Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Gondnokság alá kerülhet Toller László

Fellebezni nem tud ellene, még értesítést sem kapott arról, hogy lezárult a eljárás férje gondnokság alá helyezésének ügyében Toller László felesége. Toller László állapota változatlan, éber kómában fekszik a család Nyugotszenterzsébeti házában.
A szekszárdi gyámhivatal idén januárban indított eljárást Toller László gondnokság alá helyezési ügyében. A pécsi gyámhivatalhoz korábban egy névtelen beadvány érkezett, amelyben azt kérik, hogy Toller Lászlót helyezzék gondnokság alá. A pécsi hivatal kizárását kérte az ügyből, elfogultságra hivatkozva. Ezért járt el a szekszárdi hatóság.

A gondnokság alá helyezésről a bíróság ítélettel dönt, ezt követően a gondnok kirendelése a gyámhivatal hatáskörébe tartozik.

Mivel a család Nyugotszenterzsébeten él, ezért a Szigetvári Városi Bíróság jár el az ügyben. Az okmányokat várhatóan a hét közepén kapják meg, ezt követően tűzhetik ki a tárgyalást. Az ilyen jellegű eljárásokban orvos szakértőt kérnek fel, akinek a véleménye alapján dönti el a bíróság, hogy cselekvőképes-e valaki, vagy sem. Ez várhatóan hónapokig is elhúzódhat, elsőfokú döntés legkorábban tavasszal várható.

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van.

A volt polgármester képviselői mandátuma nem szűnt meg, a jelenlegi szabályozás szerint ugyanis egy munkáját ellátni nem képes képviselő mandátuma lemondással, gondnokság alá helyezéssel, vagy halálával szűnik meg. Toller László 2008. januárjáig megkapta tiszteletdíját és költségtérítését összesen nettó 800 ezer forintot. Idén azonban felesége már nem írta alá a férje vagyonnyilatkozatát, amit korábban megtett, ezért Toller László nem kapja tovább a parlamenti juttatásait. Mandátumáról azonban sem ő, sem más nem tud lemondani. Egy pécsi ismeretlen férfi kezdeményezte a gyámhivatalnál, hogy nyilvánítsák cselekvőképtelenné. Ha a bíróság kimondja, gondnokság alá helyezik, így a mandátumát is elveszíti.

A család azért nem kérte, hogy Toller Lászlót nyílvánítsák cselekvőképtelenné, mert töretleül bíznak a politikus felépülésében.

Olvasóink írták

 • 13. sljafnl 2008. október 15. 08:26
  „Toller Parlamentből való kilépést rögzítette a parlamenti belépő kártyája. A kilépés és a beleset között tán kb. 1.20 perc volt. Ezt az utat egyes számítások szerint ~140-150km/h átlagsebességgel lehet megtenni. Hogy ki a hibás, azt mindenki képzeletére bízom.”
 • 12. aldozat 2008. október 14. 22:28
  „"mert még sírni fogtok", tudják, ez így folytatódik.

  De mi is van azzal a gyanús elkövetővel, aki záróvonalon előzőtt buszt (vagy kamiont) úgy, hogy szegény Tollernek semmi esélye sem volt?

