Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Fuchszné Benák Katalin: Mindenkit megillet a boldogság

Fuchszné Benák Katalin, a mindszenti könyvtár igazgatója Peter Marshall Tombol a hold című regényéről beszél.
„Több mint harminc éve hallottam először Peter Marshall angol íróról. Érettségire készültünk. A Tombol a hold című regényét kézről kézre adtuk, csordultig teli öntudattal, s mindenféle erővel, tudással felvértezve, hogy megváltoztassuk a világot. Peter Marshall regénye azonban tükröt tartott elénk. Rádöbbentett bennünket: egy pillanat is elég ahhoz, hogy a szépnek, sikeresnek ígérkező életünk megváltozzon.

Éppúgy, mint a regény főhőseinek, akik a legszebb ifjú éveik küszöbén, váratlan betegség miatt a kezdeti döbbenet után feladják álmaikat, hogy újraálmodják egy más világban. Bruce, aki újságíró gyakornok, és Anette, aki orvostanhallgató, talán sohasem találkozott volna, ha nem ugyanazt a betegséget kapja meg. A kerekes székhez, olykor a vastüdőhöz kötött emberek, mert hisz „Ők is emberek!", szerelmesek lesznek.

Apró kis románcaik, kínlódásaik, s a kilátástalan élethez való ragaszkodás, a szeretet teszi hátralévő idejüket örökkévalóvá. Azért szeretem ezt a könyvet, mert Peter Marshall, aki maga is paralízisben szenvedett, őszintén, nyíltan és nemes egyszerűséggel szól. A két fiatal sorsán, szerelmén keresztül rádöbbenünk, bármilyen nyomorúságos is a sorsunk, bárhol is legyünk a világban, mindnyájunkat megillet a boldogság, az emberhez méltó élet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakberendezési tippek, ötletek!

Ismerje meg a szafari, a country, a japán, a bohókás és a mesés keleti stílus legszebb darabjait!Tovább olvasom