervezet vezető tagjait is.

  A zömében magánszemélyekből álló beavatkozni szándékozók elsősorban az alperesi oldalon kívánnak becsatlakozni a perbe, szándékukat többen faxon jelezték a bíróságnak. A felperesi oldalon többi között egy cigány is jelezte beavatkozói szándékát személyes érintettség miatt, mert, azt hazudta, származása miatt bántalmazták (kérdés persze, hogy származása miatt lop-e, mert ha igen, akkor lehet összefüggés - a szerk.).
  Az ügyészség képviselője a Magyarországi Kisebbségek Pártja és a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületén kívül más beavatkozók csatlakozását nem támogatta, arra hivatkozva, hogy nem politikai perről van szó. Az alperes az alperesi oldalon becsatlakozni kívánókkal kapcsolatban azt mondta: nincs ellene kifogásuk, a felperesi oldalon azonban ezt nem támogatta.
  (MTI - MNO)”
 • 16. Állampolgár 2008. június 30. 16:56
  „homer: Á-á... Sertések = bármely mai magyar politikus, akár balról, akár jobbról.”
 • 15. SPIGEL 2008. június 30. 16:31
  „GYALÁZAT AMI GALGAGYŐRK-ŐN TŐRTÉNT.A ZSARUK MEG ASSZISZ-
  TÁLTAK A CIGÁNYOK BTK-BA ŰTKŐZŐ TETTEIHEZ.A MAGYARNAK KELL FÉLNIE A SAJÁT HAZÁJÁBAN MERT VAN 1 RÉTEG TETVES CIGÁNY
  HORDA AMELYIK KÉPTELEN BEILLESZKEDNI A TÁRSADALOMBA,DOLGOZNI,A KŐLYKÉT SULIBA JÁRATNI,ELFOGADNI AZ 1ŰT ÉLÉS NORMÁIT.MONDJON VALAKI MÉG 1 NÁCIOT AKIKKEL
  ENNYI GOND VAN?NA.HIÁBA VAN MOHÁCSI,KOLOMPÁR,KÁLLAI MEG A TŐBBI TANULT CIGÁNY,HA A TŐBBI RETKES A SAJÁT TŐRVÉNYEI
  SZERINT AKAR ÉLNI.EZEK ÉV SZÁZADOK OTA ILYEN NOMÁD BARBÁR
  MODON ÉLTEK,EL KELL OLVASNI A CIGÁNYSÁSG TŐRTÉNETÉT.”
 • 14. bespin 2008. június 30. 14:52
  „magyarok kedves, van egy olyan szolgálat Magyarországon , amelyet In-Kal Security-nak hívnak. Ők fegyveres szolgálatot adnak,olyan helyen is, amit te lehet , hogy nem is tudsz.
  Nézd meg honnan fúj a szél és utána "félkatonaizd" le a gárdát.”
 • 13. Impala 2008. június 30. 14:17
  „Ha panaszkodik, vagy segélyért folyamodik a kisebbség, akkor "cigánynak" nevezi önmagát, amúgy meg kikéri magának.
  Számomra nagyon szimpatikus volt a gárda legutóbbi galgagyörki szereplése. A falu a magyar Himnuszt énekelte. A gárda megvédett és kimenekített egy fiatal házaspárt. Nem csak a melegeknek lehet felvonulni! Őszintén szurkolok nekik!”
 • 12. magyarok 2008. június 30. 13:57
  „remélem a törvénytelen félkatonai szervezetnek annyi lesz...”
 • 11. pan.cser 2008. június 30. 13:57
  „Mit kap az a bíró aki egedélyezte a működését? Ha meg engedélyezte, mi változott azóta? Egyáltalán, miért vonzódnak sokan a MG-hoz? Hogyan lehet az, hogy konfliktussal fenyegető helyzetben, a Rendőrség később vonul fel. Hogyan lehet az, embereknek kell elmenekülni falujukból a szomszédsággal való összetűzés miatt életüket féltve. Miért nem lehet szót ejteni a cigányság egyes rétegeinek borzalamas szubkultúrájáról. Ha etnikai jellegűnek mondható konfliktusok vannak, ott miért a többséghez tartozók esnek halálos áldozatul? Hogyan lehet, az hogy egy kisebbség spontán tömegjelenteket produkálhat, amely életeket is fenyegethet. Miért nincs a kisebbség számára közmunka fizetésért? Miért nem tartatják be a hatóságok az iskolakötelezettséget a kisebbség irányában? Köztudottan, az adókból segélyezettek egy része azonnal elisssza a családi pótlékot, miért a gyereket félti a családi pótlék feltételekhez kötésétől az obdusman, akkor amikor mindenki tudja, hogy a felemelkedés egyetlen útja a tanulás, stb.? Az általam nem kedvelt Magyar Gárdát a SZALONJOGVÉDŐK által irányított hatalom impotenciája hozta létre.Jobb lenne a szoc-libek önvizsgálatot tartanának, hogy lássák mit műveltek. A Magyar Gárda léte szigorúan az ő lelkükön szárad, Gyurcsánytól Magyar Bálintig!”
 • 10. bespin 2008. június 30. 13:46
  „Orwell-től van még egy: 1984”
 • 9. homer 2008. június 30. 13:29
  „Állampolgárak ajánlom az Állatfarm c.művet!( Finom leszek, sertések=mszp.)”
 • 8. UGG 2008. június 30. 12:28
  „Én meg ajánlom a Gyűrűk ura c. művet, abba is sok minden behelyettesíthető lenne a mai világunkból...”
 • 7. Állampolgár 2008. június 30. 11:40
  „Ajánlom a Legyek ura című filmet mindazoknak, akik annyira elszántan támogatják a szélsőjobbot. Csak tessék behelyettesíteni a dolgokat...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három halott egy fővárosi balesetben

Hárman meghaltak hétfő hajnalban egy budapesti balesetben, a XI. kerületben a Budafoki út és a… Tovább olvasom