Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Futtatójukat bérgyilkossal megölető prostik - újratárgyalás

A vád szerint 2001-ben két, Brüsszelben prostituáltként tevékenykedő magyar fiatalasszony együtt élt egy férfivel, aki egyikőjük élettársa, és mindkettőjük futtatója volt.
Újratárgyalják a futtatójukat bérgyilkossal megölető prostituáltak ügyét - így döntött csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla. A várt jogerős ítélet helyett ugyanis elrendelték az elsőrendű vádlott újabb elmeorvos-szakértői vizsgálatát.

A vád szerint 2001-ben két, Brüsszelben prostituáltként tevékenykedő magyar fiatalasszony együtt élt egy férfivel, aki egyikőjük élettársa, és mindkettőjük futtatója volt. A középkorú férfi, miközben alkalmanként maga is folytatott üzletszerű kéjelgést, rendszeresen bántalmazta, zaklatta a nőket, sőt, elvette a pénzüket is. Hogy megszabadulhassanak a futtatójuktól, az idősebbik nő akkor különváltan élő férjétől kérték, segítsen egy bérgyilkost találni. A Romániában született, azóta elvált férj talált egy román férfit, aki 3 millió forintért vállalta a piszkos munkát. 2001. októberének végén a vádlottak kábelt és ásót vásároltak, majd az alvó áldozathoz beengedték a bérgyilkost, aki az áldozatot a kábellel megfojtotta és közben kétszer hasba is szúrta. A holttestet a két nő vitte el autójával a holland határ közelébe, ahol egy erdőben el is ásták azt.

A Fővárosi Bíróságon Kalina József büntetőtanácsa 2007. december 3-án első fokon előre kitervelt emberölésért az egyik asszonyt, mint felbujtót, 5 és fél évi börtönre, a férjét pedig ugyancsak felbujtóként 7 évi fegyházra ítélte. A másik fiatalasszony bűnsegédként 2 és fél év börtönt kapott. A Fővárosi Bíróság ítélete ellen az ügyészség is, és a vádlottak is fellebbeztek.

A csütörtöki másodfokú tárgyaláson az ügyész hangsúlyozta, hogy a vádlottak különös gondossággal készítették elő a gyilkosságot, még belga vízumot is szereztek a román bérgyilkosnak. Ahogyan az ügyész fogalmazott, a tettesek elkövetési szándéka "rendkívül megátalkodott" volt, ezért szigorúbb ítéletet kért.

A védők azzal érveltek, hogy az áldozat éveken át kihasználta a vádlottakat, a másodrendű vádlott pedig még alig 18 évesen - úgymond gyermeklányként - fel sem tudta mérni tette következményeit.

Az ítélőtábla bírái azért rendelték el az újabb elmeorvos-szakértői vizsgálatot, hogy kiderüljön, mennyire korlátozza az idősebb asszony, az elsőrendű vádlott felelősségét elmeállapota. Tóth Éva bírónő hangsúlyozta, a bűncselekmény a vádtól eltérően nyereségvágyból elkövetett emberölésnek is minősülhet, hiszen a bérgyilkost értelemszerűen anyagi érdekek mozgatják.

A per 2009. február 3-án folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili: mindenki felelős a saját egészségéért

Az egészségügy terén az egyéni feladatvállalás, illetve a közösségi tudatformálás a legfontosabb,… Tovább olvasom