Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Gaskóhoz irányította a MÁV tudakozó az érdeklődőket?

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) elnöke megerősítette azt a lapinformációt, hogy a legutóbbi vasutassztrájk idején saját mobiltelefonján hívták őt utasok, és a vonatok indulásáról érdeklődtek.
Sőt, kollégái ugyanígy jártak - tette hozzá Gaskó István, aki szerint a legtöbb telefonáló azt mondta, hogy a számot a MÁV tudakozójában kapták meg. A vasútnál tagadják, hogy kiadták volna a szakszervezeti vezető számát.

A szombati Magyar Nemzet írt arról, hogy Gaskó Istvánhoz, a vasutassztrájkot meghirdető VDSzSz elnökéhez irányították a menetrend felől érdeklődő utasokat a MÁV-nál, vagyis kiadták a szakszervezeti vezető magántelefonszámát. Gaskó István gyalázatosnak tartja a történteket, és szerinte csak a MÁV vezetőségének utasítására szolgáltathatták ki telefonszámát.

A MÁV-Start szóvivője, Balogh-Fazekas Anita tagadta, hogy kiadták volna a szakszervezeti vezető telefonszámát. Az érdeklődőknek az ügyfélszolgálat vezetékes elérhetőségét mondták minden alkalommal - tette hozzá. Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője sem tud arról, hogy ilyen történt volna. Balogh-Fazekas Anita elmondta még, hogy a VDSzSz honlapján megtalálhatóak a vezetők mobilszámai, onnan bárki tájékozódhat ezekről.

Ezzel kapcsolatban Gaskó István azt mondta, hogy valóban volt olyan érdeklődő, aki innen ismerte meg számát, ezt meg is mondta. A többiek azonban mindig a MÁV-tudakozóra hivatkoztak, és neki nem úgy tűnt, hogy nem mondtak volna igazat - közölte. Gaskó István még nem tudja, tesz-e jogi lépéseket. A jogászok majd megnézik, tehetnek-e valamit - tette hozzá. A VDSzSz honlapján található telefonlistán szombat délben fél 1 után már csak Gaskó István neve szerepelt, telefonszáma nem volt ott.

Olvasóink írták

 • 6. Garfield 2008. február 10. 11:50
  „Feri: A VDSZSZ-es vasutasokat nem én minősítem, hanem az irreális követeléseik. Szóval köszönöm a gratulációt az intelligenciám kapcsán, de vigasztal, hogy "jónéhány ezer vasutas"-ra még így is köröket verek.

  Követelni akkor tessék bármit is, ha le tetszettek valamit tenni az asztalra; és nem gondolok semmi extrára vagy hasonlókra, hanem csak annyira, mint tiszta, menetrend szerint járó vonatok. Amíg viszont erre nem képesek, addig jobb, ha csöndben maradnak. Mert hát persze könnyű a sok arctalan vasutas gyülekezetének a vezetésre meg a kormányra mutogatni, de ezek a mutógatók azok, akik pár percnyi várakozással elszabotálják az ütemes menetrend működését, akik tahó és lekezelő stílusban beszélnek az utassal, és így tovább.”
 • 5. Feri 2008. február 10. 10:35
  „A VDSZSZ A legnagyobb vasutasszakszervezet Magyarországon. "Kedves" Garfield itt jónéhány ezer vasutast bal@szozott le. Gratulálok az inteligenciájához.
  Teljesen egyetértek Cseter úrral, hogy a többi szakszervezet semmit sem ér. Mindegyik csak morog, hogy így nem jó, úgy nem jó, de tenni, nyomástgyakorolni a vezetésre, a szoci kormányra azt nem. Mért is tennék, biztos helyük van, mint Nagy Sándornak!
  Azt pedig, hogy ilyen káosz lett, köszönjétek meg a MÁV vezérkarnak (a szoci kormánynak)!
  Ebben az országban már nem tudunk kiállni egymás mellet, könnyebb a velünk egyet nem értőket leb@szozni. Gratulálok Garfield jó tanítványa vagy a Fletónak, de a szeretnivaló cicához semmi közöd!”
 • 4. Garfield 2008. február 10. 00:08
  „Az, hogy a VDSZSZ balf@szok gyülekezete, az látszik a sztrájk kapcsán megfogalmazott követeléseik kapcsán is.

  De hogy még az informatikához is síkhülyék:

  - ebből a [url=http://www.vdszsz.hu/document/telefonlista1.doc]Word doksiból[/url] szedték ki a telefonszámot;
  - de könyörgöm: [url=http://www.vdszsz.hu/drupal/index.php?q=tiszt]itt[/url] még mindig fentvan, a [url=http://tinyurl.com/32mppu ]Gugli cache-ről[/url] nem is beszélve.

  Egyébként a módszerrel teljesen egyetértek: ha a VDSZSZ maroknyi vasutasa úgy gondolja, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodott követeléseik érvényesítése érdekében túszként használják fel a fél országot, akkor nosza, legyen nekik is egy pár rossz napjuk.

  Gaskó István szellemesnek gondolt mondatát kissé átköltve: sztrájk ide vagy oda, a MÁV kritikán aluli szolgáltatási színvonalának elviselése az utasok részéről ujjgyakorlat, de hogy végre Gaskó is szív egy kicsit ennek kapcsán, az bizony neki lesz új gyakorlat.”
 • 3. Fekete Pákó 2008. február 09. 17:48
  „Enyém telefonszám tették fel Kuruc infora.”
 • 2. Cseter János 2008. február 09. 13:50
  „Hát így jár, az, aki a telefonszámát is kiszolgáltatja az ellenfeleinek! Azok viszont ki is használják a lejáratását, ha másképp nem tudják akkor a zaklatással. Ez az egyetlen szakszervezet van amelyet e ként lehet hívni ebbenaz országban. Ezzel már csak eltudnak bánni a privatizátorok! A cél előbb tönkrevágni a gyárakat, üzemeket szervezeteket és aztán lehet olcsón privatizálni! A befolyt lét meg felszívni nyomtalanúl. Megy ez itt még van mit kiárusítani! Ezután jöhetnek a rabszolga kereskedők is! A bér- rabszolgákat egyszerű lesz átminősitani. Vannak rá "törvény -gyártók" többségben!”
 • 1. Eva- 2008. február 09. 13:31
  „Gasko annyi rágalommal próbálkozik már, hogy teljesen lejáratja magát is az ügyet is!

  ami védhetetlen , az védhetetlen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 millió forint volt az eddigi legnagyobb óvadéki összeg

Jelenleg 831 millió forint óvadéki összeg van a bíróságok számláin. Budapesten eddig 170 ezer és 30… Tovább olvasom