Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Fontos a General Electric számára a közép-kelet-európai régió

Nagyon fontos a General Electric (GE) számára a kelet-közép-európai térség piacként és a tehetségek szempontjából is - jelentette ki Ferdinando Beccalli-Falco, a GE International elnök-vezérigazgatója hétfőn a Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Közép-Európa az új gazdasági világrendben című találkozóján Budapesten.
Az elnök-vezérigazgató hozzátette: "nem véletlen, hogy a GE-nek hét kutatás-fejlesztési központja van Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban". A GE az első jelentős befektető volt a térségben, és ma már 25 ezer főt foglalkoztat. Az elmúlt 20 évben a GE épített a régióban a szellemi erőforrásra. Ebben az időszakban a kutatás-fejlesztési központok mellett 16 gyárat, 3 bankot tartalmazó portfóliót épített ki. A 16 gyárból 12 Magyarországon működik, a hét k+f központból pedig három.

A GE Egyesült Államokon kívüli területekért felelős elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a cégcsoport befektetései a térségben nagyon jelentősek. Ugyanakkor változásra is van szükség, az elavult termékek gyártását meg kell szüntetni, példaként a hagyományos villanykörtét említette.

A GE International elnök-vezérigazgatója szerint a térség kitörési pontja az energetikai beruházásokban van.

Ferdinando Beccallio-Falco elmondta: látszanak a válságból való kilábalás jelei, elsősorban a nagy létszámú gazdaságokban: Kínában és Indiában. Kínában például a GE éves összehasonlításban 24 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben.

A válság következményeként számos olyan kérdés van, amelyet a vállalkozások maguk nem tudnak megoldani. Erősödik az együttműködési kényszer a magánvállalkozások és a állami szervezetek között. Ez nemcsak kormányzati, hanem önkormányzati szinteken is megvalósuló együttműködést jelent. A GE a világ 11 nagyvárosának vezetőivel indított kísérleti projektet olyan, a jövőt befolyásoló feladatoknak a megoldására, mint például a szakadék eltüntetése a szegénység és jólét között, valamint a környezettudatos közszolgáltatási rendszerek kialakítása.

A GE elnök-vezérigazgatója beszélt arról is, hogy ma már nem terméket, hanem megoldásokat ad el a vállalat. Például a városoknak teljes infrastruktúrát értékesítenek, amihez partneri kapcsolatokat kell kiépítenie, és jó lenne, ha e térségben is elindulhatna egy-egy várossal hasonló kísérleti projekt.

Arról szólva, hogy a GE mit tehet a válság idején, az elnök-vezérigazgató öt dolgot sorolt fel: az alaptevékenységre koncentrálni és megőrizni a vezető pozíciót; a technológiát fejleszteni, ami elsősorban a környezeti fenntarthatóságot szolgálja; rendszerszinten gondolkodni; megerősíteni a cég alapértékeit, ami nem más, mint teljesítmény, integritás és a változás képessége. Ötödikként a globalizáció fontosságát emelte ki az elnök-vezérigazgató, ami szerinte a következő gazdasági ciklusban is töretlen lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés a kiadott brit gyanúsítottakért

A brit parlament és a londoni magyar nagykövetség előtt tüntettek hétfőn két, Magyarországnak… Tovább olvasom