Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Főügyészség: nincs vizsgálat a Damu-ügyben

Cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy vizsgálatot indítottak volna annak az állampolgári bejelentésnek a tartalma miatt, amely szerint családi vagy rokoni kapcsolat lehet a Damu Roland sorozatszínészt szeptemberben elítélő volt bírónő, Szabó Noémi és az ügy sértettje, a színész volt barátnője között.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentekre az MTI-nek úgy reagált: mivel a bejelentés semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, továbbá nem merült fel gyanúra okot adó adat, a dokumentumot tájékoztatási céllal megküldték a büntetőügyben másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészségnek.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt közölte, hogy mivel folyamatban levő bírósági eljárásról van szó, és a jelzés bíróságot érint, abban a bíróság jogosult eljárni.

Damu Roland erőszakos közösülés, súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt indított perében a jövő héten hoz határozatot másodfokon a Fővárosi Törvényszék.

Tavaly szeptemberben első fokon hat év börtönre ítélte és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől Damu Rolandot a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Blikk korábban arról számolt be: egy a Központi Nyomozó Főügyészségre érkezett bejelentés szerint Szabó Noémi, a Damut első fokon hat évre ítélő bírónő a sértett előző vagy mostani férjének unokatestvére. A Magyar Hírlapnak múlt héten Kónya István, a Kúria büntetőkollégiumának vezetője úgy nyilatkozott: csak közeli rokonság lehet olyan kizáró ok, amely miatt a perben eljáró bírónak elfogultságot kell bejelentenie.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2012. március 14. 15:51
    „Rokon, nem rokon, tökmindegy. Alaposan megmázsálta ezt a lúzert.A libára is ráfért volna néhány év, mert a testéből él most is.Damunak peche van, hogy a ribizli megint rátalált egy vastag kandúrra, aki kilóra veszi meg a bírókat.
    Az ügyben csak a sztárügyvéd jár jól, forgatja is rendesen a kaszát. A csepürágók meg sorban állnak az irodánál.
    Ruttnernek nem kell kétes ingatlanügyek miatt a kamarában előszobázni.Ki van ez találva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészültek a magyar műhold első felvételei

Elkészültek a Masat-1 első saját felvételei, a képek a http://cubesat.bme.hu honlapon érhetők el - tájékoztatta szerdán az MTI-t Gschwindt András docens, a BME Űrkutató Csoportjának vezetője. Tovább olvasom