Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Getno

Színes magyar játékfilm, 95 perc, 2004

 

 


rendező: Salamon András
forgatókönyvíró: Salamon András
operatőr: Tóth Zsolt
vágó: Incze Ágnes

szereplő(k):
Király Levente (Jenő)
Gesztesi Károly (Jancsi)
Szalontay Tünde (Juli)
Péter Kata (Szandi)
Bánfalvy Ágnes (Teri)

Miről álmodik Jancsi (Gesztesi Károly) és felesége (Szalontay Tünde) egy lakótelepi másfélszobásban? Arról, hogy boldogok, sikeresek, gazdagok lesznek. Álmodoznak az amerikai álomról. És mert a férfi apja (Király Levente) már vagy harminc éve amerikai állampolgár, ők végre összeszedik a bátorságukat és minden pénzüket, hogy nekivágjanak a nagy kalandnak. Átrepülik az óceánt, hogy lázadó kamaszlányuk (Péter Kata) társaságában kezdjenek új életet az ígéret földjén.
Igaz, csupán néhány angol szót ismernek. Tény, hogy Amerikáról csak annyit tudnak, amennyi a filmekből és a tévéből kiderül. De nagyon bíznak Jenő papában, mert Jenő tudja, hogy "miről szól az élet".
A nagypapa ugyanis egyszerre testesíti meg a tipikus Las Vegas-i kisnyugdíjast és a büszke magyart, aki egy igazi roncstelep tulajdonosa. Jenő igazi túlélőművész és sivatagi filozófus, akinek hatalmas banalitásai közé olykor igazi bölcsességek is becsúsznak. Fura, de szerethető ember. És bár tényleg van háza Vegasban, az nem egy palota, csupán egy műfűvel körülvett sufni a sivatag szélén. Jancsiéknak tehát egyedül kell megtalálniuk a boldogságot. "Lesz vigasz?"
A 'getno' a Rolling Stones I Can't Get No Satisfaction című számának magyarosra változott, legendás hívószava.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörner György és Bubik István zenés irodalmi estje

Tovább olvasom