Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Friderikusz 100 milliót keresett Isaurával

Friderikusz Sándor (50) nem tagadja, hazai viszonylatban luxuskörülmények közt él. A róla most megjelent, Friderikusz Eddig című interjúkötetben azt is elárulja, hogyan kereste első millióit.
Friderikusz Eddig című interjúkötetben azt is elárulja, hogyan kereste első millióit tragikus körülmények közt elhunyt első magyar szépségkirálynőről szóló, Isten, óvd a királynőt! című könyvével húsz évvel ezelőtt.

A televíziós akkor napokig nem aludt, nehezen tudta feldolgozni, hogy ötmillió forintja van, De azt is elmeséli, hogyan vette meg a monte-carlói filmvásáron az Isaura című sorozat 180 részes folytatását, amivel keresett százmillió forintot. A riporter azt mondja, most nem tudná pontosan megmondani, mennyi a saját vagyona - írja a Blikk.

Mai napig szívesen emlékszik vissza az Isaura megvásárlására. A sorozatot a monte carló-i fi lmvásáron egy hölgy 2000 dollárért árulta részenként, amit végül 800 dollárért vett meg.

Friderikusz százmillió forintot keresett Isaurával
Friderikusz százmillió forintot keresett Isaurával

– Elmentünk a filmvásárra, meg akartam venni a Dinasztia sorozatot – emlékezett viszsza Friderikusz. – Azt nem sikerült, de szólt a kolléganőm, hogy meg lehet venni az Isaura 180 részes folytatását. Addig alkudtam, hogy sikerült megvenni, amiből én kerestem száz-egynéhány milliót, a Magyar Televízió pedig a két és félszeresét.

Első könyve árából lakást vett
„ ...Mindenesetre azt javasolta, menjek le Debrecenbe, mert az ottani nyomdának van egy becsületes igazgatója, próbáljak vele megalkudni... Fantasztikusan jó a kézirata, ezzel nyitott be hozzám. A kiadáson is gondolkozott, azt ajánlaná, vagy vállalom, hogy öt munkanap alatt befizetem a nyomdaköltség ötven százalékát, majd harminc napon belül a többit, vagy a terjesztést is a nyomda végzi, mi pedig kötünk egy szerződést fix honoráriumról... Kis hezitálás után az első változat mellett döntöttem. Tehát öt nap volt a világ, ennyi idő alatt kellett előteremtenem a közel kétmillió forintot...

Minden reggel kilenc órakor már ott ácsingóztam valamelyik árus mellett, hogy figyeljem a fogyást. Első nap azonban senki nem vett egy darabot sem a könyvből. Meg sem fogták, hozzá sem nyúltak! ...és képzeld, péntektől kezdve beindult a roham! Hinnéd azt, hogy nem is az ötödik, hanem a negyedik munkanap végére ki volt fizetve a közel kétmillió? Szerződés szerint persze adtam a bevételből Molnár Csilla édesanyjának és mindazoknak, akik alapvetően segítették a munkámat, a maradékot pedig betettem a takarékbetétkönyvembe. Mondom: bocsánat, ötmillió-negyvenezer! Abból vettem az első lakásomat a Váci utcában."

Olvasóink írták

 • 13. JungHeinrich 2008. december 08. 17:15
  „...lehet,hogy ez a hommancs a szakmájában évekre előbbre jár mint a többség, nagyon okos....”
 • 12. klj_54 2008. december 08. 16:54
  „11. hozzászólás maci52 2008.12.08. 16:52
  Mi köze enne a nemi identitáshoz?
  Nem kellene a homofóbiádat reklámozni!”
 • 11. maci52 2008. december 08. 16:52
  „Ez is homokos?”
 • 10. belabacsi 2008. december 08. 16:22
  „nagy arc az biztos én emlékszem egyik nyilatkozatara: "5 éven belül külföldre fogok menni" azota 15 is eltelt...”
 • 9. bespin 2008. december 08. 15:27
  „klj_54!
  Utááááááááánozniiiiii??????
  Legyünk "mások"????
  Nekem jó így!”
 • 8. katcsi 2008. december 08. 14:56
  „hát én öt nem irigylem
  mert adakozik is.........”
 • 7. molotovkoktél 2008. december 08. 13:56
  „Na ja, nem irigykedni, persze. Csak kinek volt lehetősége a mocskos komcsi diktatúrában ilyesmire? Csak a tetű szdszes kommunista bagázsnak meg a kölykeiknek. Szemét egy protekcionista, sógor-koma világ volt az, aki nem tartozott a belső körbe, annak esélye sem volt. Szóval nem kell hanyatt esni Friditől meg a tehetségétől. Bár elismerem, az ellenség közül még ő a legjobb, ezáltal a legveszélyesebb, ez kétségtelen.”
 • 6. Zs 2008. december 08. 12:58
  „Iza3
  Szerintem a "régi"-ről lehet szó, de én már akkor sem voltam oda a sorozatokért...”
 • 5. migusz 2008. december 08. 11:37
  „Az Isaurát az ország nagyrésze nézte, igaz akkor még nem volt túl nagy választék. Nagy húzás volt! Valamennyi műsora és műsor ötlete szintén nagy nézettséget ért el. Ő százszor jobban megérdemli a vagyonát, mint azok a sztárocskák, akiket senki nem ismer és gyorsan elfelejt, mégis sok milliót kaszálnak egy bugyuta, értéktelen műsorban való közreműködésért. Ma már alig látni ilyen szines embert a képernyőn. Még Frei is beállt ebbe a népbutító médiába. Mások az értékek. Illetve az értéktlenségek.”
 • 4. Iza3 2008. december 08. 11:26
  „Milyen Isaura-folytatás?
  Hallani sem hallottam eféléről.....?
  (Pedig anno nagy "Rajongó" voltam....:)”
 • 3. face 2008. december 08. 10:39
  „Így van,a két előző hozzászólást összefoglalva,ügyes és nem irigyelni,hanem utánozni kell,ha éppen valakinek szúrná a szemét az ő anyagi helyzete!Gratulálok neki az eddig elért sikereihez és kívánom,hogy visszatérjen valamilyen saját, új műsorral!”
 • 2. klj_54 2008. december 08. 09:12
  „Nem irígyelni, utánozni!”
 • 1. Logaritmus 2008. december 08. 08:20
  „Ügyes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor a népszerűségi lista élén

Orbán Viktor a legnépszerűbb magyar politikus - a Szonda Ipsos legújabb felmérése alapján. A Fidesz… Tovább olvasom