Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Gráf: a forgalmazók is felelősek az élelmiszerbiztonságért

A földművelésügyi miniszter még a héten tárgyalni akar a nagy áruházláncok képviselőivel a M.E.G.A.-ügy kapcsán kialakult helyzetről. Gráf József hétfőn. Még a héten kezdeményezi a megbeszéléseket, hogy megkérje az áruházak képviselőit, ne forgalmazzanak kétes cégektől származó termékeket.
A miniszter várhatóan felveti majd a forgalmazók esetleges felelősségét is ez ügyben tárgyalópartnereinek. Gráf József leszögezte: folytatni kívánja azt a munkát, amit másfél évvel ezelőtt az élelmiszerbiztonsági helyzet stabilizálása érdekében munkatársaival megkezdett. "Azt a szemetet, amelyet néhányan élelmiszernek neveznek kisöpörjük az országból. Ezt meg is valósítjuk az elkövetkező időben. Emellett nagyon következetesen lépünk fel a szóbanforgó ügyben, mert ez már nem egyszerű csalási akció vagy olcsó, nem megfelelő áruk forgalomba hozatala, hanem bűnügy" - mondta a miniszter.

Gráf József hangsúlyozta, hogy az ügy felgöngyölítésében más hatóságok segítségére is szüksége van a minisztériumnak. Az FVM csak annyit tehet, hogy a kétes eredetű áruk nyomára bukkan és a nyomára vezeti azokat, akik a továbbiakban eljárhatnak - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Fehérvár

3 (2) FC Sopron 1 (0)

Székesfehérvár, Borsodi Liga-mérkőzés, 1500 néző. V.: … Tovább olvasom