Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Folytatódik az MTV ostromlóinak bűnpere

A vádlottak meghallgatásával folytatódik szerdán az MTV ostromlóinak bűnpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A védelem már kedden, az első tárgyalási nap végén több kifogást jelentett be.
39 férfit vádolnak azzal, hogy 2006. szeptember 18-án részt vettek a köztévé Szabadság téri székháza elleni támadásban. A per kedden, a vádirat ismertetésével kezdődött, rendzavarás nem volt.

Szerdán folytatódik annak a 39 férfinak a bűnpere, akiket azzal vádolnak, hogy 2006- szeptember 18-án este és éjjel részt vettek a Magyar Televízió elleni tömegzavarásban. Valamennyiüket közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolják. Emellett több vádlottat rongálással, illetve csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak. A bíróság úgy tervezi, hogy minden tárgyalási napon öt-öt vádlottat hallgat meg.

A védelem már kedden, az első tárgyalási nap végén több kifogást jelentett be. Az egyik védő szerint a televíziónál történtek látványos megvilágítása a vádiratban a vádlottakat hátrányos helyzetbe hozza. Volt, aki szerint az ügyészség megsértette a fegyveregyenlőség elvét. Gaudi Nagy Tamás ügyvéd pedig kérte, hogy nagyobb tárgyalótermet biztosítsanak a nyilvánosság érdekében.

Az MTV székházat 2006. szeptember 18-án - egy nappal az őszödi beszéd kiszivárgása után - ostromolták meg. A felbőszült tömeg autókat és egy vízágyút is felgyújtott, az épületben pedig rongáltak. A köztelevízió kára összesen 29 millió forint. Több mint 100 rendőr pedig megsérült.

Olvasóink írták

 • 11. patron 2008. május 29. 13:15
  „Naív és tudatlan vagy.

  A leberlisok oldalán az ötvenes évektől csak nő az ezirányú tapasztalat. Olvass kicsit utána, hogy az FBI hogy alakult. Mit tettek az előszervezeteik és kik voltak a fönökök.

  Miután ezt megismerted, te magad fogod kérni, hogy a hozzászólásod mindannyian vegyük tárgytalannak...  (Te tényleg olyan dili vagy, hogy azt hiszed, hogy a 911 után nincs a titkosszolgálatoknak reneszánsza? Te tényleg azt hiszed, hogy a Kossuth tériek között nem volt beépített ember? Vagy csak naív vagy, vagy hülye.)


  Amúgy nem ellenérvet mondasz, csak jobboldalozol. Érvre jobboldali a válasz. Jobb érvre szélsőjobboldali a válasz. Ha nagyon jó érvet fogok mondani, akkor fasiztázás lesz, de ha igazán nagyon jót, akkor náci lesz a válaszban...”
 • 10. miracle 2008. május 28. 21:42
  „patron, sajnállak, de tényleg, nehéz életed lehet, ha minden mögött ilyesmit látsz.
  A legnagyobbat pont úgy rúghatnának az MSZP-be, ha felfednék ezt. Mármint ha lenne mit. De nincs. Nem volt itt semmiféle összeesküvés, az a hülye Toroczkai átvitt pár száz vandált, azok meg mivel látták hogy nem tesznek ellenük semmit vérszemet kaptak a dobálózásban. Ennyi.
  Ja, rendőrők között is lehet jobbos, különösen szabadnapján...fideszes viszont tényleg ezerrel dobált, ahogy Jobbikos is. Nekik nem szóltak, hogy itt most összeesküvés fennforgása van?”
 • 9. patron 2008. május 28. 21:10
  „1.) rendőr és katona

  2.) Értem. Tehát ha új dolog van, akkor oda a legzöldfülübbeket kell bevetni. Szerintem te katonatiszt voltál a hadseregben 1990 előtt...

  3.) Gyönyörű hazugság. A tévéostromnál volt azonosító. Ott senki sem hiányolja.
  Hazudni tudni kellene...

  4.) Te nem is olvastad a kérdéseket. Neked diktálták a központban a választ.
  A tévében a hazát lekurvázó mondta, hogy telefonon van kapcsolatban a rendőrvezetőkkel.
  Ők már akkor tervezték a 23-i eseményeket, az a helyzet. Hatalmas taktikai húzással gyengének mutatták a rendőrhordát és beáldozták a tévét.


  Kun Béla unokája pedig rögtön mondta, hogy a szemlélődők is bűnösök. Ezzel készítették elő a buta néptömegekben a hülye huligánok elhihetőségét.