  Nekem ez nagyon gyanús. Nem volt ez megcsinálva?”
 • 11. web 2008. október 14. 21:18
  „Mi az,hogy ismeretlen?Igenis tessék nyilvánosságra hozni ,ki volt az az ismeretlen!!!!ilyen alapon bárki megtehet bármit!Tessék szembe nézni a családdal!A társadalommal,de nem ismeretlenül!Így egyszercsak azt veszi észre valaki,hogy gondnokság alá lesz helyezve mert kezdeményezi az ismeretlen szemét.Ugyan már!-Csak abban az esetben folytassák le az eljárást ha a nevét is adja hozzá valaki!Ezt nem lehet megtenni!!!!!!!!!Határozottan vissza kell utasitani a kérelmet!-Egy beteg embernek is vannak személyiségi jogai.”
 • 10. valaki_ 2008. október 14. 19:59
  „Én nagyon sajnálom, mint embert, de egy gimis osztálytársam "kezelte" / " kezeli ". Nem véletlen az idézőjel! Ő mesélte osztálytalin, hogy konkrétan ennek a szerencsétlen embernek nincs agya, annyira összezutyulódott a balesetben. Egyértelműen politikai nyomásra tartják életben. Sok-sok "biznice" volt Pécsen szerencsétlen Tollernek... most mások tartják a markukat.”
 • 9. rde 2008. október 14. 19:29
  „Nem verjen meg az isten sajnálatos de egy élő halottból már nem lesz ép ember.”
 • 8. zsazsanéni 2008. október 14. 18:01
  „Réges régen gondnokság alá kellett volna helyezni.Rendes munkára fogható ember már a büdös életben sajnos nem lesz.Biztos jól jön a fiatal feleségnek a havi apanázs.De ez a másik emberekkel szemben igazságtalan.Vagy úgy gondolja a piros szekfű-vel együtt gondolkozók társasága,hogy ez nekik jár.Régen nekik kellett volna elinditani,s nem várni,hogy más teszi meg helyettük. Biztos kellemetlen a családnak,de másokkal szemben pedig igazságtalan.Miért gondolják,hogy Ők különb emberek a többieknél ?”
 • 7. aldozat 2008. október 14. 17:49
  „LukSzusz-nak

  "jaj nektek, akik most nevettek!"

  Verje meg az Isten magát, nagyon, csaladjaval, hozzatartozóival és saját magával! Maga kifordult "tetves" féreg, hogy a maga szavaival éljek!”
 • 6. LukSzusz 2008. október 14. 16:49
  „Ezt is csak ezek a tetves komcsik csinálhatják meg,Mari néni már réges rég kapná a havi 29000 Ft nyugdíját,igaz,Ő csak takarított ez meg nyalt,kisfeleségét ahogy elnéztem a TV-ben,ilyen fiatalon szüzességi fogadalmat tett.”
 • 5. Alf 2008. október 14. 15:44
  „Olyan mértékben sérült a balesetnél az agya, hogy ha felébred egyáltalán valaha, akkor sem lesz beszámítható ember belőle.
  Cuzammen: bolond lenne szerencsétlen.
  (tudom, mert a pécsi klinikán dolgozik egy ismerősöm, aki elég bennfentes volt a szituban.....)
  Ennek ellenére sajnálom, mint embert.”
 • 4. kubbi 2008. október 14. 14:34
  „Azt gondolom, hogy minden részvét és együttérzés mellett Toller László helyét valaki másnak kellene betöltenie, hiszen képviselői munkáját nem tudja ellátni. Természetesen és őszintén, és szívből kívánom neki, hogy épüljön fel, még ha politikailag máshová is tartozik, mint én, a családjának pedig további erőt, hitet és kitartást kívánok a képviselő úr felépüléséig vezető úton. Remélem felépül minél hamarabb, és újra a családjának / családjával tud élni egészségesen, ahogyan a balesete előtt! A Jó Isten áldja, és gyógyítsa Toller Lászlót!”
 • 3. egyszeru polgar 2008. október 14. 13:14
  „A csalad hozzaallasa teljesen ertheto, de az allame ,az az a varos polgaraie is.
  Ahogy gyamsag ala lehet helyezni valakit, ugyan ugy azt vissza is lehet forditani. Ha nem volt eddig ilyen esetre eddig pelda, meg lehet.”
 • 2. macilaci 2008. október 14. 12:34
  „1.-es!Ha téged érne ilyen baleset és te vagy a családod az áldozat,akkor is így szövegelnél?????”
 • 1. CSJ 2008. október 14. 12:22
  „Ezt már régen kezdeményeni kellett volna, nem egy ismeretlennek, hanem a családnak. Ha két év távlatában nem volt javulás, akkor ezután sem várható. Ha jól emlékszem, akkor különböző ujságcikkek hatására, / nyomására/ nem írta alá a vagyon nyilatkozatot a feleség, sőt rosszul esett, hogy foglalkoznak az üggyel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a kapitális szarvas trófea

Az idei szarvasbőgés szezonban kilőtt bikák 60 százaléka érmes trófeát hordozott Zala megyében. A… Tovább olvasom