Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Göncz Kinga: a nyugat-balkáni vízummentesség alapja a kritériumok teljesít

A nyugat-balkáni országok számára sem a vízummentesség megadásának, sem az EU-taggá válásnak nem lehet más feltétele, mint a kritériumok teljesítése.
A nyugat-balkáni országok számára sem a vízummentesség megadásának, sem az EU-taggá válásnak nem lehet más feltétele, mint a kritériumok teljesítése - vélekedett Göncz Kinga szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő az Albánia és Bosznia-Hercegovina vízummentességéről szóló EP-előterjesztés szerdai vitájához benyújtott írásos hozzászólásában. "Nagy jelentőségűnek tartom, hogy az albániai és a bosznia-hercegovinai polgárok vízummentességének biztosításával hamarosan a volt Jugoszlávia csaknem valamennyi lakója élvezheti az engedély nélküli utazás lehetőségét az Európai Unióba" - hangsúlyozta a képviselő. Méltatta, hogy mindkét ország megfelelt a bel- és igazságügyi szerveikkel szemben támasztott szigorú követelményeknek, és bizonyította, hogy kész és képes teljesíteni a sokrétű elvárásokat. A helyszíni ellenőrzéseken az uniós szakértők meggyőződtek arról is, hogy a biztonsági kockázatok kiszűrhetők. "Elfogadhatatlan, ha a kritériumok teljesítésének elfogulatlan értékelése helyett belpolitikai megfontolások befolyásolják a kormányok lépéseit" - vélekedett Göncz Kinga, arra utalva, hogy egyes tagállamok "biztonsági problémákra" hivatkozva próbálják megtorpedózni a küszöbön álló kedvező döntést.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2010. október 07. 08:17
    „Húzzon már el !”
  • 1. sziszka1 2010. október 06. 22:44
    „"Göncz Kinga: a nyugat-balkáni vízummentesség alapja a kritériumok teljesít" ez ismét viszi a dmonlájn színvonalát!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön nyert? 526 millió forint a tét!

Kisorsolták a Skandináv Lottó nyerőszámait, nézze meg, Ön-e az újdonsült milliomos! Tovább olvasom