Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Folytatódott a Kuruc.info főszerkesztőjének pere

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Kuruc.info internetes hírportál főszerkesztőjének pere pénteken a Székesfehérvári Városi Bíróságon; a tárgyalást május 14-re napolta el a bíróság.
A vádlottat ötrendbeli személyes adattal való visszaélés, valamint kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségével vádolta meg az ügyészség.

A vád alapjául az szolgált, hogy a 2006. őszi budapesti eseményeket követően, 2006. október 7-én, 16-án és azt követően több alkalommal, a Kuruc.info közzétette az ügyben eljáró bírák, ügyészek lakcímét, telefonszámát, s egyikük fényképét is, őket súlyosan sértő kijelentésekkel együtt.

A portálon a bírákat és ügyészeket egyebek között "vérbíráknak", "jogtipró talárosoknak", "hazaárulónak" nevezték.

2006 őszén Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után zavargások törtek ki a fővárosban.

A vádlott - aki a vádirat szerint 2006-ban a hírportál főszerkesztője volt - már az előző tárgyaláson közölte, hogy nem kíván vallomást tenni, s sem a személyét, sem a vagyoni állapotát, illetve a vád tárgyát érintő ügyészi és bírói kérdésekre nem válaszol.

A pénteki tárgyalási napon - amelyen Szűcs Zoltán bíró a tárgyalás zavartalanságának biztosítása miatt nem engedélyezte a kép-és hangfelvételt, - a bíróság azt vizsgálta, hogy a kérdéses időpontban a vádlott volt-e a hírportál főszerkesztője.

Tanúként hallgatta meg a bíróság a Tomcat néven ismert Polgár Tamást, aki maga jelentkezett tanúként az ügyészségen azzal, hogy bizonyítani tudja, az érintett időpontban a vádlott volt a hírportál főszerkesztője.

Vallomásának elején kijelentette: 2008 decembere óta perben és haragban áll a vádlottal.

Mint elmondta, ő maga is adott cikkeket a Kuruc.info-nak, s a kérdéses időszakban neki is volt szerkesztői hozzáférése a weboldalhoz. Az ahhoz szükséges jogosultsághoz a vádlottól kapta meg a jelszót, aki szerinte a kérdéses időpontban a hírportál főszerkesztői posztját töltötte be.

Kapcsolatuk két évvel később romlott meg.

Polgár Tamás több, 2006 ősze előtt megjelent cikket is bemutatott a bíróságnak, amelyeken több alkalommal is főszerkesztőként jelölte meg magát a vádlott.

A pénteki tárgyaláson meghallgatott tanúk is főszerkesztői minőségében ismerték a vádlottat, de egyértelmű bizonyítékkal egyikük sem szolgált.

A vádlott egyik védője ugyanakkor újságíróknak azt mondta, ügyfele tagadja, hogy ő töltötte volna be a főszerkesztői posztot, s a bűnösségét sem ismeri el.

A tárgyaláson bizonyítási indítvány előterjesztéséhez mind a védő, mind az ügyész határidőt kért, erre majd írásban kapnak választ.

A per további tanúk és a sértettek meghallgatásával folytatódik.

A per a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján került a Székesfehérvári Városi Bíróságra. A hírportálra 2006 októberében felkerültek miatt a budapesti II.-III. kerületi ügyészség vádat emelt a Kuruc.info főszerkesztője - mint magánszemély - ellen, aki egyben a honlap hirdetésszervező cégében, a Hunmédia Kft.-ben jelentős befolyással bíró tulajdonos is.

A vádiratot 2008 szeptemberében nyújtották be a fővárosi II.-III. kerületi bíróságra.

Ez után a vádlott meghatalmazott védője tavaly februárban elfogultsági kifogást nyújtott be, kérve, hogy az ügy elbírálásából a Fővárosi Bíróság valamennyi tanácsát zárják ki, majd ezt valamennyi kerületi bíróság és a Fővárosi Bíróság kizárására pontosította. Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla járt el.

Az ügy elsőfokú elbírálására a székesfehérvári városi-, a másodfokú eljárásra pedig a Fejér Megyei Bíróságot jelölték ki.

Olvasóink írták

 • 15. toxi_2 2010. január 23. 05:44
  „zoomcat bevalotta hogy ö is volt szerkesztö,akkor miért nem tartják bilincsben?”
 • 14. flexsnake 2010. január 23. 04:42
  „Ma már csak ,,vádlott"-ként szabad megemlíteni. Pár hónapja még volt neve ;) Ja igaz akkor még nem nézegette nyakkendőben a koronát egy másik ,,vádlottal" :D
  Békaszáj.”
 • 13. Lenry 2010. január 23. 02:15
  „meg, hogy olyan injekciósokat állít maga mellé, akik aztán fenntartás nélkül bevesznek bármilyen marhaságot (lásd 2. hozzászólás)”
 • 12. ISD_Avenger 2010. január 22. 23:20
  „Az a baj vele, hogy egy senkiházi kis nethuszár onnan arcoskodik, k.rvaanyázik, nyilvánossá teszi mások lakcímét. Persze élőben már kussol, meg "nem tesz vallomást".”
 • 11. Johnson 2010. január 22. 21:39
  „Tulajdonképpen mi a baj a kuruc hirportállal? Van ott időjárás jelentés, és vicc rovat is, meg aktuális sporthirek is, mi a gond vele, valahogy ezt nem vágom, sima weblap!!”
 • 10. Mignon 2010. január 22. 21:29
  „Különben most en is USA szerverröl jövök!
  Ugy am...!!!!”
 • 9. Mignon 2010. január 22. 21:27
  „USA szerverröl?
  Akkor az csak Badford/Texas lehet!

  Szörnyü.”
 • 8. Johnson 2010. január 22. 21:19
  „Utánna olvastam a kurucnak, állitólag USA szerverről megy, akkor most mi van ilyenkor??”
 • 7. Mignon 2010. január 22. 21:06
  „Neki aztan irhatod!
  Meg nagyitoval sem fogja megtalalni....!!

  :)))))))”
 • 6. egyszerűvállalkozó 2010. január 22. 21:04
  „Az biztos, hogy a "hivatalos" sajtóban nem minden hír jelenik meg.Érdemes "meghallgatni" a másik oldalt is(kuruc.info).”
 • 5. CID 2010. január 22. 20:36
  „Milyen bűne volt annak a szent embernek ? :)”
 • 4. Mignon 2010. január 22. 20:27
  „A "police.hu" oldalon.
  Ott is irnak rola.

  :))))))))))))))”
 • 3. Mignon 2010. január 22. 20:22
  „1.

  :)))))))))))))))”
 • 2. dodó 2010. január 22. 20:09
  „Tomcat (valódi nevén Spiclikat, de ismerik cédulagyáros néven is) már bizonyította milyen "ember".
  Aki bővebben szeretne tájékozódni munkásságáról, kattintson a perbefogott portál "Drága Polgár úr" című dossziéjára!
  Amit a "megsértett" személyekről a portál állít, a lakosság többségének a véleményét tükrözi és igaz!”
 • 1. Johnson 2010. január 22. 20:04
  „Hol lehet megtalálni a net-en ezt a kurucot vagy mit??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közterület-felügyelőre támadtak Budapesten

A rendőrség előállított egy középkorú férfit, aki rátámadt a vele szemben intézkedő… Tovább olvasom