Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Folytatódnak az élelmiszerraktárak ellenőrzései

Az év végén és 2007 első napjaiban is folytatódnak a főváros környéki logisztikai gyűrű élelmiszerraktáraiban az ellenőrzések.
A vizsgálatok annak felderítésére irányulnak, hogy az eddig feltártakon felül előfordulnak e további szabálytalan tárolások, illetve lejárt szavatosságú áru átcímkézésére utaló újabb manipulációk - mondta Virsinger György, Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője.

Az eddig lefoglalt élelmiszertételek megsemmisítése vontatottan halad, mert a kifogásolt áruk tulajdonosai kevés együttműködési készséget mutatnak a hatósággal – tette hozzá.

Ugyanakkor az is többletmunkát jelent, hogy több olyan külföldi cég is jelentkezett, amelyek a hamisítási botrányban leginkább érintett M.E.G.A.-cégcsoport beszállítói, ám az ő árujuk saját állításuk szerint nem tartozik a manipulált tételek közé, így azok elvben továbbra is forgalmazhatók lennének. Ehhez azonban a hatóság az áru eredetét, származási helyét, gyártási idejét igazoló eredeti dokumentumokat kért tőlük, hogy a szakemberek ellenőrizhessék ezeket az adatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helybenhagyták Szaddám halálos ítéletét

Harminc napon belül végre kell hajtani Szaddám Huszein halálos ítéletét a fellebbviteli bíróság… Tovább olvasom