Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Fővárosi Közgyűlés: befejezte munkáját a testület

Befejezte decemberi, kétnapos ülését csütörtök este a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők nem tárgyalták meg mind a közel száz, napirenden szereplő előterjesztést, de Demszky Gábor főpolgármester szerint minden fontos ügyben döntöttek.
A főpolgármester hatvan napirendi pont megtárgyalása után berekesztette a közgyűlés ülését, és közölte, hogy este 7 órától közmeghallgatást tartanak. Demszky Gábor újságíróknak elmondta: minden lényeges előterjesztést megtárgyaltak szerdán és csütörtökön. A többit elhalasztják. Közölte azt is, hogy legközelebb januárra hívja össze a képviselőket.

Az ülés nem sokkal négy óra előtt lett határozatképes, és ismét napirendjére vette a Horváth Csaba-féle előterjesztést és az EIB-bel kötendő hitelkeret-szerződés ügyét. Az ülésen - amelyen a "kutyakomédia" elleni tiltakozásul nem vett részt a Fidesz képviselőcsoportja, valamint a KDNP és az MDF képviselői - a szocialista és szabad demokrata képviselők kölcsönösen megszavazták egymás korábban elutasított javaslatait.

A közel 24 órás patthelyzet után a képviselők "begyorsultak", és néhány óra alatt döntöttek több mint félszáz előterjesztésről.

A szocialista és szabad demokrata képviselők még szerdán úgy döntöttek, jövőre négy százalékkal emelik a BKV tarifáit. Csütörtökön a Fidesz, KDNP és MDF képviselői nélkül a szocialisták és liberálisok úgy határoztak: a csatornadíj 4,5 százalékkal növekszik jövőre, és így (áfa nélkül) köbméterenként 272 forint lesz az "elfolyó víz" ára. Ez az összeg már tartalmazza a vízterhelési díjat is. Nem emelkedik viszont szemétszállítás díja és nem változik a kegyeleti szolgáltatás (temetkezés), valamint a szennyvíz-szippantás és kéményseprés ára sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkbizottságot alakítottak a mozdonyvezetők

Kiss László, a szakszervezet elnöke elmondta, követelik a kormánnyal és a vasútvállatokkal november… Tovább olvasom