Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Görög elismerést kaptak a magyar tűzoltók

Az európai uniós országok közötti szolidaritás kiváló példájaként értékelte a budapesti tűzoltók augusztusi, görögországi helytállását a magyarországi görög nagykövet.
Pénteken délben a követségen tartott ünnepségen 18 tűzoltó és egy orvos vehette át a görög Közrendvédelmi Minisztérium elismerését. Az ünnepségen részt vett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, és az Unió soros elnökségét ellátó Portugália nagykövete is.

Kypriosz Dimitriosz, Görögország budapesti nagykövete beszédében méltatta a magyar tűzoltók hősies munkáját, az augusztusi görögországi tüzek eloltásában vállalt szerepüket az Unión belüli szolidaritás kiváló példájának nevezte. Kypriosz Dimitriosz azt mondta: "Görögország ezt soha nem fogja elfelejteni Önöknek, s Önök mellett fog állni mindenkor."

Demszky Gábor budapesti küldetésnek nevezte a görögöknek nyújtott segítséget. Hangsúlyozta, hogy a hasonló kiküldetéseket megelőző eljárásokat egyszerűsíteni kell, meg kell adni a szabadságot azoknak, akik képesek segíteni, mert a katasztrófa nem vár. A 18 tűzoltónak és 1 orvosnak Görögország nagykövete adta át az emlékplaketteket és okleveleket.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, mint szervezet, szintén egy emlékplakettet kapott. A magyar tűzoltók augusztus végén utaztak ki a görögországi Évia szigetére, hogy segítsenek az ott már napok óta tomboló erdőtüzek oltásában. A magyarok 42 órás kemény munkával két területen végeztek eredményes munkát a görög és ciprusi kollégáikkal, és összesen csaknem 160 hektáron oltották el a tüzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlánné

– Gyerekek – kérdi az osztálytól a tanító néni –, ki tudná megmondani, hogy hívják… Tovább olvasom