Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Folytatódott Kaiser Ede perújítási tárgyalása

Tagadta a szerdai perújítási tárgyaláson Kaiser Ede, hogy meg akarta ölni egy kft. pénzszállító munkatársát hét éve. 2001. december 27-én Budaörsön lőtt rá a férfira, állítása szerint csak meg akarta ijeszteni, ezért fogott rá fegyvert.
Kaiser Edét szerdán is símaszkos kommandósok hozták kéz- és lábbilincsben a Fővárosi Bíróságra. A most 33 éves férfi abban reménykedhet, hogy a perújítási tárgyalás végén felmenthetik a móri gyilkosságok vádja alól, és jóval enyhébb büntetésre számíthat a korábban kiszabott életfogytiglannál.

A hatóságok eleinte Hajdú Lászlót és Kaiser Edét gyanúsították a 2002. május 9-én elkövetett móri bankrablással, ahol nyolc embert öltek meg. Kaiser Ede és társa mindvégig tagadta, hogy közük lenne a nyolc ember halálához. A többi fegyveres rablást, amelyekkel ugyancsak megvádolták őket, elismerték, egy, a budaörsi rablásnál elkövetett emberölési kísérletet leszámítva.

Kaiser Edét a Fővárosi Bíróság 2004-ben végleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, Hajdú László megismételt első fokú eljárása pedig még tart a Fővárosi Bíróságon. Mindeközben a Fejér Megyei Bíróságon elkezdték a W. Róbert elleni pert, amelyben az ügyészség már őt vádolja a móri bűnténnyel.

Kaiser Ede ügyében idén áprilisban rendelte el a perújítást a Fővárosi Ítélőtábla, a bizonyítékok alapján feltehetően nem ő követte el a nyolc áldozatot követelő móri bankrablást, sőt, valószínűleg nem is járt akkor a helyszínen. Az első perújítási tárgyalás szeptember 24-én volt a Fővárosi Bíróságon.

Szerdán a Fővárosi Bíróságon meghallgatták az 5. számmal jelölt tanút, akire annak idején a budaörsi rablótámadásnál rálőtt Kaiser Ede, de a tanú az átélt stressz miatt nem tudta pontosan megítélni a támadó szándékát. Kaiser Ede váltig bizonygatta, hogy nem akarta megölni a középkorú férfit, akinek a lövés után el kell távolítani egy darabot a tüdejéből.

A per október 8-án tanúk meghallgatásával folytatódik, várhatóan akkor hallgatja meg a bíróság Hajdú Lászlót és W. Róbertet is.

Olvasóink írták

  • 1. Elfogult 2008. október 02. 06:49
    „Azért jó helyen van bent..
    Meg még sokan szaladgálnak kinn!
    Gyilkosok!!!!Rablók!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-s földmutyit sejt Zalában a MAGOSZ

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szerint szabálytalan eszközökkel készülnek… Tovább olvasom