Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Gál Kinga: az ENSZ migrációs csomagja káros Európára

Újra és újra el kell mondani, hogy az illegális bevándorláshoz való jog nem létezik és nem elfogadható - mondta a Fidesz EP-képviselője.
Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az ENSZ migrációs csomagja káros Európára és nem a kontinens érdekeit képviseli.

Gál Kinga azzal kapcsolatban nyilatkozott telefonon csütörtökön az MTI-nek, hogy az Európai Parlament (EP) nem egészen két hét után újra tárgyalt a dokumentumról.

A képviselő úgy fogalmazott, az EP "egyre hangosabb migránspárti többsége" nem tudja elfogadni, hogy egyre több tagállam lép ki a csomag tárgyalásának folyamatából.

Újra és újra el kell mondani, hogy az illegális bevándorláshoz való jog nem létezik és nem elfogadható, nem minősülhet pozitívumnak, bátorítandó jelenségnek - jelentette ki Gál Kinga.

A képviselő azt mondta, a viták során azzal érvelnek, hogy a dokumentum nem kötelező érvényű, csak ajánlás, mégis nyomást gyakorolnak a tagállamokra, és az anyagban visszatérően többször is szerepel, milyen kötelezettséget kell vállalniuk az államoknak.

Amikor pedig majd jogértelmezésre és nemzetközi bíráskodásra kerül sor, akkor hivatkozási ponttá válhatnak a dokumentumban foglaltak - tette hozzá.

Véleménye szerint a migrációs csomag elfogadhatatlan, mert sérti az országok szuverenitását és nemzeti érdekeit, erőltetése pedig megosztja az uniót.

Ha egy tagállam is beengedi a migránsokat, és "meghívólevelet" küld nekik, szétszórja a problémát a többi tagállamra is - jegyezte meg Gál Kinga.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly béremelést jelentettek be az egészségügyben

Komoly béremelést jelentettek be az egészségügyben
Négy év alatt 72 százalékkal emelik az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők bérét - jelentette be… Tovább olvasom