Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Folytatódott Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó bűnpere

Elmaradt az ügyész és a védők péntekre várt perbeszéde Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó megismételt bűnperében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mert a vádlottak nem kapták meg idejében a legújabb szakértői véleményeket.
Ezek azért fontosak, mert a volt olimpikon vádlott-társainak büntetési tételét az határozza meg, hogy kábítószerfüggőnek minősülnek-e. Ha nem függőként követték el a kábítószerrel való visszaélést, 10 évet is kaphatnak.

Farkas Pétert még 2004 októberében vették őrizetbe, miután édesanyja XVII. kerületi házának pincéjében több ezer tő vadkendert találtak a rendőrök. A sportolót akkor a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte. 2006 nyarán a Pesti Központi Kerületi Bíróság Farkas Pétert felmentette a kábítószerrrel való visszaélés vádja alól, de az olimpiai bajnok testvérét és egy további vádlott-társát kábítószerfüggő által elkövetett, kábítószerrel való visszaélésért 2-2 évi börtönre ítélte.

A Fővárosi Bíróság 2007 elején elrendelte az ügy újratárgyalását. Ebben az új eljárásban az ügyészség azt szeretné elérni, hogy a bíróság mondja ki az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet szerzett sportoló bűnösségét is.

Pénteken a bíróság meghallgatta az Egészségügyi Tudományos Tanács szakértőjét, de a szakvéleményről a vádlottak nem tudtak véleményt mondani, mert késve kapták meg az iratokat. Ezért a bíróság a tárgyalást október 6-ra napolta, akkor a szakértők meghallgatása után perbeszédek is várhatóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyészséghez fordul a Fidesz az adatgyűjtési ügy miatt

Az ügyészséghez fordul a Fidesz, mert véleményük szerint "Szilvásy György és bandája" az ellenzéki… Tovább olvasom