Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Gazdasági visszaéléseket és jogszabály-módosításokat lát az MSZP

Az MSZP szerint az „Orbán-Simicska-Nyerges triumvirátus” a gazdaság minden területén „tetten érhető”, s saját ügyeik érdekében jogszabály-módosításokat is igénybe vesznek.
Szanyi Tibor, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján egyebek mellett a panelpénzek elosztását és az állami földek megszerzését kifogásolta. A politikus szerint a panelfelújításokban részt vevő 27 vállalkozás ugyanahhoz az érdekkörhöz, az Épkar Zrt.-hez tartozik, több száz cég pedig munka nélkül maradt a kötelezően előírt minősítési követelmény miatt.

Az állami földek kapcsán Szanyi Tibor egy „új hűbéri rendszer" kialakításáról beszélt, miszerint a kormányfőhöz közel álló emberek juthatnak ilyen területekhez és azokkal együtt uniós támogatásokhoz. Mint fogalmazott, nincs olyan üzletág ma Magyarországon, ami „megúszta volna a triumvirátus látogatását": ha valami megy, ott alkut kínálnak, s ha nem egyeznek bele, akkor „hatósági vegzálás" lesz a következmény.

Az MSZP-s képviselő szerint a „demokratikus váltás" után számonkérés jön a „védett helyeken landolt pénzek" ügyében. Hozzáfűzte: nem izgul, hogy az Európába vagy azon kívülre vitt pénzek végleg eltűnnek, mert „minden diktátor egy darabig tudja ezt csinálni, aztán amikor megbukik a diktatúrája, akkor a nemzetközi közösség ezeket részben vagy egészben visszaszolgáltatja.

Szanyi Tibor arról is szólt, hogy becsléseik szerint az az összeg, amelyet a fent említett gazdasági társaságok „teljesítmény nélkül, haveri szinten elsíbolnak" eléri a 300 milliárdos nagyságrendet, ami a magyar GDP 1 százaléka.

A szocialista politikus kitért arra is, hogy elvesztették bizalmukat a hazai hatóságokban, ezért gyakrabban fordulnak majd az Európai Unió szerveihez. Török Zsolt, az MSZP szóvivője arról beszélt: a „Fidesz Zrt." más területeken is jelen van, a politikus egyebek mellett a reklám- és marketingtevékenységet, valamint a Közgép Zrt.-hez kapcsolódó fejlesztéseket, építéseket bírálta.

Olvasóink írták

 • 3. florian72 2012. május 06. 19:59
  „2. igazságkereső 2012.05.06. 14:26

  Akkor talicskával vitték a pénzt ,most teher autóval ,úgy hogy te is nézzél tükörbe néha.”
 • 2. DMagóg 2012. május 06. 19:23
  „2.igazságkereső2012.05.06. 14:26!

  Igazad van, akkor igazságos, ha ezek folytathatják ugyanazt. Nagyon kificamodott igazságérzeted van.”
 • 1. igazságkereső 2012. május 06. 14:26
  „Szanyi Tibor bizonyára már nem emlékszik az országból eltüntetett több ezer milliárd forint sorsára, amely a 2002-2010 közötti kormányzati időszakban tűnt el a központi költségvetésből! Nem kellene talán több millió embertársát teljesen ostobának nézni, annál is inkább, mert korábbi,most DK elnökké varázsolódott főnöke mondta el. hogy hazudtunk...., de már nem is kell ezt végigírni! Nagyon fontos dolgot hagyott el az MSZP volt vezérkara és a DK-vá változott vezetőség,nevezetesen: a visszapillantó tükröt!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nobel-díjas közgazdász könyvében segít Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc társszerzője egy Nobel-díjas amerikai közgazdász könyvének - közölte a DK. Tovább olvasom