Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Folytatódott a tankot elkötő férfi pere

A Magyar Gárda több tagjának jelenlétében folytatódott annak a férfinak a pere, aki 2006. október 23-án beindította a Városháza parkban kiállított tankot.

Nem vitatta a közúti veszélyeztetéssel vádolt H. György, hogy a 2006. október 23-i budapesti zavargások idején ő vezette az "elkötött" T-34-es tankot.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tartott rövid tárgyaláson mindössze egy bizonyítékot tekintettek meg: egy rövid videófelvételt, amelyen Szinessyné Bardócz Krisztina bíró szavai szerint a harckocsival elinduló H. György embereket veszélyeztet - adja hírül az index.hu.

H. György ellen a közúti veszélyeztetés mellett rongálás és jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás.

2006. október 23-án a rendőrség és a randalírozók összecsapásai során néhányan behatoltak a Városháza parkban szabadtéri kiállításon bemutatott régi harckocsiba, azt valamilyen módon beindították, és a rendőrök sorfala ellen indultak vele. A tank néhány lépéssel a rendőrök előtt állt meg.


A keddi tárgyaláson a Magyar Gárda egyenruháját viselő H. György kíséretében megjelent a Magyar Gárda több tagja is. A perben január 21-én tartják a következő tárgyalást, és akkor várhatóan ítéletet is hirdetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell az OTP a legnagyobb orosz banknak

A orosz Szberbank sajtószóvivője kedden cáfolta, hogy meg szeretnék vásárolni az OTP Bankot vagy a… Tovább olvasom