  Nem számoltak a videókamerákkal, Morva Krisztináékkal, youtube-bal. Na itt bukták be 2006 október 23-át.
  Most is úgy vették elő a pert, hogy a választási hisztériát szolgálja.”
 • 8. miracle 2008. május 28. 20:09
  „1. A 2 fideszesre gondolsz, vagy a tucat Jobbikosra?
  2. MIért ne? Az elmúlt 50 évben nemigen volt tévéostrom.
  3. Talán, mert akkor mindenki rendőrterror után kiabált volna ? Így maradt "a mé nem vót azonossíttó ?"
  4. Nem mertek ütni. Sajnos. És nem voltak felkészülve sem. Sajnos.”
 • 7. patron 2008. május 28. 19:59
  „Ugyan már gyerekek!

  1.) Az mtv az egyetlen tévés cég, amely nem vette az orra előtt zajló eseményeket.
  Miért?
  Mert akkor láttuk volna, hogy kezdődik valójában. Felismerhettük volna a beépített embereket, akik kezdték.
  Igy is lebukott kettő.

  2.) Miért vidéki újoncok voltak ott?
  Ugyanezért.

  3.) Mindenki emlékszik rá, hogy a környező utcában teljesen felfegyverzett rendőrök voltak ott.
  Miért nem avatkoztak be?

  4.) 1 bejáratot támadtak.
  A tévének még van 4 bejárata.
  Hát mi a fenéért nem mentek be ott rendőrök lecserélni az újoncokat?

  stb., stb., stb...”
 • 6. miracle 2008. május 28. 17:09
  „Mekkora szövegek már! :))
  "N. Tibor a tárgyaláson ismertetett nyomozati vallomása szerint csak messziről látta az erőszakos eseményeket, később bement az épületbe, és ott egy punktól kapott egy chipset emlékbe, ezután távozott."
  "S. Tamás azt állította : Egyéni sorsom kilátástalansága és hazám kiúttalansága manifesztálódott a történtekben"
  Ezt meddig magolhatta az agyhalott vandál? Vajon tudja, hogy mi az a manifesztálódás?
  "elsőrendű vádlottja azt állította, hogy csak csitítani próbálta a tömeget, de fejbe dobták egy kővel"
  Háppersze.”
 • 5. miracle 2008. május 28. 16:52
  „Az ügyészség mi a rosebbet csinált másfél évig?? Mi lenne, ha még videófelvétel sem lett volna? 15 évig gyűjtötték volna az anyagot? Ilyen esetekben rövid határidőn belül ítéletet kéne hozni, mert így nem csoda, ha az az érzése alakul ki a csőcseléknek, hogy ááá, évekig ebből úgyse lesz semmi, utáni 2 évig nyammognak rajta, 5 fellebbezés, elévülés, a végén meg már senki sem emlékszik rá, hogy véletlenül nem a rendőrök ostromolták-e a palotát és a csőcselék kergette ki őket vagy fordítva.”
 • 4. Bugyi 2008. május 28. 16:24
  „1.-2. !
  Ajánlom,menjetek el rendőrnek !Miért nem jelentkeztek,ha azoknak annyira jó ?Aztán ilyenkor,mint a TV ostrom, legyetek ott az első sorban !Na, aztán kiváncsi lennék a véleményetekre !”
 • 3. Rumcájsz 2008. május 28. 13:59
  „igen, a vád csakis koholmány lehet! Tisztán emlékszem: a magukból kivetkőzött, vadállatian hőbörgő rendőrök a székház előtt azzal provokálták a békés hazafiakat, hogy egy helyben álltak! Később pedig kicsit gyújtogattak meg fosztogattak, aztán azt is rákenték a békés, kulturált, magas intelligenciájú, nemzeti érzelmű honpolgárokra!”
 • 2. patron 2008. május 28. 13:38
  „Annyi az államtitok, hogy a vádak koholtak és a tanuk félnek ma már. Tudják, hogy Gergényivel együtt őket sem védi meg az szdsz és mszp már...”
 • 1. matriné 2008. május 28. 08:27
  „Szerintem a TV is közvetithetné! Az embereket a nyagy nyilvánosságot minek zárják ki egy ekkor horderejü ügy tárgtyalásából? Talán államtikok vannak ben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talán a szerdai kormányülésen döntenek a gázárról

A szerdai kormányülésen születhet döntés a júliustól esedékes gázáremelés mértékéről.… Tovább olvasom