Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Gálszécsy szerint kizárható a politikai szál a Galambos-ügyben

Gálszécsy András, az Antall-kormány titkosszolgálatokat felügyelő minisztere szerint kizárható a politikai szál a Galambos-ügyben, mivel egy volt miniszter és egy titkosszolgálati vezető eljárás alá vonása sokkal nagyobb kár okozhat, mint amekkora hasznot hajtana.

A volt miniszter hétfőn az ATV reggeli műsorában azt mondta: "a Fidesznek nem lehet érdeke ekkora nemzetközi politikai botrányt kavarni csak azért, hogy kellemetlenségeket okozzon a szocialistáknak".

Rendkívül nagy károkat okoz ez az ügy például a magyar és a nyugati titkosszolgálatok kapcsolatában, hiszen utóbbiaknak annak idején már "meglehetős fenntartásokkal kezelték" Laborc Sándort kinevezését a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) élére azért, mert a szovjet titkosszolgálat (KGB) akadémiáján tanult.

A volt miniszter elmondta azt is, hogy a gyanúsítás lehetséges magyarázataként eddig a sajtóban a Mol részvényeinek orosz kézbe való feltételezett átjátszását és az Egymásért Egy-másért Alapítvány ügyét említették, viszont ezek gazdasági bűncselekményeknek minősülnek, nem pedig kémkedésnek.

Az MTV Híradója kedden számolt be arról, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség aznap este gyanúsítottként hallgatta ki Galambos Lajost. A Magyar Nemzet a szerdai számában azt írta, információik szerint a polgári elhárítás volt vezetőjét államellenes bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. A napilap az intézkedést az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány ügyével hozta összefüggésbe; mint írták, Galambos Lajos az alapítvány kuratóriumának tagja volt, és az ügyben egy aktív, valamint egy volt NBH-s munkatársa is érintett.

Pénteken Szilvásy Györgynél tartottak házkutatást, majd a volt titokminisztert is kihallgatták és őrizetbe vették. Gyurcsány Ferencvolt kormányfő szombaton Facebook oldalán, miután beszélt Szilvásy családjával, azt közölte: Szilvásy Györgyöt államellenes bűncselekménnyel, szerinte kémkedéssel gyanúsítják, mint a miniszter korábbi beosztottját, Galambos Lajost.

Ugyancsak szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját.
A kémkedéssel gyanúsított Galambost pénteken helyezte házi őrizetbe a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. A Budapesti Katonai Ügyészség továbbra sem ad tájékoztatás az ügyben.

Bűnpártolással gyanúsítja a katonai ügyészség Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját a kémkedéssel meggyanúsított Galambos Lajos ügyében - írta hétfői számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap.

A Magyar Nemzet szerint hétfőn, illetve kedden az ügyészség kezdeményezi az őrizetbe vett Szilvásy György volt titokminiszter és Laborc Sándor előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

  • 2. Vörcsi 2011. július 04. 14:23
    „Én is azt gondolom, hogy Gyurcsány, és Amerika elismerését elnyert Bajnai bekerítése a végső cél. Kerül amibe kerül! Bajnai kitüntetése még sokba fog nekünk kerülni. Gyurcsány darudöbögős táncáról is egyre többet fogunk hallani. Szerintem Bajnai kitüntetését Orbán úr nem tudja lenyelni. Ujraválasztása után azonnal, Bajnaival kezdte azok felsorolását, akik szerinte rövidesen börtönben fogják végezni. Milyen fura helyzet ez a bejelentés Bajnai kitüntetésének másnapján!”
  • 1. szatyi 2011. július 04. 11:09
    „"a Fidesznek nem lehet érdeke ekkora nemzetközi politikai botrányt kavarni csak azért, hogy kellemetlenségeket okozzon a szocialistáknak".

    Dehogy nem! A lényeg az, hogy Gyurcsányt meg bírják közelíteni, el bírják kapni. Ezért bármit megtennének, még ostobaságot is.
    Az nem számít, hogy mennyi kárral, majd a "zemberek" megfizetik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítéletet hirdetnek a bozótvágóval gyilkoló férfi ügyében

A vádlott, aki megölte volt élettársát és annak új barátját 2009 decemberében Salgótarján belvárosában, az eljárás során bűnösnek mondta magát. Tovább olvasom