Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Folytatódott az ostrom per - 39 férfit vádolnak

A tanúk meghallgatásával folytatódott kedden az MTV székház ostromlóinak pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádlottak padján 39-en ülnek főként közérdekű üzem megzavarása, illetve más bűncselekmények miatt.
A mostani tárgyalási napon a bírónőnek többször fegyelmeznie kellett az ülésteremben lévő vádlottakat és szimpatizánsaikat a bekiabálások miatt.

Megkezdődött a tanúk meghallgatása az MTV székház ostroma miatt indult perben kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Rudi Zoltán, akkori tévéelnök a tárgyaláson azt mondta, hogy az ostrom estéjén kollégái hívták fel, így a Szabadság téri székházba sietett. Néhány órával később a biztonsági szolgálat vezetője jelezte neki, hogy a rendőrök feladták az épület védelmét, saját embereik pedig nem tudják garantálni a dolgozók és az ott lévő technika védelmét, így a székház kiürítését és az adás megszakítását javasolta. Rudi Zoltán azt mondta, hogy neki munkáltatóként felelnie kellett az alkalmazottakért, ezért elrendelte, hogy szüntessék be az adást és mindenki menjen haza. Mint mondta, azt csak másnap tudta meg, hogy a tüntetők először egy petíciót akartak átadni és valamikor éjjel Kert Attila hírigazgató át is vett egy kézzel írott papírt. A petíciót Rudi Zoltán szerint a médiatörvény miatt eleve nem is olvashatták volna be.

A bíróság tanúként meghallgatta a székház biztonsági szolgálatának vezetőjét is. Azt mondta, hogy mikor a tüntetők bejutottak az épületbe - kiindulva a téren történt erőszakos cselekményekből - nem lehetett tudni, hogy mi lesz. Mikor pedig a rendőrök is feladták a székházat, akkor javasolta, hogy küldjenek haza mindenkit és álljon le az adás.

A tárgyalás közben a bírónőnek többször is fegyelmeznie kellett a vádlottakat és szimpatizánsaikat bekiabálások, taps vagy épp hangos nevetés miatt.

Az MTV székházat 2006. szeptember 18-án - egy nappal az őszödi beszéd kiszivárgása után - ostromolták meg. A felbőszült tömeg autókat és egy vízágyút is felgyújtott, az épületben pedig rongáltak. A köztelevízió kára összesen 29 millió forint. Több mint 100 rendőr pedig megsérült. Az ügyészség 39 embert közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolja, de ezen felül többüket rongálással, illetve hivatalos személy elleni erőszakkal is.

Olvasóink írták

 • 6. anyátlan 2008. október 01. 01:57
  „zweistein !!!

  Wazze !!! Te mindenhez értesz?Szinte az összes cikkhez hozzászólsz!!!

  Ennyit megér a fityisz?????”
 • 5. flexsnake 2008. szeptember 30. 15:21
  „Annyira fel voltak háborodva hogy na :D De miért nem otthon gyújtogattak?Az egész házukat szétverhették volna és még csak ki sem kell menni a térre.Idióta köztörvényes csürhe akiknek otthon nem állt fel és azt hitték majd nagyfiúk lesznek tömegben.Azonnal itélő bíroságot, nyilvános akasztást mekik és rend lesz.Valaki pampog akkor azt is megfogni és lógatni.Mindjárt olyan rend volna mint régen.”
 • 4. zweistein 2008. szeptember 30. 13:24
  „1-es: És szerinted a MOL miért fogadta fel az UD céget, mikor egyébként is nemzetbiztonsági ellenőrzés alá tartozik?
  Csak, hogy tisztábban láss: 1) Az oroszokhoz titkos belső információk kerültek ki, amik a MOL OROSZOK általi felvásárlásához vezettek volna. 2) A Gyurcsány-kormány (teljes parlamenti támogatással) megakadályozta az OMV hasonló törekvéseit (lex MOL), 3) Az állami titkosszolgálatot a MOL-nál nem tartották elegendőnek, 4) Vajon kinek állhat érdekében a MOL-t orosz kézre juttatni???”
 • 3. rongybaba 2008. szeptember 30. 12:51
  „M.Ballack! -Jól olvasom? Zuschlag szerencsétlen? Hajaj, itt nagy bajok vannak az ítéletalkotásoddal!”
 • 2. Jajjj, ők ártatlan forradalmárok! 2008. szeptember 30. 12:36
  „Nem tettek ők semmit sem! Csak elkapta őket a fennkölt hazaszeretet és harci tűz! Csak azért vertek embereket és gyújtogattak gépkocsikat is...fáztak szegények. A tv székházban meg azért lopkodtak össze csokitól kezdve a laptokokon át mindent, mert éheztek.”
 • 1. M. Ballack 2008. szeptember 30. 12:05
  „Szeretnék véleményt kérni arról, hogy amikor ezek, meg persze mások is szabadlábon vannak, mit keres Zuschlag János háromnegyed éve a börtönben. Mit lehet még belőle kiszedni, mit rejtegethet még? Mit titkolhat még el? Vagy rajta mutatjuk meg, hogy nálunk rend van? Ezen a szerencsétlenen gyakorol a magyar bíróság? Miért kell ezt a piti gengstert állami pénzen tartani? Ítéljék el és punktum, úgy ahogy megérdemli. De hogyan lehet szabadon Torockai, Budaházy, és tv-t osstromló csőcselék? Félünk tőlük? Fél a bíróság? A bíróság kivár? A bíróság fél a következő hatalomtól? Van-e vki aki azt állítja, h a bíróság nálunk a helyén van? Mondjátok el egy külföldinek, h. nálunk az alkotmánybíróság, arról engedett népszavazást, h. akarsz- e fizetni többet, vagy nem? Utána nézd meg, h az esetlegesen külföldi hogyan néz vissza rád. Egy agyamentet fogsz a szemében látni.
  u.i. Van egy komoly dilemmám: Volt titkosszolgálatosok vagy kik miért tájékoztatják Csányi Sándort egy ilyen zavaros ügyben? Csányi nem is volt különösebben meglepődve a telefonon. Nem az első ilyen beszélgetés lehetett. Ha van ötleted, írd meg! Lehet, h. másokat is érdekel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a szocialisták napról-napra alulmúlják magukat

A Fidesz szerint a szocialisták napról-napra alulmúlják önmagukat csak azért, hogy kétségbeesetten… Tovább olvasom