Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gripen-ügy: a kormány tovább vizsgálódik

A Gripen vadászrepülők 2001-es beszerzésének törvényi kereteit vizsgáló munkacsoport felállításáról döntött keddi ülésén a kormány nemzetbiztonsági kabinetje - jelentette be a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter. Szilvásy György hozzátette: a munkacsoportot Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára vezeti.
A kormány már korábban felállított egy Vadai Ágnes vezette vizsgálóbizottságot is, amely novemberben fejezte be munkáját. A testület azt állapította meg, hogy az Orbán-kormány által 2001-ben megkötött szerződés szakmailag nem volt megalapozott, ugyanakkor a jelentés felelősöket nem nevezett meg. Ezt a nemzetbiztonsági kabinetre és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságára bízta.

Szilvásy György kedden elmondta: a felelősök megtalálásához mindenképen szükség van a 2001-es szerződés jogi körülményeinek és törvényi összhangjának vizsgálatára, éppen ezért a munkacsoportnak tagja az igazságügyi tárca képviselője is. A testületnek január végéig szól a megbízatása, a Nemzetbiztonsági kabinet ezután dönt a következő lépésekről - mondta Szilvásy György.

Olvasóink írták

 • 5. Tartalékos katonatiszt 2007. december 19. 07:33
  „Az itt olvasható híranyag teljessége olvasható a "Hírszerző" portálon: A Gripen botrány és a magyar pártok cím alatt.”
 • 4. triatlonos 2007. december 19. 06:14
  „Teljesen elbizonytalanodtam, nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, Horváth vagy Vadai, már ugy az Ágnesek közül. Talán a szakmaiság mértéke a közös jellemzöjük, és a határtalan lelkesedés, a magas szintű kommunikációs képesség, amely során elmagyarázzák a tudatlan állampolgárnak, hogy a Télapónak jót tesz a meleg vizes lábmosás. Nem tudom melyik dandárnál szolgált Vadai, hol gyüjtött tapasztalatokat, volt-e valaha katona barátja? Látott-e fényképen katonát? Ezek itt a kérdések. No de a spanja - Szilvásy -sem kispályás.”
 • 3. gyakogkakukk 2007. december 19. 05:46
  „Hétfőn döntött a magyar nép ellen az MSZMP,közeledik 2010,el kell hát kezdeni a mocskolódást,vádaskodást a FIDESZ ellen.

  2002-ben sem tudtak semmit rábizonyítani az előző kormányra, pedig ördög-keller súlyos milliárdokat kapott ezért...

  Most Vadai főkofa fröcsögi tele a médiát, a birkák pedig megállapítják: "csak Orbánviktorsohatöbbet"
  Remélem,fordítva sül el a fegyver, a birkák egyre kevesebben vannak..”
 • 2. Előző hozzászóló 2007. december 19. 01:08
  „Egyébként miért nem lehetett itt közölni a független hírügynökség teljes anyagát, amely terjedelmében alig duplája az itt olvashatónak? A gyanusított fél véleménye nem érdekes?”
 • 1. Tartalékos katonatiszt 2007. december 19. 00:37
  „Közröhej, hogy a fakanálforgató Vadai Ágnes "szájaló örmester" képes megállapítani egy legitim kormány kompetenciájába tartozó szakmai megalapozottságot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csepelen is nemkívánatos szervezet lett a Magyar Gárda

Nemkívánatos szervezetté nyilvánította a csepeli önkormányzat képviselőtestülete kedden a Magyar… Tovább olvasom