Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Formálódik az egységes életpályamodell

Hamarosan az Orbán-kormány elé kerül a köztisztviselők, a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók, illetve a hivatásos és szerződéses állományú katonák egységes életpályamodelljéről szóló javaslat - tudta meg a Magyar Nemzet.
A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint a közszolgálati életpályamodellek összehangolásáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) július végén fogadta be az érintett tárcák által kidolgozott, egyes életutakhoz kapcsolódó ágazati személyzeti stratégiákat.

A Magyar Nemzet információi szerint az ezekből készült egységes javaslat eredetileg már ezen a héten a kormány elé kerülhetett volna, de némi csúszást okoztak a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szakszervezetek közötti, az új nyugdíjszabályokról folytatott egyeztetések. Amennyiben a kormány szeptember első felében jóváhagyja a KIM-ben összedolgozandó tervezetet, akkor szeptember végéig sor kerülhet a szakmai és érdekképviseleti egyeztetésekre.

A napilap kormányzati forrása szerint november elején a parlament elé kerülhet az egységes modellről szóló törvényjavaslat. A napilap korábbi értesülései szerint a kabinet várhatóan négy fő karrierút bevezetését javasolja. A "katona" típusú köztisztviselők a végrehajtással, míg a "mérnökök" a tervezéssel foglalkoznának, az "ügyvédek" pedig tulajdonképpen a "vezetők" bizalmasai lennének. Ez nem a végleges struktúra, de kiindulási alapot jelent az egységes elemzési folyamat kialakításában - olvasható a Magyar Nemzetben.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2011. augusztus 29. 14:54
    „MI vaaaan ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. nemzeti tanévnyitó Lipóton - Püspöki áldás a régi-új iskolára - Galéria

Lipóton 15 elsőssel újraindul a hét évvel ezelőtt bezárt kisiskola. Szeptember 1-jétől mindennap lesz testnevelés. Tovább olvasom